LPG'de Tekleme ve Stop Etme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan raiko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

raiko

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Merhaba Arkadaşlar, Aracım Opel Vectra 2.0 GT 1995 Aracımın Benzinde hiç bir problemi yoktur. Yaklaşık 1 ay önce aracımın harareti arttığında kendiliğinden benzine geçiyordu. Açıkçası başlarda çok üstünde durmadım sonrasında bu olay sabahları ilk çalışma teklemeye ışıklarda durduğumda otomatik olarak benzine alması ve gaz yememesi şeklinde devam etti ve birden hiç gaza geçmemeye başladı. LPG servisine götürdüm beynin sorun olduğunu ve değişmesi gerektiğini söylediler. Çıkma bir beyin taktırdım. Sorunum yine aynı şekilde devam etmekte arabada hararet yokken hiç bir sorun yok ama biraz trafik de kaldığım sürece hararet 95 üstüne çıktığında otomatik olarak bu sorun çıkıyor. Bugun dikkat ettim hararette arabayı boşa aldığımda birden düşüyor ve sonrasında birden çıkıyor. Daha önce usta krank sensörünü değiştirdi ama yine devam etti. Bu sorun hakkında fikri olan varsa çok memnun olurum.

Cevabınız için teşekkür ederim. Map sensörü temizliğini yaptım değiştirmeyi düşündüm ama araç kısa mesafe yollarda sorunsuz çalışıyor. Trafik olduğunda dur kalk yaptığımda 15-20 dk dan sonra ise tekliyor yaylanıyor ışıklarda durduğumda veya vites değiştirdğimde kendliğinden benzine alıyor. Map sensöründe olsa araç 20 dk gibi bir süre normal çalışır mı ?

Lpg li araclarda ayarlar normal iken arac kendiliginden benzine geciyorsa ilk süpeli LPG ECu su ve
LPG Map Senserüdür..İçinde basınca duyarlı swich kontak vardır özelliğini yitirdi ise temizleme fayda etmez..
ECu yu degişmişsiniz Map üzerinde durmanızı tavsiye ederim
Bazı Lpg ECU programlarında iptali vardır o sekilde deneme de yapabilirsiniz ..Map arızali ise aracın benzine ne zaman gececegi belli olmaz gectiğinin farkına bile varamadıgın anlar olur genelde gaza ilk yüklenmede gecer..
otogaz-map-sensoru-arizasi3f155a424855b4567a69.webp

Son düzenleme:
lpg programından basınç ne durumda kontrol edin. sabit durmuyorsa regüatör arızalıdır. regülatör basıncı sabit tutamadıkça araba tekler gaz bitti sanıp benzine atar.
daha önce başıma geldi. map sensörü ondan sonaki ihtimal değerlendirirsiniz.

Fatihcigim arkadas Lpg Tamircisine gitmis..Eger o tamirci programda ilk bakilacak olan basinca bakmadiysa dükkanı kapatsin..
Map in nozulun biri zaten regulatorden gelir basinc duzensizligi de programda kabak gibi görünür..Ama arac programda ve gorsel olarak hic bir sorun gostermez..Map arizasini bazen gizler kendi icinde isiya bagli gider gelir..
Yoksa kesinlikle bu proplemler regulatorden olur aynen senin dedigin gibi..

SM-C101 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çok soru sorduğum için Öncellikle kusuruma bakmayın.Bundan 2 hafta önce araç lpg göstergesi turuncu ışık yakıp kaldı ne benzine geçebiliyorsun ne lpg ye düğme hiç bir işe yaramıyordu. Ankara Brc bölge bayisine gittim. Ecu'ya bilgisayar ile bağlanamadılar sorun var dediler. Sonra başka bir lpg tamircisine gittim oda Ecu'da sorun var değiştirelim dedi. Çıkma bir ecu aldık değiştirdik, Lpg gaz ayarıda yapıldı. turuncu ışık sorunu düzeldi ama diğer sorun bir türlü giderilemedi. Bana Arabın ısısı ile alakalı bir sorun gibi geliyor. Araba belli bir hareret yapıtıktan sonra hızlıyken Boşa aldıgım zaman hararet birden sıfıra düşüyor ama benzindeyken böle bir sorun yok ve Bazen Egzozdan çiğ benzin atar gibi bir patlama sesi geliyor ve araç bundan sonra benzine geçiyor.

Çok soru sorduğum için Öncellikle kusuruma bakmayın.Bundan 2 hafta önce araç lpg göstergesi turuncu ışık yakıp kaldı ne benzine geçebiliyorsun ne lpg ye düğme hiç bir işe yaramıyordu. Ankara Brc bölge bayisine gittim. Ecu'ya bilgisayar ile bağlanamadılar sorun var dediler. Sonra başka bir lpg tamircisine gittim oda Ecu'da sorun var değiştirelim dedi. Çıkma bir ecu aldık değiştirdik, Lpg gaz ayarıda yapıldı. turuncu ışık sorunu düzeldi ama diğer sorun bir türlü giderilemedi. Bana Arabın ısısı ile alakalı bir sorun gibi geliyor. Araba belli bir hareret yapıtıktan sonra hızlıyken Boşa aldıgım zaman hararet birden sıfıra düşüyor ama benzindeyken böle bir sorun yok ve Bazen Egzozdan çiğ benzin atar gibi bir patlama sesi geliyor ve araç bundan sonra benzine geçiyor.

8 yıl kullandığım araçtır kendisi. o motorun hararet göstergesi motora soğuk su bile tutsan birden düşmez eğerki hava soğuk ve termostatda açık kalmadıysa.. dünyayı ısıtsın diye üretmişler meredi resmen. :D

neyse eğer dediğim gibi hararet ibresi birden düşüyorsa sizin sorun termostatda. termostat açık kalmış şanslısınız. kapalı kalsa daha büyük sorun.

motor su sıcaklığı yolda düşünce lpgde benzine geçer normal olarak... regülatör soğuduğu için.
bi termostat alıp değiştirin. Opel Vectra B 2.0 (X20XEV) Termostat MAHLE diye aratın 63 lira fiyatı var kaliteli üründür...

Lpg li araclarda ayarlar normal iken arac kendiliginden benzine geciyorsa ilk süpeli LPG ECu su ve
LPG Map Senserüdür..İçinde basınca duyarlı swich kontak vardır özelliğini yitirdi ise temizleme fayda etmez..
ECu yu degişmişsiniz Map üzerinde durmanızı tavsiye ederim
Bazı Lpg ECU programlarında iptali vardır o sekilde deneme de yapabilirsiniz ..Map arızali ise aracın benzine ne zaman gececegi belli olmaz gectiğinin farkına bile varamadıgın anlar olur genelde gaza ilk yüklenmede gecer..
Ekli dosyayı görüntüle 19647

MAP Sensörü ? lpg sisteminin içersindeki mi yoksa aracın kendi sistemindeki map sensörü mü ?

Geri