Lpg sirali gaz hakkinda bilmek istediğiniz her şey...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan asvtec
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
slm bende opel omega aldırm x25x gaz takmayı dusunuyorum benim aracıma hangi marka gaz takmamı tavsiye edersiniz. gerce sıf hafta sonları kullanıyorum aracıbana bi fikir verirseniz sevinirim simdiden ts ler

Arkadaşlar Merhaba;

Lpg sıralı otogaz sistemleri hakkında bir çok forum sitesinde bilgimiz ve tecrübemiz dahilinde bilgiler vermeye çalışıyorum.Bundan sonra OPEL CLUP TR'de de lpg sıralı sistemleri hakkında bilgiye ihtiyaç duyan ya da soru ve sorunları olan forum üyeleri ile bilgi paylaşımında bulunmak üzere burdayım.Herkese iyi forumlar...

iyi günler kolay gelsin benim 2004 vectra c 2.0 t z20net motor bi aracım var yaklaşık 1 yıl öce prince marka lpg taktırdım ve aracım 5.000 rpm civarında özellikle 4-5-6 cı viteslerde daha hissedilri şekilde kesikli yapıyor. subaplar,bobinler,buji (performans bujısı takıldı yarış araçlarında kullanılandan) her şey değşti orjinal sıfırıyla ama yinede kesikliğe çare bulamıyoruz hatta şimdi rölantidede titremeye başladı araba bu konuda yardımcı olabilrimisiniz acaba..?:confused:

Aracınızın emme manıfolt girişlerine takılan nipellerin resmini çekip burdan paylaşır mısınız?

iyi günler kolay gelsin benim 2004 vectra c 2.0 t z20net motor bi aracım var yaklaşık 1 yıl öce prince marka lpg taktırdım ve aracım 5.000 rpm civarında özellikle 4-5-6 cı viteslerde daha hissedilri şekilde kesikli yapıyor. subaplar,bobinler,buji (performans bujısı takıldı yarış araçlarında kullanılandan) her şey değşti orjinal sıfırıyla ama yinede kesikliğe çare bulamıyoruz hatta şimdi rölantidede titremeye başladı araba bu konuda yardımcı olabilrimisiniz acaba..?:confused:

Montajı zor bir araçtır ; muhakak kaliteli bir ürün ve işini iyi yapan bir servis bulun.Tavsiye edecegım ürün BRC dir.

slm bende opel omega aldırm x25x gaz takmayı dusunuyorum benim aracıma hangi marka gaz takmamı tavsiye edersiniz. gerce sıf hafta sonları kullanıyorum aracıbana bi fikir verirseniz sevinirim simdiden ts ler

Aracınızın emme manıfolt girişlerine takılan nipellerin resmini çekip burdan paylaşır mısınız?

şu anda aracımı yine servise gönderdim gelir gelmez fot. ları koyarım. Birde lpg yi ankara ostimde kayra otogaz tufan usta taktı araştırdığım ve tanıdığım kadarıyla bu konuda oldukça iyi ama onlarda bir türlü anlam veremiyor siz kendilerini tanıyormusunuz acab.?

Kayra Otogazı duymustum fakat yakınen tanımıyorum.Aracınızdakı sorunun nedenı emme manıfolt gırıslerı degılse yanlıs enjektor secenegı olabılır.

Tüketimle alakalı birşey sormak istiyorum;

- 1.6 astra g, manuel vites,
- hergün sabah 9 km açık trafikte (ist. kağıthane, cendere yolundan ayazağa, maslak güzergahı) gidiş, açık trafikte dönüş,
- normal bi kullanımla

LPG'de kullanmak avantaj getirir mi? Etrafımdan, motorun ısınması için mesafe kısa, 4-5 km'sini benzinle gidersin, geri kalan yolda LPG ile gitmek de çok farkettirmez zaten diyenler oluyor.
Hava sıcaklığının etkileyeceğini biliyorum ama ideal bir montajda kaç km sonra LPG'ye geçer sistem ?

Merhaba.2000 model Astra NB GL aracıma LPG taktırdım.(BRC tek nokta) Arıza lambası yanıyor. Araç çekişten baya düşmüştü. Uzun yolda farkettim ki araca biraz yüklenince Motor arıza göstergesi yanıyor. Rolantiye alınca sönüyordu benzinde ise hiç yanmıyordu. Ustaya sorduğumda LPG de yanıyorsa LPG ile ilgili bi sorundur Korkulacak bişey yok dedi. Arıza olsaydı ışık benzinde dahi sönmez yanardı dedi. LPG yüksek gaz basınç oranlarını kontrol etsinler dedi. LPG montajı yaptırdığım yere gittim ve ustanın dediklerini aktardım. Orada da hava filtresinin girişlerini kapattılar. Bunlarda 3 adet hava girişi var LPG li araçta tek noktadan hava girişi olmalı dedi. Aracın perormansı arttı ama ikaz ışığı hala yanmakta. Önceleri yüksek hızda yapıyor rolantide sönüyordu şimdi ise düşük hızda da yapıyor üstüne üstlük sönmüyorda. (benzinde sönüyor). Aracın gaz ayarını da elle yaptılar yani cihaza falan bağlamadan. 1000 km yaptıktan sonra ayar yapılacakmış. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Ne yapabilirim.

güzelim memleketim ne hale geldi bombayla beraber yaşıyoruz neden ? siyasiler bize bunu layık görüyor dünyanın en pahalı yakıtlarını tamam petrol bizde az taş kaş ve linyit yatakları dünyada % 60-70 gibi rakamlar la bizde en pahalı kömürde bizde :)
konuyla pek alakalı olmadı ama benim yorumum idare edin...

....

Son düzenleme:
Geri