lpg çok yakıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan desis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

desis

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
yaklaşık 2 ay evvel opel astra h kasa 2012 model aracıma landirenzo marka lpg taktırdım araç 40 binde ..tankı 32 lt alıyor .ortalama 240 km yol gidiyor ..tüketimin yüksek olduğunu düşünüyorum..ustaya götürdüm..bi ara getir enjektörlerle oynarız dedi..gidip gitmemekte kararsızım..siz olsanız ne yapardınız

Peki aracınız 240 km lik mesafede kaç litre LPG alıyor, onu yazmadan kimse durumu değerlendiremez. Bildiğim kadarıyla LPG ile benzinin fiziksel değerleri farklı olduğu için depo dolum miktarları da farklıdır, mesela 35 litre LPG hacmine sahip bir LPG deposu hiçbir zaman ağzına kadar LPG almaz, ama 50 litre hacimli bir benzin deposu ağzına kadar benzin alır.

Peki aracınız 240 km lik mesafede kaç litre LPG alıyor, onu yazmadan kimse durumu değerlendiremez. Bildiğim kadarıyla LPG ile benzinin fiziksel değerleri farklı olduğu için depo dolum miktarları da farklıdır, mesela 35 litre LPG hacmine sahip bir LPG deposu hiçbir zaman ağzına kadar LPG almaz, ama 50 litre hacimli bir benzin deposu ağzına kadar benzin alır.

benim depo 47 lt. fakat 47 lt gaz alıyor.şamandıra arızalı sanırım.

Benim tank 30 herhalde 26-27 lt arası alıyor,240-250 km arası yol yapıyor.

32 lt gaz ile tank full doluyor.. bunla ortalama 240 km gidiyorum.

Verdiginiz konu guncel degil son mesaj 6 yıl öncesinin..

2014 Opel Astra Classic III Essentia Konfor Paketli 1.6 (Hakim Gri- Karbon Siyah)-2014 Opel Corsa D2 Essentia 1.3 CDTI (Hakim Gri)..

32 lt gaz ile tank full doluyor.. bunla ortalama 240 km gidiyorum.
Bu verilere göre aracınız 100 km de 13,3 litre LPG tüketiyor demektir ki bu değer şehir dışı kullanımı için ise fazla sayılır :(. Şehiriçi kullanımları yapılan mesafe, sık sık dur kalk yapmak, havaların soğuması gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Bu verilere göre aracınız 100 km de 13,3 litre LPG tüketiyor demektir ki bu değer şehir dışı kullanımı için ise fazla sayılır :(. Şehiriçi kullanımları yapılan mesafe, sık sık dur kalk yapmak, havaların soğuması gibi etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

tesekkür ederim

Lpg tankları ortalama kapasitelerinin % 80 nini alır tabi bu durum istasyonlardaki tabancalarin bar basinclarina görede değişkenlik gösterebilir bilginiz olsun. Bence yapmış olduğunuz km normal iklim şartlarını da göz önünde bulundurursak tabi.

Opel bir tutkudur...

Geri