Landi Renzo ve GM Garantisi (?)

turancalik

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
4 TL'yi bulan benzin lt fiyatlatları sonrasında 2010 Astra H 111.Yıl aracıma LPG dönüşümü yaptırmayı iyiden iyiye düşünmeye başladım. Dolayısıyla ilk işim LPG dönüşüm kitlerini araştırmak oldu. Tesadüfen GM'nin 01.05.2009 tarihli bir basın bültenine rastladım.

Basın bülteninin içeriğinde aşağıdaki gibi bir bölüm de görünce LPG uygulası sonrası pek çoğumuzun karşılaşmaktan korktuğu sorunların artık GM garantisi altında giderileceğini düşündüm.

"LPG dönüşümü çerçevesinde aracın 2 yıl sınırsız km. kapsamında garantisi devam edecek. Bununla beraber , araca takılan LPG dönüşüm kitinin de 2 yıl sınırsız km. veya 100.000 km'garantisi olacak..."

Ancak bu basın bülteninin geçerli olup olmadığı ve bültende yazan garantinin gerçekten var olup olmadığını sormak için Opel Türkiye'yi aradım...

Opel Türkiye, basın bülteninde yazanın aksine GM'nin LPG dönüşümü sonrası oluşabilecek motor ve eelektrik/lektronik arızalara garanti vermediğini söyledi.
Eğer bu şekilde bir arıza oluşur ise muhatabınız Landi Renzo Türkiye distribütörü Olgun Lpg'dir. LPG dönüşümü sizin kararınızdır ve oluşacak hasarı ödemek de sizin sorumluluğunuzdadır. Eğer Olgun Lpg bu arızanın LPG kitinden olduğunu kabul eder ise size ödeme yapabilir. (Bunun da garantisi yok.)
Biz sadece sizin LPG taktırmanız durumunda LPG ile bağlantısı olmayan arızalardaki garantimizi sürdürüyoruz diyor.

Olgun LPG ise, durumun bu şekilde olmadığı GM'nin garantisinin motor ve elektronik aksam dahil devam edeceğini, eğer LPG dönüşümünden kaynaklı bir sorun oluşmuş ise bunu GM ile Olgun LPG nin kendi aralarında çözeceğini söylüyor. Fakat bu da sözlü bir taahhüt.

Olgun LPG'den Opel ile aralarındaki anlaşmayı benimle paylaşmalarını istedim, bunun da mümkün olmadığını söyledilier.

Fakat bugüne kadar garanti kapsamında olan ve hatta çoğu sıfır 4.000'in üzerinde araca GM ve Landi Renzo'nun ortak geliştirdiği bu LPG kitlerini taktıklarını ilettiler. Bu montajların bir kısmının da Odak ve Mar Opel gibi yetkikli servislerde gerçekleştiği bilgisini veriyorlar.

Üstelik ilgili LPG dönüşüm kitlerinin GM ve Landi Renzo'nun ortak geliştirdiği ve Opel'in birkaç modeli için özel üretildiği söylendi. Montaj ekipmanlarının GM tarafından onaylandığı ve LPG Ecu'sunun GM ile ortak çalışılarak programladığı söyleniyor.

GM' e özel üretilen bu kitlerin piyasada satılmadığı, sadece Opel Yetkili Servisleri ve bu işin sorumluluğunu taşıyabilecek birkaç servis tarafından montaja izin verildiği söyleniyor.

- Mar Oto garantinin aynen devam edeceği bilgisini verdi.
- Altunizade Arkas Otomotiv garanti dışı kalacağı bilgisini verdi.
- Odak'a henüz sormadım...

Şimdi aklıma takılanları sormak istiyorum...

- Forumda bu GM'e özel LPG kiti ile dönüşüm yapmış olan var mı, varsa düşünceleriniz ve tecrübeleriniz ne yönde?
- Garanti konusundaki düşünceniz nedir?
- Olgun LPG, bazı Opel Yetkili Servisleri garanti bozulmaz derken Opel Türkiye neden farklı bilgi veriyor?

http://media.gm.com/content/media/t...ages/news/tr/tr/2009/Opel/2009_05_04_Opel_LPG

Bende bildiklerimi aktarayım.Lpg dönüşüm dediğiniz gibi servisler garantisinde taktırılıyor.Örnek olarak Mar oto garanti devam eder demiş arkas garantı dışı kalır demiş.Yani siz mar oto'ya güvenip lpg taktırırsanız başınıza gelebilicek bir kaç şey, Mar oto kapanırsa diğer servisler garanti dışı kaldığı söyler ve bakımları vs. yapmaz.Yada başka şehire taşınırsanız oradaki servisler garanti dışı kaldı diyebilir.Bana göre tamamen kar ve çıkar amaçlı olaylar bunlar.Tüm karar size ait kimse size kesin bir bilgi vermez.

