LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
benim makina da CNG (kısacası doğalgaz) uyumlu. vakti gelince düşünürüm heralde. ama montajı yapan usta doğalgazın kullanımının arabalarda zor olacağını söylemişti. nedense doğalgazın buyuk hacimli tanklarda depolanması gerekiyomuş. bagaj tamamen biter o zaman.:) sebebini tam kestiremiyorum ama ankarada İ.melih in en son aldığı MAN otobüslerin tavanındaki doğalgaz tanklarını düşününce adama hak veriyorum :)

evet bende görmüştüm o otobüsleri... ee sn şimdi benm moreli alt üstün ettin:)

triptonicde kullanırım ve 470 km yi geçemedim(140 ytl)...
araba aşırı bakımlı:)...650 yapanları tebrik ediyorum..

banada biraz fazla yakmış gibi geldi. benim bmw 6silindir ve 2.0lt motorla 160 liraya 550 km yol gidiyordu istanbulun çıldırtıcı trafiğinde. araba bakımlıda demişsin aslında ama bi tuhaflık var bi baktır derim.

benim astra daha gelmedi ama 1.3 cdtı nekadar gider bilemiyorum. değişik yorumlar var 700km yapanda varmış 800km de. birde astra 1.3 dizelin easytronic ile manuel arasındaki sarfiyat farkı ne olacak acaba?

evet bende görmüştüm o otobüsleri... ee sn şimdi benm moreli alt üstün ettin:)

yok be abi bozma morEli :) LPG yeter bize. bu sıralı olayı mukemmel bişi. gaza basmaya korkmuyorum. 5000 d/d den önce vites büyütmüyorum :p arabamın keyfini sürüyorum

doğalgaz işini de zaman gösterir. şimdi ucuz ama belediye kendi otobüslerinde kullanıyo. biz almaya başlasak benzin fiyatına cıkarırlar :)

arkdaşlar bakın ben herkesin yazdğına inanmazdım yok arabam fark etmedi çekişte çart çurt. ama gerçekten etmedi yerinizde olsam bir gün dahi beklemem taktırırm inanılmaz ucuzlukmuş ilk kezde tüplü arabay biniyorm.özellikle tüp taktırmdan önce arabaın hangi viteste kaç saniyede kaça cıktığını ölçtüm sonra bide tüplü ölçtüm inanın ki fark yok. Şimdi Kayseri'ye doğal gaz gelmesini bekliyorum benm tüp doğal gaz dönüşümlü doğal gazın litresininde 500 kuruş civarında olduğunu düşünürseniz km de 50 kuruş filan yakacak...Ama bu arada paraya kıyıp iyi tüp taktırırın ben 2.200 ye taktırdım...

VALLA BENDE AYNEN BÖLE YAPTIM BAYA MEMNUNUM CİDDEN TERETTÜDDE OLAN ARKADASLAR BENCE YAPTIRSINLAR

konu bayağı değişmiş arkadaslar konunun ozune donersek ben ıstanbul ıcı trafıgınde 550 km cıvarında yapıyorum.

birde yeni model arabalarına tup taktıran arkadaslar bu arabaların dızellerını nıye tercıh etmezler merak edıyorum.Ayrıca dunyada kuresel ısınma dıye bır hadıse var eger bu lpg olayı cok guzelse mılyon dolarlık arge calısmaları yapan bu otomotıv devlerı neden orjınalde lpg'lı arac tuketmezler dunyada lpg daha ucuz oldugunu farz edersek ınsanlar cok para odemeye meraklımı acaba. netıcede benım sahsı fıkrım eger 2.el bır araba alacak olsam kesınlıkle lpg'lı arac almam.

Çankırı dayım benzinle şehir içi 490-520 arası yapıyordu malum 140 ytl ye doluyordu... Şimdi Aldesa sıralı takdırdım 1,200 ytl ye küçük depo ve şehir içinde 280-320 arası gidiyor... bu arada gazın litreside 1,550.. performan kaygısı olanlara tavsiye ederim hiç farkı yok...(arabam 1999 astra cd..)

Merhaba Astra Edition 2000 Otomatik Vites Aracimla 1 Depo Ile şehir Dişi 90-130 Km Araliklarla 980 Km Gittim.şehir Içi Hiç Hesaplamadim Ama.

1,6 16v Astra G, Ztec Motor İzmİr AlİaĞa/kirikkale BahŞİlİ Arasi 740 Km Ve ÇeĞreĞİn Bİraz ÜstÜnde Benzİnİm Vardi.araÇ Benzİnlİ Tabİ :)

Geri