Krema gibi Köpük

Biraz önce söktüm hortumu söker sökmez içinden su aktı ve içinde bol bol köpük vardı. Temizledim yerine geri taktım

Biraz önce söktüm hortumu söker sökmez içinden su aktı ve içinde bol bol köpük vardı. Temizledim yerine geri taktım
tam olarak nerde bu hortum,motorun üstünden çıkan ince bi hortum var..üflesin diye..o hortum mu_?

tam olarak nerde bu hortum,motorun üstünden çıkan ince bi hortum var..üflesin diye..o hortum mu_?

Kırmızı okla işaretledim söktüğüm hortumu.

Ayrıca yandaki ufak hortumda içeriye hava sağlıyor onuda söküp bakacağım eğer oda tıkalı ise onuda temizleyeceğim

Ekli dosyalar

• SNC00130.webp
    SNC00130.webp
    46 KB · Görüntüleme: 109
Son düzenleme:
külbütör kapağınızın etrafını kontrol edin. Etrafında yağ sızıntısı varsa conta eskimiştir ve içeri havada alıyordur oradan. Bundan dolayı o kaymaklanma oluyor yada aracı kısa mesafe kullanıyorsanız ve motor ısınmadan motoru durduruyorsanız bundan dolayıda olur. Son olarak istenmeyen bir durum yağa su karışıyor olabilir.

Aracı tüm bakımlarını yaptırdıktan ve değişmesi gereken tüm aksamlarını değiştirdikten sonra sattım. Şuan Astra J var

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yağ sıcaklığı yükseklerde seyir eden motorlarda da görünen bir durum bu bilginiz olsun.

Uzun zaman olmuş konu duralı ama ben de bi not düşeyim..

Bu sar kreama gibi maddenin bir zararı varmıdır sizce?

Uzun zaman olmuş konu duralı ama ben de bi not düşeyim..

Bu sar kreama gibi maddenin bir zararı varmıdır sizce?

Evet konu baya eski!!
Gecmişte (2011 de marea Exuluve aracımda olurdu) !!
O kremanın neden kaynaklandıgını arastırırken bir cok sey söyleyen olmustu..
Fiat Ana Serviste aklı basında bir usta bazı araclarda bu durumun özellikle kışın kısa mesafeli kullanımlarda (yakıt ,yag ve havanın karısımından kaynaklı buhar reaksiyonu oldugugunu) rastlandıgını ve aracın motorunun iyi olduguna delalet oldugunu söylemişti..

Geri