Manuel klimayı otomatik klimaya döndürebilir miyiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cance
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dijital klima sadece görünüş olarak daha estetik gibi görünebilir ancak
ciddi anlamda dijital ve analog kontrollerin birbirinden hiçbir farkı yok.
Hatta diyebilirim ki, masraf açma anlamında dijital olmayanlar daha iyi.
Son iki senede 2 kez dijital klimanın fan motorunu kontrol eden kartıyla ilgili sorun çıktı. İlkinde değiştim, ikincisinde lehimle düzeldi. Parçanın orjinal fiyatı 350 ytl. Yazın sıcaklarda AUTO'da bırakmak da çözüm değil, genelde manuel modda kullanıyorum. Çok verimli değil AUTO'da bırakmak, çok soğuk havayı az üflemeye çalışıyor, tam aksine orta derecede ılık havayı kuvvetli üflese hiç sıkıntı olmayacak.

Elinizdeki ile mutlu olmaya çalışın ama yaş 20 olunca kan damarda daha bir deli akar, zor olur bilirim :)

aynen dediğin gibi yaşla ilgili sanırım. ebayda baktım böle parçalar çok ucuza en fazla 50 lira olacak kargosu falanda dahil dedim acaba alsam takabilir miyim. araçta tesisat çekili olabilir çünkü beyine girmeyen de bir sürü kablo var ucu boşta.otomatik klimanın şemasını bulabilsem yapıp yapamacağımı anlayacağım ama bulamadım.

sensörler var mı yok mu öğrensem yapıcam ama kimse yardımcı olmuyor ki:(
Sensör olmamazmı elektronik klimalı modellerde ön buğu çözen havalandırma ızgaralarının tam ortasında sensör var ayrıca elektronik klimanın beyin sistemide var.En az 1.000-1.500 ytl'ye gelir.

Sensör olmamazmı elektronik klimalı modellerde ön buğu çözen havalandırma ızgaralarının tam ortasında sensör var ayrıca elektronik klimanın beyin sistemide var.En az 1.000-1.500 ytl'ye gelir.

beyinleri nerede oluyor peki bunların? ön sağ tarafda aşşağıda bir beyin kutusu var ben absdir die tahmin ediyordum klimanın beynide mi orada? benim orada bağlanmamış ama tesisatı çekilmiş kablolar varda onun için soruyorum

ön konsolu zaten çok internette hemde bedava denebilecek paralara asıl mesela konsol dışında neler lazım acaba

Dijital klima sadece görünüş olarak daha estetik gibi görünebilir ancak
ciddi anlamda dijital ve analog kontrollerin birbirinden hiçbir farkı yok.
Hatta diyebilirim ki, masraf açma anlamında dijital olmayanlar daha iyi.
Son iki senede 2 kez dijital klimanın fan motorunu kontrol eden kartıyla ilgili sorun çıktı. İlkinde değiştim, ikincisinde lehimle düzeldi. Parçanın orjinal fiyatı 350 ytl. Yazın sıcaklarda AUTO'da bırakmak da çözüm değil, genelde manuel modda kullanıyorum. Çok verimli değil AUTO'da bırakmak, çok soğuk havayı az üflemeye çalışıyor, tam aksine orta derecede ılık havayı kuvvetli üflese hiç sıkıntı olmayacak.

Elinizdeki ile mutlu olmaya çalışın ama yaş 20 olunca kan damarda daha bir deli akar, zor olur bilirim :)

:good: :good:

Bence de benim arabada da manueldi klima ustalar hep en iyisi manuel olan düğme gibisi yok derlerdi, en basitinden bir örnek vereyim şu dijital tuşlu cep telefonları var 1 ayda bozuluyor hani ama halen o eski tuşlu cepler canavar gibi çalışıyor. Bence bırak düğmeler dursun artı birşey daha şu yol bilgisayarı kadar gereksiz birşey daha yok bence yok 1. viteste 45 litre 2de 25litre..... moral bozmaktan başka işe yaramayan bir parça bence. mis gibi benzin göstergesi var ki vectraların gösterge çok sağlam çalışır ben 100km de ne yakar bilirdim.

bence orijinal kalmış bugüne kadar bak "satmaya kıyamıyorum" diyorsun bırak öyle kalsın hem satma ne olacak 4 lastiğin üzerine düşene kadar bin benim arabaya hırsız girmeye teşebbüs etmese asla satmazdım.

en iyisi değiştirmemek sanırım. aslında araba orjinal değil pek ama kmsi az ve çok bakımlı :)

Beyin dediğin elektronik kart gibi birşey ciddi derece pahalı bir parça.

elektronik klimaya camur atmayalim lutfen... iyi olmasa yapilmazdi herhalde... manuel olanlarin tuslarinin da zamanla bozuldugunu yay makara sistemlerinin gevseyip asindigini da biliyoruz... elektronik yapma isine gelince degmeeeeezzz.... bin gul gibi arabana... ko onune bir elektronik termometre nem olcer falan oyle ayarla... auto modu ise yaramaz diyenlere de duyrulur asil yararini uzun yolda gorursun auto nun... iki dakka dur kalkda neyi auto yapacak ki o komresor... araba buyudukce auto nun kabiliyeti daha zor hale geliyor ama en iyi klima kullanim modu auto dur... yeter ki konfor sicakligini iyi ayarlayin...

Geri