Küçük bir ses sistemi için yardım lütfen

piyasada çok sayıda sağlam 2. el ses sistemi parçası mevcut, uygun fiyata istiyorsanız tanıdık birilerinden bulabilirsiniz.

çünkü bu ses sistemi işi heves işi, bazı arkadaşlar hevesini alınca söktürüyor, ya da aracı satarken söktürüyor.

eskiden amfi konusunda türkiyede 3-5 marka vardı. şimdi o kadar çok marka var ki, profesyonel bir tesisat istemiyorsanız alabileceğiniz en az 20 marka var.

Abi şöyle bir arayışım var ; bilgisayarıma philips marka taçlı kulaklıkları taktığımda böyle berrak tertemiz baslı tizli midli gerçekten çok tatlı müzik dinleyebiliyorum, herşey çok net ve sesi fullesem bile bozulmuyor. Ben en ucuz kaliteyi istiyorum, subwoofersız sadece kapılara hoparlör takviyesi ile en ucuza kaliteli sesi nasıl yapabiliriz bunun derdindeyim. En aşağı şu kadar olur, şu ürünler olur, en fazla şu kadar olur şu ürünler olur diye bir fikir verseniz yeterli olur. Malum 98 model emektar niteliğinde fiyatı piyasası belli araçlara biniyoruz, mantık çerçevesinde bu arabaya ne gider ne gitmez diyerek bir konfigürasyon yaparsanız çok iyi olucak.
öncelikle 98 model sedan araçta ses sistemi kolay değil.zaten büyük bir kasa ve yaşın da verdiği zırıltı ve tıkırtılar senin bahsettiğin sesi engelleyecek.
sonra iyi ses almak istiyorsan iyi bir sinyal kaynağı yani ana ünite gerek, ki bu da şu an sende yok görünüyor.
son olarak sesi sana duyuracak hoparlörler kaliteli olmalı.
tüm bunları alt alta koyunca az maliyetli ancak berrak ses biraz zor.
herkesin karıştırdığı bir konu var.az ama kaliteli ses almak isteyince maliyet azalmıyor.tam tersi daha pahalılaşıyor parçalar.
oysa mahallede ses getircek bir sistem için 150 tl lik jbl sub ve 100 tl lik no name amfi yeterli oluyor:)

öneri olarak 200 tl civarı Pioneer ana ünite ve buna bağlı kapılarda kullanacağın çifti 100-150 tl arası 3 yollu coax hoparlörler.
arka tarafta oval kullanabilirsen daha iyi ses alırsın.
toplam maliyet 450-500 tl civarı olur.

Son düzenleme:
öncelikle 98 model sedan araçta ses sistemi kolay değil.zaten büyük bir kasa ve yaşın da verdiği zırıltı ve tıkırtılar senin bahsettiğin sesi engelleyecek.
sonra iyi ses almak istiyorsan iyi bir sinyal kaynağı yani ana ünite gerek, ki bu da şu an sende yok görünüyor.
son olarak sesi sana duyuracak hoparlörler kaliteli olmalı.
tüm bunları alt alta koyunca az maliyetli ancak berrak ses biraz zor.
herkesin karıştırdığı bir konu var.az ama kaliteli ses almak isteyince maliyet azalmıyor.tam tersi daha pahalılaşıyor parçalar.
oysa mahallede ses getircek bir sistem için 150 tl lik jbl sub ve 100 tl lik no name amfi yeterli oluyor:)

öneri olarak 200 tl civarı Pioneer ana ünite ve buna bağlı kapılarda kullanacağın çifti 100-150 tl arası 3 yollu coax hoparlörler.
arka tarafta oval kullanabilirsen daha iyi ses alırsın.
toplam maliyet 450-500 tl civarı olur.

Tam anlatamadım ben kafamdaki şeyleri, ben illaki ucuz olsun demiyorum oktay abi, olabildiğince ucuz ve kaliteli bir arada olsun istiyorum. Zırıltı sorunu yok arabada. En kaliteli olanların ucuzlarından bahsediyorum. Yaklaşık 400 liralık bir pioneer marka usb-sd okuyuculu ana ünite alacağım ön konsolda bütünlük takıntım var bu yüzden 2-3 model teyp var görüntüyü bozmayan bu yüzden baya para çıkacak benden ama aleti öldüresiye kullanırım, arabayı satsam bile söker alırım orijinaliyle satarım arabayı o yüzden sorun etmiyorum. ALPINE, SONY gibi coax hoparlörlere baktım zaten. Arka kapılara 13cm 3yollu coax hoparlör, ön kapılara ise ayrı tiviter olduğu için crossoverlı falan mid-bass takımları var onlardan düşündüm, eğer adı üstünde gibi mid ve bass ağırlıklı ses veriyorlarsa(hiç yoktan tiviter tesisatı var, eskileri çıkarıp yenileri takarım).
Örnek olarak da önlere şu seti
İnfinity Ref- 6500 CX 16 cm Mid Bass Takımı Component - Komponent İlanları sahibinden.com'da - 138344003

