Lpg sorun

madtiqer13

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Arkadaşlar aracıma 30 tl lik gaz almıştım yaklaşık bi 5 km sonra gaz bitiyor uyarısı geldi ve araba gaz kesmeye başladı 30 tl lik gazın 5 km de nasıl bittiğini anlayamamıştım ertesi gün arabayı çalıştırdığımda gaza geçti ve ondan sonra baya bi yol gittim ama uyarı vermedi ndn 5 kmde uyarı verdi ve gaz kesmeye başladı sizce?

gaz tankının çıkışı çok soğmşsa gaz akışı yavaşlar arabanın ön tarafına doğru. bu da basınç düşmesi ile gaz bitti uyarısı verir benzine geçer.
ama LPG servisine gidip basınç ayarlarını tekrar yaptır ve de gaz tankından gelen bakır boru üzerindeki elektrikli gaz kesicinin içinde filtre var tıkanmış olbilir kontrol ettir gazcıda.
sonunda da kalibrasyon ayarı yaptır. kış aylarında da mümkünse deponuzu yarımdan aşagı düşürmeyin.

ama hep 3000 deviri geçtikten sonra uyarı sesi ötmeye başlıyor

ama hep 3000 deviri geçtikten sonra uyarı sesi ötmeye başlıyor

Tamam işte basınçla alakalı. Basınç yetmiyor ve LPG bitti zannedip benzine geçiyor araç.

ne yapmam gerek?

Lpg işinde önce dürüst bir usta bul gerisi gelir

sanayiye gideceksin diyeceklerki enjektörler gitmiş değişecek ver 250 tl bide kalibrasyon yapacaklar ondan sonra işlem tamam halbuki adam gibi kalibrasyon yapsalar basınç ayarlarını biraz düzgün yapsalar hiç bi problem kalmayacak ,
en ufak bişeyde hemen enjektör değişecek beyin gitmiş diyen ustaların yüzünden kendi lpg ayar kablomu yaptım vede bütün ayarlamaları kendim yapar oldum iyide oldu :D

Geri