LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşim Cng Diye Birşey Yoktur Lng Vardir Likit Doğal Gaz Yani.ersoo Tüpraş Rafinerisi :)

şehir içinde full depoyla 626km yol yapıyorum ve devamlı 2.500 yada 3.000 devirde vites değiştiriyorum

97 astra 1,6 16 v sıralı sistem f kasa:
şehir dışı 100km de 8 litre(hız 100km)
şehir içi:100 km de 9-12 litre arası

Valla ben şehirler arası yolda baktım.bu yolun büyük bölümüde otobanda geçti.Otobanda 140-150den aşağı düşmedim yaklaşık kmde 186 bin yaktı.Ama devamlı 90-10 arası sabit gidersen 170bine kadar düşüyo.Şehir içide 210-240 arası yakıyo trafiğin durumuna göre.Bide 2000 devirde kullanmaya çalşırsan daha ekonomik yakıyo şehir içi.Ama benim fazla müm kün olmuyo izmir trafiğinde

Ayrıca bir kaç kere denedim.Şehir içinde 1 litre benzinle 14 km yol yaptım devirli kullanınca

arkadaşlar tüpe tamamen karşıyım kendime göre sebebim tüplü olan araçlara her türlü kafa tutabiliyorum ama maddi olarak sıkıntıda olsam galiba bende taktırırdım

bazı rakamlar ucuk gibi geliyor bana ..ben de atiker sıralı sistem var şahir içi 180 kuruşun altına inmedi üstelik oldukca da sakin kullanmaya başladım..gerçi araçım otomatik ama devirleri cok aşağıda kullanıyor bakalım bende yeni taktırdım 1500-2000 km olmadan % 100 rejime girmiyeceği söylendi..ama pişman da olmadım bu benzin fiyatlarında ..abd keyfinden mi ırakta .. benzini ucuz temin edebilmek için..

Bugün sabah 1 litre ile 15,2 km gittim.şehiriçinde buda yaklaşık 187 bin yaktı km'de

Benim 2000 model G kasa Astram var. BRC Sequent 24 takılı. Forumun genelinde arkadaşların yazdığı 100 km'deki litre yakıt tüketimleri oldukça gerçek rakamlar. Sadece YTL olarak hesp edilenlerde sanırım gaz fiyatındaki değişkenlikten kaynaklanan farklılıklar var. Benzin fiyatına göre %40-45 ekonomik. Birde otomatik vites arabalarda %10-15 civarında tüketimin fazla olduğunu biliyorum.

Geri