Bu led ammpullere canbus için bobin koymuslar tek basına takıldıgında arıza yakıyormu??
Arıza lambası yakmıyor da kontağı açınca sürücü ekranında ampul patlak uyarısı veriyor sadece. Sinyal kolunda resete basınca gidiyor.
Sinyal de hızlı yanıp sönüyor. Dekoderleri paralel bağlayınca hiçbir uyarı vermiyor. Satan eleman hata vermez demişti ama verdi.
Eski aracım olan 2005 Astra G ampullerini de bu dekoderlerle led yapmıştım. Aynı şehirde bir arkadaşa sattım. 2013'te bu led işini yapmıştım. 4 senedir hala şu an üzerinde aynı ledler var. Hiçbir sıkıntı çıkarmadı. O gün açtığım konu aşağıda. İlk uygulamada paralel ampul bağlamıştım. 13. mesajda ise dekoder ile değiştirdim:
http://www.opelim.net/forums/astra-tuning/99420-astra-g-sedan-led-ampullu-stoplar.html
Astra J için aldıklarım:
Bunlar Türkiye'de bulunmayan ürünler. Ledler aliexpress'ten, xenon Almanya ebay'den.
Osram Xenarc Nightbreaker Unlimited D1S 3200 lümen ışık gücü 4,350 K renk.
Photon Xenon Effect H10 Halojen Sis (Bu hepsiburada'dan)(LED sisli havada aydınlatmıyor. LED satıcısı bile ilanlara yazmış. Halojen siste tek çözüm)
Osram Nightbreaker Unlimited H11 AFL far köşe aydınlatma 1350 lümen ışık gücü
W16W Led stop (Ledler kırmızı yanıyor) 800 Lümen ışık gücü (orjinal halojen ampul 310 verir)
W16W Led sinyal (Ledler sarı yanıyor) 800 Lümen ışık gücü (orjinal halojen ampul 310 verir)
PSY24W Ön sinyal (Ledler sarı yanıyor) 750 Lümen ışık gücü (orjinal halojen ampul 300 verir)
H21W BAY9s Arka sis ve geri vites (Sis kırmızı geri vites beyaz yanıyor) 800 Lümen ışık gücü (orjinal halojen ampul 600 verir)
T10 yan sinyal (Ledler sarı yanıyor) 150 Lümen ışık gücü (orjinal halojen ampul 30 verir)
T10 arka park, yan ledli (Ledler kırmızı yanıyor)
T10 iç ışık (Ledler mercekli, beyaz yanıyor) Fotoda küçük dipsiz
(Fotoda büyük bir dipsiz var. Onu yanlış almışım T20'ymiş)
Sağdaki sarı sinyal, soldaki kırmızı stop
Mercekli ön ve yan ledli ön sinyal
Arka park. Ledler yanda olduğu için arabanın stop farının tamamı aydınlanıyor. Merceklilerde sadece ortada ışık olur.
Yan sinyal. Yanlardaki ledlerle lambanın her yeri aydınlanıyor.