Öncelikle cümletten selamın aleyküm
Grupta konusu çok dönüyor Sanırım lpgden korkan kişi çok
bu konuda yaşadığım deneyimleri sizlere aktarmak istedim
2008 Model 1.6 Benzin H kasa Aracım vardı İlk aldım daha 40 Bindeydi 2017 de yakıt tüketimi oldukça fazlaydı lpg hakkında çok araştırma yaptım ama yorumları okuyunca soğudum 2 sene benzinde gezdim Tabi opelci olunca forumdur gruptur derken Candan Mühendisliği keşfettim videolarını izledim yakınlardan gidenlerden de duydum kafama yattı Lpg işi o zamanlar 3600 Opel montajı falandı araca iyi para Verdiler satmak zorunda kaldım 1.3 dizelini aldım hiç memnun kalmadım Çok Hantal geberik bi motor sonra tekrar 1.6 Benzinlisini almaya karar verdim 4 Temmuzda Kayseride buldum bir araç 2013 Model En dolusu 19.000 Kmde aldım aracı Tabi bu durumda çevre iyice genişledi Herkesin opeli lpgli 1.4 T ler bile
İşin Önemli kısmına Gelelim
Araca lpg taktırmaya karar verdiğimde yine bi kaç tanıdık buldum birisinin aracı daha sıfırken İstanbul candan mühendislikte Lpg taktırmı aracı şuan 108 Bin Kmde Hiçbir motor sorunu Subab sorunu kesinlikle yok Trakya opel grubundan bi abimde 42 binde Astra J Turbo aracına taktırmış aynı yerde 89 binde şuanda hiçbir motor sorunu Arıza lambası ses değişmesi yaşamamış Farklı yerlerde montaj yapılan opelde kullandım motor sesinden bile eser kalmamış sarsıntılı çalışma var çekiş problemi var Daha 30 binde bir araç mahalleden üst komşum sayılır
20 Kasım 2019 Da Sıra aldım 2300 Tlye Atiker grand taktıracaktım Önemli olan montajdır Diye kiti pek önemsemedim aslında Sabah 5te Tekirdağdan yola çıktım 7 gibi oraya gittim ilk sıradaydım daha sanayi kapalıydı Biraz kestireyim dedim yarım saat sonra baktım arkamda 3 opel Vardı bi focus bide kodiaq marka araç vardı Karşıda güzelce Kahvaltı ettirdiler sonra sıra geldi ürün seçimi dolum yeri seçmeye yukarıdaki yazıhaneye geçtim Atiker grand olmasını söyledim Serkan ustam aracın çok temiz istersen daha iyi bi kit takalım dedi Bende ne önerirsin diye sordum Brc Comfort önerdiler Facebookta sorduğumda yılmaz abinin Atiker grand önerdiğini söylediğimde aldığım cevap Kardeşim biz elimizden geleni yapıyoruz geri kalanı ürünün kalitesine bırakıyoruz dedi Brc kitleri genelde ticari taksilere takıyoruz regülatörün 600 binde gittiğini gördüm 700 binde dedi bende bikaç ustamı aradım onlarda brc önerdi 2800 Tlye Anlaştık montaj Başladı Biraz aracın yanına gittim Çalışma ortamı gerçekten çok güzel ustalar işinin ehli adamlar Her markanın ustası her bölümün ustası ayrı herkes ayrı iş yapıyor montaj yapılırken snepte sökülüp ayarlanıyor depo ayarlanıyor İçerisi zaten şampiyonlar ligi gibi araba dolu Uzaktan gelenlerde çok var1 ader tsi motor vardı onları görünce düz motora lpg taktırmamak gerçekten abezlik gibi duruyor onun kiti 8000 tl küsür ayrıca sabah 8 gibi montaj başladı saat 10.30 gibi Gaz dolumuna gittik aracın afr ayarları yapıldı Geldik slogana Benzin gibi gitmesse para yok diyolardı aracı denedim baştan bigarip geldi lpg boruları kokuyordu normalmiş ısıdan dolayı yeni boru olduğu içinmiş şuanda geçti tabi
Sonuç olarak en çok arıza lambasından korkarım 1 kere dahi yanmadı Motor sesinde aracın en ufak değişiklik yok şuan 40 bin oldu aracım Çekiş konusunda da en ufak sorun yok 32 Lt lpg ile 380 400 km arası yol yapıyorum
Şimdi Reklam yapıyor diyenler olcak arkadaşlar kesinlikle videolardan izleyerek gitmedim tecrübe edinmiş montaj yaptıran kişilerden bizzat bilgi alıp gittim facebook sayfalarında da birisi lpg taktıracam Nerde taktırayım gibi postlar da Direk etiket burası oluyor insanlar S*l*k Olsa bu kadar yolu Bi lpg montajı için gelmezler benim aracım 4480. Opel astra oldu bu astralar içinde de en ufak motor sorunu yaşayan olmamış bi tane de şikayet okumadım yorumlar da herkesmi memnun kalır bi yerden
Bu tür sorunlar tamamen merdiven altı yerlerde yapılan montajlardan kaynaklanıyor adamların Projeleri daha farllı bizim trakya grubun dan çoğu kişinin aracı lpgli ama bakıyorum lpg boruları motor üstünden geçiyor upuzun borular benim araçta lpg takılı olduğu belli bile olmuyor eküyle regulatör yeri harika bi kötü olay Brc kitin enjektörleri mavi olması
Medyaya Gittiğim gün çektiğim fotoğrafları eklerim kimse lpg montajından korkmasın Bi sonraki aracım kısmetse 1.4 T Olur Lpgli kesinlikle almam benzinli alıp buraya taktırırım lpgli asla almam bi önemli unsur da LPGLİ DEĞİL BRCLİ