bir lastikle 55 bin fazla gerçekten.dediğiniz gibi lastik yanakları falan çatlıyordu artık.birde o lastiklerle kışı geçirip aldım michelinleri.ne kazalar atlattım bişey olmaz diyipte
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Eveeeeet arkadaşlarım herkesin bir yargısı var görüyorumki peki polemik yaratmadan lastik seçimi konusunda fikir beyan edelimmi nedenleriyle.
mesela ben şuanda bridgestone kullanıyorum dezavantajları çok sert ve ses çıkaran bir lastik.soğuk havalarda ve ıslak zeminlerde çok başarılı tutunma sağlıyor.bana göre sıcakta performansı zayıflıyor.michelinde tam tersi diye biliyorum.
bir dönem yokohoma F^!= kullanmıştım yumuşak ve harika birlastikti.ancak oda hafif nemli yollarda çok zayıftı.kışın yokohoma ve bridgestone wt 21 i tavsiye ederim.ama yazları sanırım michelin daha iyi gibi.sizce?
Lastiklerin yakıt tasarrufu sağladığı veya yükselttiği doğrudur.senin o söylediğin ses pek yokta nası anlatsam normal hızlı gidişlerde sert dişler tıpkı kış lastiği gibi ses yapıyor uğultu şeklinde buda konfordan eksiltiyor aracı tabiki.sanırım michelin kullanıcıları daha iyi bilir ama senin dediğin sesi michelin çıkarıyor üstelik yumuşak olduğundan hızlanmadada gürültü yapmyor.birde geçen gün lastik testi vardı dergide. araştırdıkları şey hangi lastik daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyo. en çok yakıt tasarrufu sağlayan lastik energy saver. 100km de 0.3 lt yakıt tasarrufu sağlıyo. az gibi görünen bi değer olsa bile bir lastiğin yaklaşık 40.000km yaptığı kabul edilirse türkiye şartlarında yaklaşık 410 ytl tasarruf sağlıyo. bu da bir sonraki lastiğinizin parasının 3te 2sini size tekrar kazandırıyo anlamına geliyo...
eğer 39000 yapmışsa aynı lastik zaten değiştirmelisin.ama lastiğin patinaj yapması senin gaza olan tepkinlede alakalı olabilir aynı şekilde frene sert basmakta abs yi devreye sokar.ama mutlaka bir kayma oluyo demektir.piyasada ençok michelin kullanılıyor ve tavsiye ediliyor.ancak bence çok pahalı.micheline in yan ürünlerini deneyebilirsin.yada yokohoma dene.önce bir michelin bayiinden fiyatları kıyaslamalısın.size bişi sormak istiyorum..
aracım 2004 model Corsa C.. ve 39bin km.de.. lastikler daha hiç değişmedi, yani araç alındığından beri aynı Pirelli lastikler var..
1.viteste kaltığım zaman ara sıra patinajla kalkıyorum fakat öle çok gıcık ses gelmiyor, bide frene sert asıldığım zamanda ABS devreye giriyor...
sanırım lastiklerim artık ömrünü tamamlamış, dimi??
bide kış sonu gibi yeni lastik almayı planlıyorum, tercihim ne olmalı?