LPG li aracınız ne kadar yakıyor??

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ery23
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Lpg 1,29 Ytl???

arkadaşlar aksaray'da ikamet ediyorum yaz tatili dolayısıyla. burada fazlaca bilinmeyen bir akaryakıt firması lpg'yi 1,29 ytl'den veriyor. güvenip alamadim ama merak edip sordum bu ucuzlugun nedenini. bana verilen cevap: "lpg lojistigini aldigimiz lpg tanki ile kendimiz karsiliyoruz. bu yuzden fiyati bu kadar cektik" sirf bu sebepten bu sekilde bi indirim yapabilirler mi? bilgisi alan arkadaslar varsa paylassinlar lutfen...

yaptıkları açıklama mantıklı gibi. lpg fiyat farklarının temel sebebi ulaşım sorunu

Bana pek mantıklı gelmedi. Genelde illere göre lpg fiyatlarının değişmesi rekabetten ötürüdür. Misal Aksarayda aygaz lpg litre fiyatı 1,52 ytl iken, Ankarada Aygaz lpg 1,40 ytl olabiliyor. Neden? Rekabet de ondan Aksarayda aygaz sadece aynı şirkettin, farklı benzin istasyonlarında satılıyor ama Ankarada yüzlerce Aygaz satan benzin istasyonları var.

1,29 dan LPG satan yerin açıklaması da hiç mantıklı gelmedi.. Sakın hava basmasınlar..:confused:

aygaz farklı bir olay. Adamlar sürekli reklam yapıyorlar ve piyasının hakimi konumundalar. Lpg alırken sormuştum. Milangazdan, neden sizin ucuz diye biz yakın bir yerden getiriyoruz o yüzden demişlerdi. Bu benim fikrim ve bildiklerim. Bilen varsa ve açıklarsa sevinirim.

lpg de fiyat serbest tekelcilik yok...
isteyen istedigi fiyata satar.
edeceği Kâra baglı....

kayseride öyle düşük fiyatlı bi yerden aldım. araba kendi kendine benzine geçmeye başladı. aldıgım gaz bitince araba düzeldi ona göre.

gazın kotu olma ıhtımalı var tabı ama ızmır merkezde LPG fıyatları manısaya gore en az 70-80 ykr oynuyor cunku alıaga ızmıre daha yakın. kalıtelı akaryakıt fırmalarında bıle bu fark var. belkı naklıye ıle ılgılı olabılır, bır depo alıp denemek lazım, cokta bozmaz heralde :D

bildiğim kadarıyla lpg de kar marjı yüksek... firmaların farklı fiyatlarda lpg satmaları firmaların elde ettiği karın miktarına bağlı olduğu için düşük fiyat verebiliyorlar.

Bu normal bişey. İzmir'de biz lpg yi yıllaradır %10-18 civarı daha ucuza alıyorduk. Hatta bu son zamanlarda biraz %10 altına düştü. 1,36-1,38 bize pahalı geliyor. Diğer taraftan şimdiye kadar hep ucuzunu tercih etmişimdir. Daha önceki aracımda (karbüratörlü) 35 bin km hiç filtre değiştirmeden kullandım ve öylece sattım. Sıralı sistemde ise 10 binde sıvı faz filtresini değiştirdim, çok temiz çıktı. Ucuz lpg ile katedilen mesafe olarak da kullanım tarzının ve yol şartlarının dışında bir fark görmedim.
Selamlarımla..

Son düzenleme:
Geri