lpg ve motor ömrü ?

50.000 kmde motor bitiren vectra c gördüm lpg yüzünden :D motoru açıosun böle bi bakıosun aaa yer gözüküyo :D
yaaa bak gördünmü hacım:kop: :kop: :kop: :kop:
nası bi yakıtsa motor die bişey koymamış:) neyse şaka bi yana trde bu LPG olayı başladı başlayalı bu hep olmuştur ve ben bu ikilemler yüzünden şahine bile LPG taktırmadım:) düşünün yani:) aman motor filan erir allah mufaza:kop:

bilende konuşuyo, bilmeyende.

benim olayda rektefiye için motor sökülmüştü yanlış olmasın yağına suyuna dikkat etmesseniz lpg li aracın motor iner ama dikkat ederseniz hiç bişi olmaz korkmayın. ama bna sorarsanız ben lpg li alman arabası almam bırakın opeli.

ama bna sorarsanız ben lpg li alman arabası almam bırakın opeli.

bende sorumun devamında bununla ilgili bişey sormuştum.satarken dezavantajı olurmu diye.lpg takılmış bu arabaya diye eskiden peynir ekmek gibi gidecek arabayı zor mu sataraız yoksa.

kesinlikle hayır
lpg li arac satılırken kolay gidiyor
cünkü alan adam %90 lpg taktıracak
şimdi benzinli alsa lpg taktırsa muayyene ruhsat sızdırmazlık flana filan
ama hazır yapılmışı varken niye ugrassın???
ayrıca lpg yeni yapılınca ayar tutması için 2-3 kere sanayiye gidiyorsun zaman kaynı bu arabada hazır var neden ugrassınki insanlar???
haa su var lpg yi 1500 ytl taktırdınız misal
arabanın 15.000 ytl
lpgli oldugu için 16500 degil 16000 ytl fiyat cekebilirsiniz;)

Ben şimdiye kadar 4 araba sattım. Satarken alıcılar, Lpg hiç takıldımı diye sordular ve öyle aldılar. Çevremdede görüyorum, lpg li araclar hiç takılmamıs olan araclara nazaran daha az ilgi görüyor. Bu bir gercek. Ama adam zaten ben alınca takıcam diye düşünüyorsa o ayrı. Bende şimdiye kadar arac alırken, özellikle lpg olmayan aracları aldım.

Son düzenleme:
kullanım şekillerine ve ihtiyaca göre değişir ben olsam lpg li alırım hazır takılmış uğrasma yok problem yok

Benim amcaoğulları almanyada otomobil tamiri alım satım işleriyle uğraşır yıllardır oradaki yakıt fiyatları artışından dolayı lpg montaj kursuna gittiğini ve burada bazı lpg tankı imalatçılarıyla görüşüp tankları buradan alıp lpg montaj işine gireceğini söyledi almanyada bile durum böyle yani ben yıllardır lpg den dolayı problem yaşamadım aracı bakımsız bırak yağına suyuna bakma kabahat lpg den olsun yok böyle birşey. Yeni araç alsam 1000 ytl fazla verir lpg lisini alırım.

Lpg olayı şu açıdan yararlı arkadaşlar.Arabayı günlük kullanıyorsundur.Yani bir şekilde çok km yapıyorsundur taktırman ekonomik olur.Ama arabanı fazla sürmüyorsan gerek yok.Lpg'nin benzine göre motora elbette bir zararı var.Bu tartışmasız bir gerçek.Bu zarar kendisini uzun bir zamanda da gösterebilir kısa zamanda da.İşte tam bu noktada aracın bakımlarının ihmal edilip edilmediği konusu önemli.İyi bir usta takmışsa sende aracı düzgün kullanıyorsan,yağını suyunu ihmal etmiyorsan sorun çıkmaz.Herşey yine şoför de biter.Benzin fiyatları da alıp başını gitmişken insan arada bir lpg taktırmayı düşünüyor.Bende öleyim.Bazen taktırayım diyorum ama aracı az kullandığım için vazgeçiyorum.Satarken bakalım nasıl olacak.Lpg siz olması kolaylık sağlayacak mı yoksa tam tersi mi olacak.

Geri