M32 Şanzuman 5 ve 6 vites uğultusu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dante38
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Suan fabrikadan dolan yag ile duruyo sanzuman ustunde hafif bir terleme var ama cok bi eksilme oldugunu sanmiyorum.Suan ki sorun sanzumani acayimmi yoksa yag degisimi yapip denememi yapayim.Internetteki fotolar sanzumani acip rulmanlari degistirmem yonunde cunku rulmanlarin durumu pek ic acici degil.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ab4fc60718a3158626387a2642baff0f.jpg

Ornek olarak...

sanziman actiricak kadar ses yada bosluk yoktur aracinizda bahsettiginiz ses icin konusursak.75w80 idealdir yag olarak.85 yok diye biliyorum. motul iyidir litreside 30 lira.servisteki gm yagi bosverin hic duaunmeyin bile derim. yagin asiri isinarak ozelligini yitirmesi sonucu korumasi azaldigindan rulmanlarda soruna sebep oluyor anladigim kadariyla o yuzden iki yilda bir degisim omrunu arttirir.
ben 30 binde bir degistiriyorum sNirim tam takip etmedim km leri acikcasi.
fazla yag koymanin yani 2.6 litrenin zarari yok ben bi kac aydir o sekilde kullaniyorum. faydasi oldugu soyleniyor ince hesaplar isler. seviye tapasi yeni nesillerde yok diye biliyorum.yagi bosaltip 2.6 yada 2.5 lt yagi ekleyin seneye birdHa degistiriin yillik 100 lira masraf cok sorun degil bence...

Peki yagi degistirdikten sonra seste nasil bir degisim olucak.Birde yagi degistirdikten sonra rulman iyice dagilip sanzumanin icine dagilip sanzumana geri donusu olmayacak sekilde zarar verebilir mi ?

Peki yagi degistirdikten sonra seste nasil bir degisim olucak.Birde yagi degistirdikten sonra rulman iyice dagilip sanzumanin icine dagilip sanzumana geri donusu olmayacak sekilde zarar verebilir mi ?

Ahmet Bey eski yağınızla dağılmayan rulman yeni yağda neden dağılsın. Motul 75w80 bu şanzımanlara koyulacak en iyi 2-3 yadan birisi belki de en iyisi. Ben çok araştırdım ve aynı şanzımana bu yağı koydum. 5. ve 6. vites hafiften takılırdı bazen şimdi böyle bir sorunum kalmadı çok şükür, ayrıca vites daha belirginleşti.

Ama suan rulman hasarli sifir kondisyonunda degil sesli calisiyor o yuzden sordum.

Tamamdir o zaman.Biraz ince eleyip sık dokurum basinizi agrittim.Yardimlariniz icin cok tesekkurler en kisa zamanda yagi degistirip sonucu burada paylasicam.

Tamamdir o zaman.Biraz ince eleyip sık dokurum basinizi agrittim.Yardimlariniz icin cok tesekkurler en kisa zamanda yagi degistirip sonucu burada paylasicam.

Bekliyoruz sonuçları. Bu arada şanzıman açılınca yağ değişimi mecbur yapılacaktı zaten. Eğer ki olursa umarım olmaz, şanzıman açılması gerekirse temiz bir kaba değiştirdiğiniz yağı boşalttırıp, şanzıman tekrar takıldığında bu yağı ekletirsiniz..

benim araba 2011 model be 51000 de ozman değiştirsem iyi olucak. Ama araştırırım kadarı ile şansından yağını tıpasından akan yağ hepsini kapsamıyırmuş. tribünde belli miktar yağ kalıyormuş. Yani eklediğimiz yaz biraz kirleniyor .

hepsinin temizlenmesi için özel cihazla yapılması gerekiyormuş .

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri