lpg de arıza lambası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan koklu62
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
önce araca lpg uygulanır.daha sonra bi vakit araçta arıza ışığı yanar.lpg yi taktırdığın ustaya gidilir durum anlatılır.hemen şu yorum gelir:araçda bi arıza var.benzinde belli olmuyor ama lpg kullanınca açığa çıkıyor.
o nedenle sizin araçta olduğu gibi alakalı alakasız birsürü parça değişir.
sonra sinir katsayı sınırınız zorlanır.son bölümde ilan verilip araç satılır.

not:bütün bunları mesaj olsun diye yazmadım.kendi başıma geldi:D tıkır tıkır çalışan ve kendi sınıfında çok başarılı olan fiat 1.2 16v fire motor lpg uygulamasından sonra pancar motora dönüştü.ve ilgisi olmayan kelebek temizliği buji, kablo vs vs değişimlerinden sonra bir ilan verip arabamla vedalaştım.

lpg kullanıp çok memnun olan arkadaşlar var tabiki.imrenerek izliyoruz onları.hem sorunsuz hem de ekonomik bi şekilde araçlarına biniyorlar.

size iyi şanslar diliyorum lpg deneyiminizle ilgili.

Arıza lambasının yanması araçta arıza olduğunu gösterir birşey yok diyemezsiniz.Ben de vectraya atiker taktırdım hep yüksek voltaj diye arıza veriyor nedene gelen elkt.akımının 1.5 volt olması gerekirken daha fazla gelmesi.Başka bir opel servisinde romano diye bir sistem takıyorlardı o sistem gayet iyi görünüyor.atiker sesli çalışıyor o sistemde aracın çalıştığı dahi hisssedilmiyor arz lambası yanmıyor.

arkadaşlar bu konuda bilgisi ve deneyimi olan yokmu.lütfen bi yardım edin
arza lambası yandığı zaman araba çekişten düşüyor(yanlız lpg de) hemen benzine geçiyorum araba fırlıyor ve ışık sönüyor. bazen düşük hızda tekleme yapıyor. aynı şekilde benzine geçince araba normale dönüyor.....

kadir köklü

arza lambası yandığı zaman araba çekişten düşüyor(yanlız lpg de) hemen benzine geçiyorum araba fırlıyor ve ışık sönüyor. bazen düşük hızda tekleme yapıyor. aynı şekilde benzine geçince araba normale dönüyor.....

kadir köklü

dediğiniz olay bende de çok nadir oluyor.arıza lambası yanıyor, bir süre sonra sönüyor, ama aracın gidişinde herhangi bi problem oluşturmuyor.
tahminim karışım ayarlarından kaynaklı olabilir.yoksa sürekli yanması gerekmez mi?

karabükte oturan opelciler bende karabükte oturuyorum ve opelden anlayan bir usta varmı merak ediyorum söylerseniz sevinirim

Ewet arkadaşlar bu sorunun bi aynısıda bende var yolda giderken hiç umulmadık bir anda motor elektroniği arıza lambası yanıyor araç çekişten düsüyor tekliyor gibi oluyor.. Benzine geçirince araçta hersey normale binip fırlıyor.. ve arıza lambasıda sonuyor..!
Ama bu arıza lambası devamlı yanmıyor.. yolda seyir halindeyken bir anda yanıyor.. ve yanık kaldığı surece araba mucadele veriyor gitmek için.. biraz gazı kokluyorum aracım otomatik oldugu için vites kucultup devir arttınca arıza lambası sonuyor. . .
bir muddet ilerleyince tekrar yanıyor. Bir dert oldu banada......

Temmuz 2007 de opel vectra 1,6 16 v. gl aracıma atiker sıralı sistem taktırdım. yaklaşık 3 aydır arız lambası yanmaya başladı. atikerciler oksijen sönsörü dediler.değiştirdik sırasıyla bujileri, termostat, buji kabloları değişti. ayrıca egsozt da değiti. egr valfi ve kelebek valfi temizlettik, ama hala arıza ışığı yanıyor. lpg de araç çekişten düşüyor. benzinde herhangi bir sorun yok. atikerciler ile tamirci arasında gidip geliyorum.nolur lütfen bana bir akıl verin yardım edin. Ben karabükteyim. lütfen bu durumda arabamı satışa da çıkaramıyorum. çoğunlıkla benzinde kullanıyorm. sevgilerle
teşekürler..........................................................................

Lpg de arıza lambas:

1: çok zengin veya çok fakir karışımdan yanabilir.
2: sensörlerden yanabilir.
3: enjektörler veya filitreler tıkalıysa yanar.....

kadir köklü
Aracın probleminin yalnızca lpg de olduğunu söylüyorsunuz. Eğer anlattığınız kadar problem çıkarıyorsa montaj yapan servisle görüşün. Taktırdığınız lpg kitinin 2 yıl garantisi var. -Bu arada iyi bir opel servisine de arabayı gösterip motorda herhangi bir sorun olmadığından emin olursanız iyi olur. Benzinde hisssetmediğiniz birçok sorunu lpg li kullanımda başınızı çok ağrıtacak kadar hissedebiliyorsunuz.- Eğer sizi hala başlarından savmaya çalışırlarsa Atiker Konya Anaservisini arayın ve derdinizi anlatın. İlgileneceklerdir. Telefon numarasını Atikerin web sitesinden bulabilirsiniz. Bu arada olur da aracınıza servislerden biri inceleme yapar ve montajla ilgili bir sorun tespit ederse teknik rapor almayı unutmayın. Söz uçar yazı kalır. İnşallah en kısa sürede problemi çözer ve lpg nin keyfini sürersiniz.

Lpg de arıza lambas:

1: çok zengin veya çok fakir karışımdan yanabilir.
2: sensörlerden yanabilir.
3: enjektörler veya filitreler tıkalıysa yanar.....

Aynı sorunu bende yaşadım bu yazılan 3 nedenden birisinden kaynaklanıyor. Prins hariç hiçbir lpg bilgisayarda o sorunu göstermiyor lpgcide bizde sorun yok servise gidin diyor sakın inanma. Çok büyük ihtimalle filitrelerin tıkalı ve zengin karışımında sorun var..

Aynı sorunu bende yaşadım bu yazılan 3 nedenden birisinden kaynaklanıyor. Prins hariç hiçbir lpg bilgisayarda o sorunu göstermiyor lpgcide bizde sorun yok servise gidin diyor sakın inanma. Çok büyük ihtimalle filitrelerin tıkalı ve zengin karışımında sorun var..

:good::good:

Geri