Lastik Seçimi Için Yardim Edermisiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

baki gökçe

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Öncelikle hangi markayı tercih etmeliyim arkadaşlar?

Öncelikle lastikten neler beklediğini belirle, markaların bazı özellikleri genelde öne çıkar kimisi sessiz dir, kimisi ıslak zeminde iyi tutar kimisi yumuşak hamura sahiptir, kimisi en asfaltta iyi tutar vb. tabi bunun yanında fiyatlarıda farklı farklı, üreticinin tavsiye ettiği marka ve modelleri de göz önünde bulundurmak lazım tabikide

Çemberi biraz daha daraltmak istersen, genelde tercih edilen markalar:

Michelin ( Pilot primacy)
Bridgestone ( turanza -potenza))
Goodyear (hydragrip)
Kumho (Ecsta )
Nokian (Nrhi)
Continental ( Conti sport)
Pirelli ( P6000-P7)
Dunlop ( SP Sport)
Falken

Sıralama kafanı karıştırmasın herhangi bir anlamı yok ,rastgele yazdım

Goodyear GT3 bence çoook iyi

Ayrıca da Lastiklerin hız kodlarını belirten harflerin de anlamı aşağıdaki gibidir,

Azami hız kodları:

M: 160 km/h
Q: 160 km/h
R: 170 km/h
S: 180 km/h
T: 190 km/h
H: 210 km/h
V: 240 km/h
Z: 240 km/h
üzerindeki hızlar:
W: 270 km/h

Y: 300 km/h

ben Mıchelinden çok memnunum hem karlı havada hep kuru zeminde

ne olursa olsun . michelinnnnnnn
kışlıktada yazlıktada . yumuşak lastik

by corsanın dediği gibi önceliklerini belirleyip ona göre lastik seçimini yapacan ben yazın good year eagle wentura kışın good year ug 7 kullanıyorum ama yazın lastikleri yenilediğim de yumuşak hamurlu bir lastik almayı düşünüyorum energy gibi

Öncelikle hangi markayı tercih etmeliyim arkadaşlar?
selam baki kardeş.araban galiba benimki gibi f kasa astra.öncelikle marka olarak kesinlikle mıchelın'den şaşma derim.ıslak kuru her türlü şartta en konforlu ve güvenli lastik mıchelın'dir:rockBoyut olarak ise bizim arabalara fabrikasyon olarak 195/55/15 lastik takılmıştır.ama ben 195/60/15 taktım biraz daha yüksek oldu.altı vurmuyo iki de bir.tavsiye ederim.ama performanslı kullanıyorsan 195/55/15 taktır.yüksek hızlarda güvenli olur:rock

Arkadaşlar Astra H için neyi tavsiye edersiniz. İzmirdeyim, her koşul için uygun olacak bir lastik tavsiye ederseniz çok memnun olurum..

Teşekkürler,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri