lpg 'li OPEL memnunıyet derecesi!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M.YILDIZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ankaranın yokuşları bile yeter. istanbulda hzını aldınmı kaptırıp gidiyorsun. ankarada 50-60'ı geçemiyorsun

yok tabi ne var sen gel istanbulda saat 5 ten sonra maslak köprü arası trafige gir bakım 30 km yolu 2 saatte gittigin oldumu hiç ankarada

arkadaslar ben musterılerıme soruyorum hepsıde nerden taktırdım su lpg yı dıyor ama su sıralı cıktı cıkalı memnunıyet arttı gıbıme gelıyor. sız lpgli OPEL kullanan arkadaslar sız yuz kaç puan verırdınız lpg ye??

Dostum ben kullanıyorum brc sıralı sistem bence süper. bununla ilgili bir arkadaşa cevap yazdım orda baya uzun anlattım ama performansına %100 ama sıralı için. yakıt tasarrufu için fiyata bağlı benzinle yarı yarıya fiyat şu anda zaten sıralı sistemde yakıt durumu benzinde neyse o yani 100 kmde 10 litre yakıyorsa araba benzinle aynı şartlarda lpgdede aynı litreyi yakar. sıralı sitemlerin fiyatı ise biraz pahalı.mesela benim taktırdığım berce 1000€ bunun için eğer çok yol yapıyorsanız ve genelde şehiriçi kullanıyorsanız lpg mantıklı yoksa verdiğiniz parayı geri ödemesi biraz uzun zaman alır.

lpg

merhaba bende artık astracı oldum aranıza katıldım dediğim gibi 95 model 1.4 hb astramı yeni aldım şehir içi 260 şehirdışı 200 ytl civarı yakıyor 1.4 motora göre biraz fazla değilmi birde ilk defa ben bu araçta gördüm araç rolantide iken 750 devir falan 5 inci viteste hiç gaza basmadan kaldırıyor arabayı şaştım kaldım neyse konuya geri dönelim bi yere gittim aldesa marga sıralı sistem tüpe 1350 ytl fiyat verdiler yakıtta da %50 düşüş olur dediler bu doğrumudur lpg kullananların yarısı iyi diyor yarısı değil diyor napıcamı şaşırdım aracı üzerime alırken nasılsa ruhsat değişiyor tüpüde aradan çıkartayım diyorum bana 30 ytl fazla ödersin dediler oda sızdırmazlık raporuymuş ne dersiniz yakıtta %50 düşüş olurmu 1.4 motorda eğer olursa hemen gidip yarın taktırırım

Öncelikle kendini "ÜYE ARŞİVİ" nde tanıtman gerekiyor bilgin olsun ...

merhaba bende artık astracı oldum aranıza katıldım dediğim gibi 95 model 1.4 hb astramı yeni aldım şehir içi 260 şehirdışı 200 ytl civarı yakıyor 1.4 motora göre biraz fazla değilmi birde ilk defa ben bu araçta gördüm araç rolantide iken 750 devir falan 5 inci viteste hiç gaza basmadan kaldırıyor arabayı şaştım kaldım neyse konuya geri dönelim bi yere gittim aldesa marga sıralı sistem tüpe 1350 ytl fiyat verdiler yakıtta da %50 düşüş olur dediler bu doğrumudur lpg kullananların yarısı iyi diyor yarısı değil diyor napıcamı şaşırdım aracı üzerime alırken nasılsa ruhsat değişiyor tüpüde aradan çıkartayım diyorum bana 30 ytl fazla ödersin dediler oda sızdırmazlık raporuymuş ne dersiniz yakıtta %50 düşüş olurmu 1.4 motorda eğer olursa hemen gidip yarın taktırırım

yakıt tasarrufu olur ama %50 olmaz. Olmasıda sıralı sistemlerde ister gaz ayarını normal ister tasarruflu ister performanslı ayarlarsın. ama tasarruf ayarı bile yarı yarıya fark oluşturmaz. bunu kim demişse bi yerde yanılıyor olabilir. ama %50 tasarruf şöyle olur. benzinle gazın fiyatı %50 farklı. oradan olur ama yaktığı yakıtta olmaz.birde taktırmadan servisinle konuş bazı tüpler sıralı sistem olmasına rağmen arabayla uyuşmaz. arıza lmbası yakabilir.

96 mod vectra2.0 aracıma 1 yıl once VOLTRAN marka sıralı sist taktırdım taktırmaz olaydım
5 kere enjeksiyon değişti , 2kere beyin değişti , şamandura hic calısmadı, performans düstü ,sehir içi bi ara250 ytl yakıyordu sanayiye abone olduktan sonra 200 e zor bela dusurdum , arac benzinden tüpe gecerken arac kendini cekiyor ve aniden tüpe geciyor arac icndekilerde ileri geri hoopluyor , en önemlisi bi araba solluyacağımda arac 5000-6000 devire geldiğinde enjeksiyonların arkasında bi kablo var o atıyor yani cıkıyor cıkınca arac gaz yemiyor bende sol seritte bönbön kalıyorum,ayrıca sıralı sistde bayin varmıs -ne beyni araca her hafta ayar yaptırmak gerekiyor ya cekiş coook dusyor ki zaten hep dusk yada cok yiyyor LPG TAKTIRACAKLARA ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM EE.... TABİ SANAYİYE ABONE OLUP HİÇ SANAYİDEN CIKMAK İSTEMİYORSANIZ VE 1000 YTL NİZLE REZİL OLMAK İSTİYORSANIZ

Ben arabamı alır almaz ( vectra B 2,0 16 v gls ) aldesa marka tüp taktırdım ve gayet memmunum.Şehir içi ortalama 130 - 155 bine yakın,şehirler arası inanmayacaksınız ortalama 110 - 125 bin arası yakıyo.Ortalamadan kastım max 110 km ile giderkenki hızı kastetmiş olmam.Tabi bunda en büyük etken de Ankara da lpg nin 1,300 ytl olması.Ben memmunum ve iktisat açısından da tavsiye ederim.Tabii iyi mal ve iyi bir ustaya taktırılması kaydı ile.Kazasız belasız inş...
Bu arada aracın çekişini de çok düşürdüğüne inanmıyorum arkadaşım.Zira ben de kullanıyorum.Dediğim gibi iyi mal ve iyi bi ustanın takması kaydı ile.Ben söylemesi ayıp 1.500 ytl ye 8 ay önce taktırdım ve daha kuruş para harcamadım.Ve sadece takdırdıktan 2 hafta sonra gidip araba ve lpg nin uyumuna baktırdım bilgisayarda.Tüm sanayi maceram tüpü taktırdım taktıralı bu.İsteyene de seve seve bu konuda Ankara da yardımcı olurum.Maddi bi kazancım yokdur tamamen manevi :D

Son düzenleme:
100 üzerinden 100 veriyorum.

1992 model Vectra 2000İ LPG li 5 yıldır kullanıyorum şehir içi yakıt 1 litre LPG ile 9 km gidiyor ben memnunum 12 yılıdır farklı araçlarda LPG kullandım ama Opel vectra 2000i uyumu süper sıralı sisteme felan gerek yok bende 100 üzerinden 100 veriyorum..

slm. arkadaşlar. lpg taktıracak arkadaşlar ilkönce şunu iyi bilmelidir. araç ilk çalıştırıldığında benzin ile çalışıyor. motor hararetinin 80 derece yi bulması ve 1,5 - 2 km. gittikten sonra ise lpg ye geçiyor. Bu durumda şehiriçi kısa süreli kullananlar için lpg anlaşılacağı üzere mantıklı değil. ayrıca 2000 ytl gibi bir parayı gözden çıkaracaksınız ve 2000 ytl yi de ne zamana kadar amorti edeceğine bakacaksınız. Artı otogaza vereceğiniz parayıda üstüne ekleyeksiniz. taktırılıp taktırılmaması tamamen aracın sık sık kullanılmasına bağlıdır. Yani yıllık 100.000 km gibi bir kullanım yapmıyorsanız lpg nin bence avantajı yok. araca vereceği zararı da göz ardı etmemek lazım. ne kadar zararı yok denilsede bilen bilir. Mutlaka zararının olduğuna inanıyorum.

Geri