Sizin arac 1994 Astra F mi? Sirali sistem degilde eski tip mixerli mi? Asagida bahsettigim Fordu takan usta ile sIkIntIlarim oldu, sizdirmazliktan gecemedi, 3000 devirde teklem yapiyordu vs. Aynen yazdiginiz gibi muhatap olunmayacak birisi cikti. Maalesef garanti kapsaminda veya sokturmeyi yapmayacakti, para verip baska bir bayiide tekrar yaptirdim.
Ben de 1993 Ford Sierra 2.0i 8v mpfi ve 2000 Astra 1.4 16v spfi da Baykan sirali sistem var. Bobinden baglanti yok, regulatoru kaliteli. Benzinle fark yok. Zannedersem orjinali tek nokta enjeksiyon olsa bile Baykandaki Lpg ecu sayesinde gaz sirali (sequential vapor gas injection) olarak takilabilyor.
Ford da Atiker vs kullanilan Valtek enjektoru, Opelde Matrix enjektoru kullanildi. Matrix daha sessiz, daha hizli, benzin enjektoru gibi lineer.
Istanbulda hafta sonu 2.477 den aldim lpgyi.
Benzindeki tuketimden asagi yukari %10-15 fazla yakiyor. Benzin 4.50 civari olduguna gore bir tasarruf oluyor.
2005den yeni Opellerde motor teknolojisinde bazi iyilestirilmeler yapilmis, lpg ile sIkIntI yapiyor deniyor ama Istanbulda Asta G classic lpgli taksiler var. Bunlarin Z14xep gibi problem oldugu soylenen motorlari var.