lastık,yol sesi ve çözümleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan vsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: lastık,yol sesi ve çözümleri

astraowner link' Alıntı:
boyle bir genelleme yapilamaz oncelikle.markaya gore karar verilmez cunku bir standarti yok lastik modeline gore degisir bu durum.burda karsilastirdigimiz bridgestone turanza ve good year efficentgripse .efficentgrip cok daha yumusak bir lastik tamamen konfor odakli kalan herseyi ortalama denebilir. Turanza ise sert bir lastik ve cok  fazla lastik sesi uretiyor yol tutus konusunda da oldukca hissiz. Islak performansi ise dediginiz gibi efficentgripten daha iyi ama kalan dusunceniz  yanlis. Sunuda ekliyim 2 side ortalama lastikler aracin ustunde geliyorsa kullanilir ama disardan para vererek yenisi alinmaz bana gore.
Her ikisini de kullanan biri olarak turanza bana daha yumuşak geldi efficentgrip in ıslak ve sulu  yol performansından hiç memnun değilim, turanzanın ve efficentgrip in ikisininde yol tutuşundan memnun kaldım iki araçta astra belki ondandır.

niko22 link' Alıntı:
Her ikisini de kullanan biri olarak turanza bana daha yumuşak geldi efficentgrip in ıslak ve sulu  yol performansından hiç memnun değilim, turanzanın ve efficentgrip in ikisininde yol tutuşundan memnun kaldım iki araçta astra belki ondandır.

Golf te Turanza ER300 var bence Efficient dan epey sert bir lastik hatta Tekirdağ sınırları içerisinde de çukurlara düşerek bizzat şahit oldum ama derin su tahliyesi net biçimde daha güvenilir.

eşim bu aralar bizim oğlanla arka koltukta oturuyor arka tarafın öne göre epey gürültülü olduğunu söylüyor ?? ben test edemedim ama çekiççç

wave61 link' Alıntı:
eşim bu aralar bizim oğlanla arka koltukta oturuyor arka tarafın öne göre epey gürültülü olduğunu söylüyor ?? ben test edemedim ama çekiççç
Ben astranın arka koltuğunda uzun yolda yaklaşık 500-600 km yol gittim. Beni rahatsız eden bir yol veya rüzgar sesi olmadı. Ancak asfalt son derece kaliteli ve hız 150-180 km. aralığında idi. şehir içinde tümsek ve çukurların bol olduğu mahalle aralarında astranın arka koltuğunda oturmayı hiç denemedim, denemek de istemem. ֖n taraf bile bu kadar sarsılırken  kim bilir arkada ne oluyordur.  8)

harunhoca link' Alıntı:
Ben astranın arka koltuğunda uzun yolda yaklaşık 500-600 km yol gittim. Beni rahatsız eden bir yol veya rüzgar sesi olmadı. Ancak asfalt son derece kaliteli ve hız 150-180 km. aralığında idi. şehir içinde tümsek ve çukurların bol olduğu mahalle aralarında astranın arka koltuğunda oturmayı hiç denemedim, denemek de istemem. ֖n taraf bile bu kadar sarsılırken  kim bilir arkada ne oluyordur.  8)
:D :D

harunhoca link' Alıntı:
Hiç oturmayınca gülersin tabi seni köftehor  general_hehe

çocuğun gazını çıkartmak için gezdiğimde çok işe yarıyordu oradan anlamalıydım :D :D

Benim aracimda Hankook mevcut. Lastik sesi bana gore cok yuksek. Onceki H kasa aracimda Michelin Primacy 3 vardi. Cok memnundum ama bunda kismet olmadi.

Bu arada Opel'in sitesinde soyle bir tablo var.  buda zaten gurultunun sbebini acikliyor. Tabletten yazdigim icin tablo bozuk olabilir. Michkin Primacy ile sesin cok azalacagini dusunuyorum ama gelde simdi 1500 TL ye lastik al. Mecburen bu sesle devam edecegiz.

Bu arada lastik degisimi zamani gelince 225/50 R17 ye gecsem bir sorun olur mu acaba?

Lastik Sınıflandırması Yeni Astra Sedan
Lastik Ebadı Yakıt Tasarrufu Sınıfı1, 2 Islak Tutuş Sınıfı1, 2 Dış Yuvarlanma Gürültü Sınıfı1, 2
225/45 R 18 F B 68 db
225/45 R 17 E B 76 db
205/60 R 16 E-C E-B - 71 - 68 db
215/50 R 17 E-C E-B - 71-68 db
215/60 R 16 C-B E-B 71 db
225/50 R 17 E-B C-B - 71-68 db
235/45 R 18 E B 71 db
235/40 R 19 E B 71 db
205/55 R 16 C B 75 db

Geri