Lpg ile İlgili Sorular ve Sorunlar

Mehmet bey aracımda 8 aydır atiker marka lpg var hiç sıkıntı yaşamadım aracımla ilk defa uzun yola çıktım trabzondan bursaya gidip geldim bu seyahatimde araç rampa çıkarken ve ani hızlamalarda tekleme yaptı 10000 km bakımı geldi onla bi ilgisi vardı yada sebebi nedir bi fikir verirseniz bakıma gitmeden ben de lpg cimle ona göre konusayım

Merhaba filtrenin tıkanması,alınan gazın iyi olmaması,arcın kalibrasyonu nun iyi olmaması,araçta soğutma suyunun eksik olması ve su hortumlarının lpg montajı esnasında yanlış yerden alınması gibi sebeplerden yaşaya biliyoruz butarz problemleri.

dogrudur ustam eski lastigim kişlik lastikti yani
ama eski lastiklerde daha iyimi gidiyor ben anlamadim

merhaba eskilastiğiniz kışlık lastikse daha hızlı gitme veya gitmeme problemi olmaz kışlık lastikler karlı,buzlu yollarda daha yapışarak yoltut duğundan yazın kullanıldığında hemfazla yaktırı hemde aracı yorar sizde lastikdeğişimden sonra burahatlık ve azyakıtla karşılaşmıssınız.Ama tebrik ederim çoğu sürücü butarz değişiklikleri fark edemez.

Merhaba filtrenin tıkanması,alınan gazın iyi olmaması,arcın kalibrasyonu nun iyi olmaması,araçta soğutma suyunun eksik olması ve su hortumlarının lpg montajı esnasında yanlış yerden alınması gibi sebeplerden yaşaya biliyoruz butarz problemleri.

5-6 depo bitirdim hala sıkıntı var shellden tüp aldım giderken samsundan ondan sonra basladı oraya kadar sıkıntı yoktu insallah filtredir

LPG yi ilk aldıgımda Km de 55 kurusla gaz bitti.
2. alımda 17 kuruşu gördüm.
3. ve 4. alımda 25 kuruş.

1 ay oldu ve Gaz ayarı yaptırdım tekrar. ayar yapılan depoyuda bitirdiğimde 23 kuruşu gördüm.
sonraki gazla yine 25 kuruş
sonra yine fulledim ve sakin kullanım max 90-100 ile yine 23-24 kuruşu gördüm.

tamamı Şehir içi kullanım lakin millet şehir içi sakin 16-18 agresif kullanım 19-20 kuruş görüyor.

Olgun lpg den landi renzo kullanıyorum. 1.6 motor 2004 Njoy g HB kasa

Bu yakıtı dahada dengelemem için ne yapmalıyım. neler kontrol etmeliyim? nerede ne sorunu olabilir?

Teşekkürler

Mehmet bey benim arabadaki tekleme yüklü olusu ve rampada olusu nedeni ile atiker enjektörlerin gaz yetistirememesi olabilir mi böyle bi cevap almıs montajcı bi arkadastan

lpg dolum sorunu ve km sarfıyatı hkk

lpg taktıralı 1 ay oldu brc ve ılk dolumda shell 70 tl 35 lt ıle 348 km yaptım lpg 1.99 dan ama henuz bın km kalıbrasyonu yapılmadı.gayet uygun bence.
2 depoyu doldururken yıne shell ama bu sefer gaz basmadı 14 lt aldı.tekrar denedık 6 lt daha aldı bende baska bır shell ıstasyonundan tekrar denedım 21 lt daha aldı anlamadıgım nokta depom 40 lt lık ılk seferde 35 lt sorunsuz dolmustu ne gıbı bır sorun olabılır acaba.lpg tankım samcelık

5-6 depo bitirdim hala sıkıntı var shellden tüp aldım giderken samsundan ondan sonra basladı oraya kadar sıkıntı yoktu insallah filtredir

Merhaba denetimsiz bir istasyonsa problem ola biliyor filtreyi aşmışsa pislik enjektörüde temizleyip debi ayarı ihtiyacı da doğa bilir.

LPG yi ilk aldıgımda Km de 55 kurusla gaz bitti.
2. alımda 17 kuruşu gördüm.
3. ve 4. alımda 25 kuruş.

1 ay oldu ve Gaz ayarı yaptırdım tekrar. ayar yapılan depoyuda bitirdiğimde 23 kuruşu gördüm.
sonraki gazla yine 25 kuruş
sonra yine fulledim ve sakin kullanım max 90-100 ile yine 23-24 kuruşu gördüm.

tamamı Şehir içi kullanım lakin millet şehir içi sakin 16-18 agresif kullanım 19-20 kuruş görüyor.

Olgun lpg den landi renzo kullanıyorum. 1.6 motor 2004 Njoy g HB kasa

Bu yakıtı dahada dengelemem için ne yapmalıyım. neler kontrol etmeliyim? nerede ne sorunu olabilir?

Teşekkürler

Merhaba İstanbul trafiği ankara gibi deyil farklılıklar gösterebilir ölçümler bu yüzden 3 veya 4 ölçümün ortalaması daha net olacaktır.Eğer fazlayakma devam ederse buji,buji kablosu,hava filtresinin durumu da önemli enson tekrar kalibrasyon gerekecektir saygılar.

lpg taktıralı 1 ay oldu brc ve ılk dolumda shell 70 tl 35 lt ıle 348 km yaptım lpg 1.99 dan ama henuz bın km kalıbrasyonu yapılmadı.gayet uygun bence.
2 depoyu doldururken yıne shell ama bu sefer gaz basmadı 14 lt aldı.tekrar denedık 6 lt daha aldı bende baska bır shell ıstasyonundan tekrar denedım 21 lt daha aldı anlamadıgım nokta depom 40 lt lık ılk seferde 35 lt sorunsuz dolmustu ne gıbı bır sorun olabılır acaba.lpg tankım samcelık

merhaba bu sorunlar hep yaşadığımız sorunlardır istasyondaki pompa basınçların da artış olduğun da gaz fazla alır düştüğünde ise az müşteriler bu yüz den yanılgıya düşe bilmektedir.Tankınızın ebatına göre 32lt maksimum alınması gereken lt dir.Birde BRC şamandırasında fazla gaz alımların da tır lamalı bir ses duyulur o sesi duyduğunuz da gaz alımını durdurmalısınız.

selam

merhaba bu sorunlar hep yaşadığımız sorunlardır istasyondaki pompa basınçların da artış olduğun da gaz fazla alır düştüğünde ise az müşteriler bu yüz den yanılgıya düşe bilmektedir.Tankınızın ebatına göre 32lt maksimum alınması gereken lt dir.Birde BRC şamandırasında fazla gaz alımların da tır lamalı bir ses duyulur o sesi duyduğunuz da gaz alımını durdurmalısınız.
pekı bu ıstasyonlada gza basıncları ne olmalıdır veya bu gaz basınc ayarlarını gorebılırmıyız. basınc degerlerının bır standartı yokmudur ve kactır.

Geri