Aynı endişeleri ben de paylaşıyorum Gökay Bey, fakat anlamadığım şu;
gm.com üzerinde yayınlanan basın bildirisi Opel Türkiye'yi ve tüm Opel Yetkili Servisleri'ni bağlar diye düşünüyorum. Aksi halde ciddi bir başıboşluk var demektir.

GM'nin yayınladığı bu bildiriye istinaden Olgun LPG ve bazı yetkili servisler Opel araç sahiplerine Landi Renzo kitleri garanti hiç etkilenmeden takacakları taahhüüdü ile satıp montajını yapııyorlar.

Eğer bu bilgi hatalı ise GM bunu açık net ifade etmeli, yok eğer değilse Opel Türkiye GM'nin taahhüdünün arkasında dursun.

http://media.gm.com/content/media/t...ages/news/tr/tr/2009/Opel/2009_05_04_Opel_LPG

Bu konuda bir çok sıkıntı mevcut. Her servis garanti vermiyor. Servisler kendi adlarına garanti veriyorlar. Tamamen çıkar amaçlı. Türkiye opelde bunun dışında kazalı araç satışıda mevcut forumda okursanız eğer büyük bir başıboşluk olduğunu görürsünüz.

Haklısınız, Opel Türkiye bayi ve servislerin denetimi ve hizmet kalitesi ile de hiç ama hiç ilgilenmiyor. İthalatçı firma gibi çalışıyorlar. Kendimi çok pahalı bir cihazı spot mağazadan almış gibi hissediyorum. Satış sonrası destek sıfır.
Hint ve Çin malı araçların Türkiye temsilcilikleri bile piyasada tutunabilmek adına müşterileri ile daha fazla ilgileniyor.
Opel Türkiye ise "Opel" adına güveniyor. Fakat Mazda'nın hazin sonu ortadayken bence Opel Türkiye yetkilileri daha dikkatli olmalılar.

ben landirenzo olgunda taktırdım aracım garanti dışı idi zaten. 20.000kmdir kullanıyorum blue kit var hiç sıkıntı yok. istanbul şehir içi araç 9.2lt gösteriyor benzinde 100km de. lpg de ise 415km 98tl ile kat ediyor 240kuruş civarı yakıyorum

Merhaba Volkan Bey, maltepe'deki Olgun LPG'de mi montaj yapıldı?
Gerçekten çok ilgililer. Kitle ve Opel garanti programı ile ilgili bir yığın soru sordum, ellerinden geldiğince açıkladılar. Ancak garanti konusunda Opel Türkiye'nin verdiği bilginin yanlış olduğunu söylemekle birlikte, bana aksini ispat edebilecek bir kanıt da sunamadılar.
Örnek olması açısından, garanti kapsamında yapılan montajlardan sonra kullanıcıların motor veya elektronik arızalarında Opel ile Olgun LPG arasında bu iş nasıl çözüldü diye sordum. 4.000 den fazla montaj yaptık, tek bir sorun olmadı dediler. Ne kadar doğru bilmiyorum.

GM ile alakası yok landinin italyan markası zaten ne garantisi.servis sözde sana garanti veriyo git bakalım taktırdıktan 1 sene sonra bir sorun olsun bedava yapacakmı? hayatta inanmam bu palavralara.gidin sadece ve sadece lpg işiyle uğraşan işi bu olan bir servise gönül rahatlığıyla taktırın derim.

Son düzenleme:
Arkadaşlar, ben burada Olgun LPG veya Landi Renzo'ya takılmıyorum. Opel Türkiye ve GM basın bültenine atıfda bulunuyorum.

Olgun LPG tabiki ürününü satabilmek için belli opel yetkili servisleri ile ticari ilişki kurabilir. Fakat General Motors yani Opel'in sahibi olan firma, Opel Türkiye için basın bildirisi yayınlıyor ve müşterilerini Olgun LPG aracılığı ile Landi Renzo'ya yönlendiriyor. Yönlendirirken de garantinin devam edeceğini söylüyor.

Ortada bir aldatmaca var ise ben burada Olgun LPG'yi sorumlu tutmam. Sorumlu Opel Türkiye ve GM'dir.

Konu başlığını açma sebebim, forumda bu basın bülteni ve verilen taahhütlere inanarak aracına Landi Renzo taktırıp, sorun yaşadığında karşısında yetkili merci bulamayan ya da garanti kapsamında sorununu çözen kimse var mı bunu öğrenmek.

Geri