Benim şu ana kadar anladığım şeyler şu şekilde yanlışım var ise düzeltin lütfen;
1-) İyi lastik yoktur, yaşadığınız yere uygun şekilde seçilmiş lastik vardır. Bu aynen LPG'de, LPG'nin iyisi yoktur, iyi usta vardır gibi olmuş.
2-) Ortalamanın üzerinde puan alan lastikler yazlık olarak sanırsam; Bridgestone ER300, Continental CP2, Michelin Primacy ve Pilot, Good Year Optigrip,ortalama değerdeki lastikler ise; Lassa İmpetus Revo serisi(1ve2), Petlas (PT 515 sanırsam), Kumho.
3-) Bunların arasında seçim yaparken, ortam şartları, kullanım tarzı, kullanım ihtiyacı(ses, ıslak zemin, kuru zemin...), fiyat kriterlerini dengelemek lazım kanımca.
.
Şu an 185/65/15 Kumho KW17 i'zen kışlıklar takılı. 6. senesinde ve ben bunları 2 senedir kullanıyorum. Geçen sene kışın özellikle milletin zincir ile gidemediği yerleri rahatlıkla inip çıktım(Pursaklar, Bağlum iniş ve çıkışları). Bu sene ise Yenimahalle tarafına taşındım. Yollar gene dik ama bu sene pek verim alamadım haliylen ömür bitti. İnşallah onlarıda değiştireceğim..
.
Yazlık lastikleride değiştireceğim. Üzerlerinde 205/55/16 BFGoodrich lastikler var. Onlarda 6. senede. Maşallah çok iyi yol tutuyor ama sert. Almayı düşündüğüm lastik, fiyat/performans olarak şu an için Lassa İmpetus Revo serisi yada Petlas serisi.
Şimdi düşünüyorum, 205/55/16 çapında bilindik bir lastik en aşağı 200'dür.
Toplamda 800 ediyor. 4 sene kullanmış olsam senede 200 TL'ye mal oluyor. Ama Lassa ve Petlas sanırsam 140 taş çatlasa 150 civarı alınır diye düşünüyorum. Toplamda 600 TL edecek. Bunuda 3 sene kullansam gene senelik 200 TL'ye gelmiş oluyor diye düşünüyorum. Bunun yanında 1 sene erken değişme imkanım olur.
Ama ne yalan söyleyeyim, şayet maddi durum elverirse niyetim, Bridgestone ER300 yada GoodYear Optigrip, olmazsa Lassa yada Petlas.
.
Bu arada Decoder sendende Birdgestone hakkında detaylı bilgilerin(Kullanım saati, mesafe,sıcaklık,kullanım tarzı) devamı diler, hayırlı olsun derim
.
Birde hangi lastiği alırsam alayım her ay buraya düşüncelerimi yazmayı düşünüyorum o lastiğin adıile ilgili konu açarak. şayet yeni lastik alan arkadaşlar olursa lütfen, ayrı konu açarak düzenli şekilde fikirlerini beyan etsinler. en azından seneye lastik alacak arkadaşlara yol açarız.