Lastiklerimi indirdiler :@

aynen sana katılıyorum mıllet gercekten zıvanadan cıkmıs durumda sen o anda yıgıtlık gosterırısın kafa goz gırmek ıcın ama adamın yanında bı bıcak bı sılah vardır cıkarıp sokar ayagına sıkar ondan sonra tum olan sana olur zaten ulkemızde ceza sıstemı dıye bısey yok adam ıcerde yatmaz bıle yada paraya cevrılır cezası sen omrun boyunca cekersın acısını...
abı senınde kırılmayan yerın kalmamıss bu kadar fevrı olma helekı evlıysen colugunu cocugunu dusun evını dusun ypma lutfen...
haklısın kardesım ben de bu yuzden yazdım zaten ayrıca basıma gelen olayların hıc bırınde ben kabahatlı degıldım, dedım ya öfke sorunu ve haklı olmanın getırdıgı veryansın yoksa serserı falan degılız cok sukur kısaca cok mühim mesele dısında kımseye bulasmaya gelmez ben bunu vurgulamaya calıstım...

haklısın abı sonuna kadar hemde herkez kabadayı oldu bu ulkede gercı kabadayılık bu degıldır ama ıste...

Söz konusu üslubu ve davranış şekli kesinlikle sinir bozucu ve saygısızca lakin sizin de hatanız var, iki aracın arkasına park etmemelisiniz. Herşey yolunda gittiğinde sorun yok ta ( zaten sürekli yapılıyor demişsiniz ) gece acil bir durumu olsa o araçların çıkması mümkün olmayacak, bir de bu açıdan bakmakta fayda var.

Aynı durum eskı oturdugumuz evde vardı , bahcesıne 5-6 araba alıyordu en fazla , aksam 6dan sonra gelınce eve full oluyordu ıcerı gıren arabalarında yarısı mısafır arac oluyordu bende o sınırle tam cıkısın azına bırakıyordum arabayı , dısarı cıkmak ıstıyenler 50 kere manevra yapıyorlardı kapıya gelmeye korkuyolardı babam cok kavga etmısdı o bınada..sızde ulu orta bı yere bırakın arabayı bırsey dıyen olursa kafasını arabaya vurursunuz, ben böyle durumlarda hıc dayanamıyorum:mad:

Söz konusu üslubu ve davranış şekli kesinlikle sinir bozucu ve saygısızca lakin sizin de hatanız var, iki aracın arkasına park etmemelisiniz. Herşey yolunda gittiğinde sorun yok ta ( zaten sürekli yapılıyor demişsiniz ) gece acil bir durumu olsa o araçların çıkması mümkün olmayacak, bir de bu açıdan bakmakta fayda var.

blok sakinleri bu durum nedeniyle (gece acil durum) birbirlerine gerekli saygıyı gösteriyor Uğur zaten... hastası, evinde yaşlı yada çocuk olanların araçlarının önününe araç koyulmuyor kesinlikle herkes bu konuda gayet özenli... önüne çektiğim 2 araçta yabancı yani otoparka girmeleri KESİNLİKLE YASAK!

zaten zat-ı muhterem hala ortada yok yani araç siteden değil çok büyük ihtimal kimse de tanımıyor aracı.... zat-ı muhterem hem suçlu hem güçlü yani...!!!

Aynı durum eskı oturdugumuz evde vardı , bahcesıne 5-6 araba alıyordu en fazla , aksam 6dan sonra gelınce eve full oluyordu ıcerı gıren arabalarında yarısı mısafır arac oluyordu bende o sınırle tam cıkısın azına bırakıyordum arabayı , dısarı cıkmak ıstıyenler 50 kere manevra yapıyorlardı kapıya gelmeye korkuyolardı babam cok kavga etmısdı o bınada..sızde ulu orta bı yere bırakın arabayı bırsey dıyen olursa kafasını arabaya vurursunuz, ben böyle durumlarda hıc dayanamıyorum:mad:

misafir araçlarının bi çoğunun önüne geçildi bizde ama ara sıra olduğunda yer varsa bile arkalarına çekiyorum bazen... çıkmak istediklerinde bekletmek biliyorum çok insafsızca ama bi daha koymuyorlar....

arkadaslar kusura bakmayın da bu hemen kavga ederdım,geregını yapardım dıyen arkadaslar ya hıc kavga etmemıs,sağlam bir dayak yememıs ya da cok vaktı ve cevresı var,ya da hayatı fazla hafife alıyorlar, bası belaya da gırse umursamayacaklar, öyle herşey için kavga edilmez,psikopatın birine denk gelip yok yere sıkıntı yasarsınız üklede herkes zıvanadan cıkmıs ,bir cinnet moduna girmiş,kimin ne olduğu belli değil o yüzden herkesle cok önemli olmadıkca mantıklı ,sakin konusulmalı he ben korkak mıyım hayır son 10 senede yedi yerimden bıcaklandım,bir iki silahlı durumum oldu ki namlunun yüzü çok soğuktur,burnum kafa yeme sonucu kırıldı,kolum kırıldı,sol elim altı yerınden parçalı kırıldı,hala yamuktur bıraz, neden mı hep ofkeyle hareket etmekten aramızda yabancı yok o yuzden rahatca yazıyorum :D

haklısın ama senin de dediğin gibi bazen insan sinirlerine hakim olamıyor... bayan olduğum halde trafikte sinir vs derken ben bile 1 kez yumruk yedim. :D ama zirveyi topkapı minibüs duraklarının yanında minibüscüyü aşağı indirip bişeyleri tam sokmak üzereyken kendisine 10 kişinin beni tutmasıyla yaptım :D

Geçmiş olsun, bu tarz durumlarda lastik indirmek, terbiye dışı konuşmak gibi fiziksel tepki vermek ne kadar yanlışsa, başka bir aracın hareket kabiliyetini engelleyecek şekilde park etmek de o kadar yanlıştır.