Arka kapılara ise her ne kadar 2 yollu olsalar da bunları düşünüyorum.
SONY MARKA 13CM KAPI HOPARLÖRÜ 160WATS 50RMS KAMPANYA 55TL ŞOK - Koaksiyel (Coax) İlanları sahibinden.com'da - 126462540

İnfinity mid-bass komp. hoparlörler amfisiz sadece ana ünite beslemesiyle iyi ses verirmi vermez mi bilmiyorum. Sadece kafamda kaba taslak bir fikir var, oval hoparlör istemediğimden kesinlikle eminim, sadece kapılara birer hoparlör istiyorum, teybimi de kaliteli olarak bir teyp alacağım. Bu işin piri olduğunuz için de bir hayli uzun uzadıya yazarak kafanızı şişiriyorum, tatminkar bir set yaparsak gerçekten sevinicem, affınıza sığınıyorum artık :rolleyes: Eksik veya yanlış tahminler veya ürün seçimim varsa düzeltmenizi rica ediyorum.

ana ünite için pioneer ve 400 tl güzel haber:D
linkteki infinity mid bas değil de mid tiz gibi görünüyor.
mid bas bir takım ön kapılarda iyi olacaktır.
arka kapılarda tia olmasa da olur zaten.
ön kapılara süreceğin model amfisiz de çalışır.pionner ın çıkışı onları çalıştırmaya yetecektir.
maalesef 3 yollu complar veya mid bas complar fiyat olarak 600-700 tl civarında.
aslında ana üniteyi değiştireceksen ön ve arka kapılara 2 çift hertz esk serisi comp iyi bir ses verebilir.
amfisiz de çalıştırabilirsin.
biraz bas frekanslar eksik kalır, onu da ana ünite ayarlarıyla dengelemeye çalışmak lazım.
aklındakileri yaz sorun yok, forumun bu bölümü bizim için en keyifli yer:D

güzel Pioneer.
bluetooth ve ipod bağlantıları opsiyonu nedeniyle fiyatı yüksek.
bu özellikleri kullanmayacaksan başka modellere bakarak maliyeti düşürebilirsin.
esk iyidir ancak rakamı düşürmek gerekiyorsa dsk serisi düşünebilirsin.
Toplamda 600 tl ye bütün parçaları almak mümkün.

Bluetooth ve ipod bağlantısı olmayan ancak bunun gibi ekran ışıkları ayarlanabilir ve ses kalitesi muadil, siyah renk ağırlıklı bi teyp önerebilirmisin abi, takıntılı + saplantılıyım illaki göstergeler ve ön paneldeki sarı-turuncu tonunda bir renk olmalı teyp renginde :D

Hoparlörler konusunda infinity satıcısına ulaşıp mid+bass yolları varmı diye sormayı düşünüyorum. Tahminimce vardır çünkü birer sağ sol hoparlör + birer sağ sol crossover + birer sağ sol tiviter var. Daha doğrusu umuyorum :D

Pioneer da o kadar çok model var ki önermek zor
Netten araştırmak lazım
Vatandaki 257 tl lik modelin kasası siyah ve ışıklandırması turuncu gibi görünüyor
Sony nin modellerini de incelemelisin

merhabalar. benim 1997 model opel corsa 1,4 swing vardır. ben içinde bulunan ses sistemini değiştirmek istiyorum. tabi sizlerinki kadar büyük yapılar değil benimkisi. sadece ön kapıda ve arkada bulunan yuvalara uygun şekilde mid alacağım. elimde de daha montajı yapılmamış pioneer 1550 teyp vardır.
1) ön kapılar ve arkada bulunan yuvalara kaç cm'lik mid gerekmektedir?
2) bana tavsiye edebileceğiniz uygun fiyatlı mid setleri var mıdır?
bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler...

16.5 cm ve 13 cm
Klasik olacak ama jbl gto serileri işini görür
Bu arada arkadaşın konuya çöktük resmen:D
Kendi konu başlıklarınızı açın lütfen

Geri