lpg ve motor ömrü ?

lpg nın ole ahım sahım bı zararı yok
motor 500.000 km yapıcaksa mesela bence maksımum 450.000 e kadar ındırır onuda zaten aradakı farka cıkarıyo

Makina mühendisleri odası lpg nin motora zararı olmadığını hatta motor ömrünü uzattığını,bakım aralıklarının daha uzun olduğunu söylüyorlar.Şimdi buna ne diyecez?Makina mühendisleri bu işi bilmiyor mu?
Lpg li araçların çevreye daha az zarar verdiğini de biliyoruz.Sırf bu sebeple lpg takılabilir.Dizel bir aracın yaktığı 1000 lt mazotun zararlı etkisini 100 ağaç,1000 lt benzinin zararını 20 ağaç,1000 lt lpg nin zararını da 2 ağaç temizleyebiliyor.

Makina mühendisleri odası lpg nin motora zararı olmadığını hatta motor ömrünü uzattığını,bakım aralıklarının daha uzun olduğunu söylüyorlar.Şimdi buna ne diyecez?Makina mühendisleri bu işi bilmiyor mu?
Lpg li araçların çevreye daha az zarar verdiğini de biliyoruz.Sırf bu sebeple lpg takılabilir.Dizel bir aracın yaktığı 1000 lt mazotun zararlı etkisini 100 ağaç,1000 lt benzinin zararını 20 ağaç,1000 lt lpg nin zararını da 2 ağaç temizleyebiliyor.

Lpg motor ömrünü uzatıyormu..! Nerde bu makıne mühendislerinin açıklaması, bizle paylaşırmısın..!

LPG montajı düzgün ve ayarları güzel olduğu sürece hiçbir şey olmaz. LPG motor ömrüne normalde etki yapmaz. ama beceriksiz ustalarımız ya da hoyrat soförlerimiz sayesinde bazı lpg li araçlar conta yakınca, fatura direk lpg ye çıkarılıyor. Eğer bu araçlar bu kadar kötü olsaydı bu kadar taksici lpg li araç kullanamazdı. Düşünsenize her 50.000 de bir motor değişecek, ticari araç sürücüsü için kabus olurdu.

2. el konusunda da biraz farklı bir bakış açısı denerseniz neden bu adamların lpg yi tercih etmediğini daha iyi anlarsınız. LPG li araçlar genelde km çok yapılacağı LPG taktırılıyor, dolayısıyla eğer araç lpg li ise, alıcı direk olarak yüksek km li dolayısıyla bitik bir motor bekliyor. Tıpkı dizel ticari araçlar gibi.

Sonuç olarak yaptığınız km yeterli ise, hiç durmayın taktırın. Ama takılacak servisin çok iyi araştırılması gerekir.

bu ustanın satmayı düşündüğü renault marka bir arabası var mı ?

Almanyada lpg li araçlara teşvik için lpg ye zam bile yapılmıyor araba deyince akla gelen almanlar böyle düşünüyorsa bizim nasıl düşünmemiz gerekiyor?
Herkesin kesesini ilgilendiren bir konu lpg tak yakıt masrafını unut

2003 Astra 14. Bymen Clup Lpg'li

Arkadaşlar ben opelime BRC marka sıralı sistem takdırdım ve çok memnunum. Arabamla doyasıya dolaşıyorum. :alkis:

bende gozlemledıgım kadarıyla dun brc otogaza gıttım sıfır dahıatsu jeeplere kendı gozumle gordum takıyolarkı neden kı bız takmıyalım ekonomık benzın sene sonuna kadar benzın 5 ytl bulur dıye dusunuyorum artık devır ekonomı devrı benzın alıyorum pompacı arkadas sen hala tup taktırmadınmı ne bwe ler ne mersolar tup taktırmıs dıyo gozlemdıgını soyledı bana :good:

Arkadaşlar, sizce herkez gidip aracını lpg ye çevirse, Lpg nin fiyatı, benzin ve motorin karşısında yine aynı fiyat mı kalır sanıyorsunuz. Devletin işi ne, bakarki aracların cogu lpg ye çevrilmiş, benzin alan yok, Lpg fiyatlarını tahmin edin bakalım ne olur. :)

Son düzenleme:
Geri