Emniyet genel müdürlüğü, trafik şube diyor ki;
Park etme kurallarına göre;

Park etmenin yasak olduğu yerler ve haller
Madde 61 - Taşıt yolu üzerinde;
a) Duraklamanın yasaklandığı yerlerde,
b) Park etmenin trafik işaretleri ile yasaklandığı yerlerde,
c) Geçiş yolları önünde veya üzerinde,
d) Belirlenmiş yangın musluklarına her iki yönden beş metrelik mesafe içinde,
e) Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara iki yönden onbeş metrelik mesafe içinde,
f) Üç veya daha fazla ayrı taşıt yolu olan karayolunda ortadaki taşıt yolunda,
g) Kurallara uygun şekilde park etmiş araçların çıkmasına engel olacak yerlerde,
.....

Şimdi T.C toprakları üzerinde olduğumuz sürece bu kurallara uymak zorundayız.

Site içinde teamülen uygulanan kurallar vs gibi durumlar maalesef geçerli değil. TC yasa ve yönetmeliklerine aykırı kural, anlayış ya da uygulamalar yasa dışıdır.

Bu kurallar hepimizin güvenliği ve rahatı içindir.

Ancak size karşı suç işlenmiş, yani mağdur taraf tepkisini yasadışı şekilde göstermiş..

Sizin suç duyurusunda bulunma hakkınız vardır. Mağdur da aynı şekilde sizi araç içinde göremiyorsa, trafiğe haber verip ceza ve çekme işlemi uygulanmasını talep edebilirdi. Ama siz bir kural ihlali yapmışsınız o da aklı sıra adaleti kendi uygulamış.. Bir nevi orman kanunları çalışmış..

Son düzenleme:
arkadaslar kusura bakmayın da bu hemen kavga ederdım, geregını yapardım dıyen arkadaslar ya hıc kavga etmemıs, sağlam bir dayak yememıs ya da cok vaktı ve cevresı var, ya da hayatı fazla hafife alıyorlar........ :D

İşte olgun biri ile gençler arasındaki fark. Genç kardeşlerimi fazla eleştiremeyeceğim, tabiatın kuralı, kanları kaynıyor işte, yapacak fazla bir şey yok. Sadece şu kadarını hatırlatayım keskin sirkenin zararı küpünedir, sakin olmakta fayda var.

Söz konusu üslubu ve davranış şekli kesinlikle sinir bozucu ve saygısızca lakin sizin de hatanız var, iki aracın arkasına park etmemelisiniz.

Eğerki kendimizi medeni bir insan olarak tanımlıyorsak ikili diyologlarımız daha saygın olmak zorundadır. Diğer yandan gece bir komşunun rahatsızlanmayacağına dair bir garanti yoktur. Bilirim o sıkıntıları, yeri geldi saatlerce araç sahibi aradım, ama kimseyi de asıp kesmedim sadece adam gibi uyardım, yani ne birbirimizi kırdık ne de nahoş hareketlere meydan verdik.

Bu araçlardan bir tanesi size gelen bir misafire de ait olabilirdi, veya siz bir misafirliğe gidince aynı durumla karşılaşabilirsiniz, şimdiye kadar hiç mi aracınızı bir başkasının yerine park etmediniz? Kavgacı olmak güzel bir şey değildir, bir kişinin örnek aldığı büyüğünün vasıfları çok önemlidir. Ben çocuğumun iyi bir vatandaş olmasını arzuluyorsam ona iyi örnek olmak benim görevimdir.

... hastası, evinde yaşlı yada çocuk olanların araçlarının önününe araç koyulmuyor kesinlikle herkes bu konuda gayet özenli... zaten zat-ı muhterem hala ortada yok yani araç siteden değil çok büyük ihtimal kimse de tanımıyor aracı.... zat-ı muhterem hem suçlu hem güçlü yani...!!!

Özenli değil de medeni demek daha doğru olur. Bir başkasının mülkünü izinsiz kullanmak güzel bir hareket değil. Geceden aracı oraya bıraktığına göre araç sahibi sizin binadaki bir komşunuza yatıyı gelmiş birilerine ait olabilir veya misafirlik olayını fazlaca abartıp çok geç saatlere kadar oturmuş bir misafirin olabilir. Gecenin bir köründe kapınızı çalmaya çekinip evllerine taksi ile gitmiş, sabah erkenden de aracını almaya gelmişlerdir. Sonuçda iki taraf içinde tatsız bir durum.

Son düzenleme:
Park girişinde büyük yazılarla misafir arac gıremez yazıyorken, bundan 3 sene önce bır arkadasımın 5 dakkalıgına bıze gelmesınden dolayı arabasını cekmesı ve aracın camına kagıda yazılı buraya yabancı araba cekmeyın derlerse , sonra kendı tanıdıklarının arabalarını gunlerce cekıp bırakılarsa babam olmasada ben sonuna kadar kavgamı verırım , cünkü insanı salak yerıne koyuyorlar, ki kavgada etmedım tepkımı gostermek ıcın arabayı yamuk park ettım , birileri haklı olsa kapıma kesın gelırdı

Geri