Manuel şanziman yaği tartişmasinda ep 80 galip geldi

ÇAVDAROĞLU

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Evet arkadaşlar opel türkiyeye mail atmiştim. Bu gün telefon ettiler aracinizin şanziman yaği ep 80 dir koyabilirsisniz dediler. Tüm opelcilere ,yetkili-özel servislere duyurulur.
Ayrica yetkili servislere durumu mail yoluyla bildireceklerini söylediler. Olan bizim şanzimana oldu,sağlik olsun!

biraz önce aynı konuda bir macerada ben yaşadım, nihayet 6 aylık bir uğraştan sonra opel marka manuel şanzuman yağı olayını çözdük. bu günkü görüşmeyi aynen aktarıyorum.
opel servis- abi sorduk ATF konuluyormuş.
ben- nereye sordunuz.?
o.s- macaristandaki teknik desteğe sorduk .
ben- ne dediler.?
o.s- eski parça numara kodu 1840768 iken değişip 1940182 olan yağ konulacakmış.
ben- peki o yağ ATF mi.?
o.s- evet abi
ben- kardeşim o yağın parça kodunu ustalarımdan ben de alıp getirdim size evet abi aynı yağ
ben- iyide kardeşim1940182 parça kod nolu yağ ATF değil EP-80 numara yağın parça kodu.
o.s- tamam abi işte o yağ kullanılacak.
ben- ikisininde rengi kırmızı olduğu için siz hepsini ATF sanıyorsunuz o zaman.
o.s- doğru abi, teknik destekte zaten ATF ince yağ olduğu için siz direksiyona da aynı yağı kullanıyorsunuz, 1940182 kod nolu yağda kırmızı olduğu için aynı yağ sanıyorsunuz dedi.
ben- tamam konu anlaşıldı deyip Le Havle çekip telefonu kapattım.
beyler görüyormusunuz adamlardaki ciddiyeti, teknik destek uyarıyor siz yağları karıştırıyorsunuz hepsine atf diyorsunuz diye ama adamların ağzında öyle bir yer etmişki dönüp bana yine atf diyorlar.
SONUÇ OLARAK MANUEL ŞANZUMANLI OPELLERDE 1940182 PARÇA KOD NOLU EP-80 NUMARA YAĞ KONUŞACAĞI her i,ki kanaldanda tescil edilmiş oldu.

Son düzenleme:
Araştırmalarınız için teşekkürler.
Malesef bazı adamlar papağan gibi ilk bilgilendikleri gibi sür git aynen öyle devem ediyor . Yapılan bunca başvuruları önemsemeyip araştırma lütfünda bulunmuyorlar.;)

renkleri aynı diye otomatiğede manuelede aynı yağı koyan servislere gidip,gözümüzden sakındığımız " ARABALARIMIZI" veriyoruz.sonrada utanmadan bi dünya para istiyolar.yuh be.biraz insanlık kardeşim ya.servis elemanlarınında pek suçu yok . tüm enerjisini para kazanmaya odaklamış servis sahipleri elemanlarını gerekli tüm kurslara yollayıp 3 5 fazla para verip masrafa girseler hiç böle şeyler olamz.tabi ustalar da biraz gayret sarfedip kendilerini geliştirseler.ondan sonra millet sanayiye gider yada böle siz biz gibi kendi çabalarımızla sorunlarımızı çözeriz.neyse araştıran arkadaşlara teşekkürler.sağolsunlar.

Arkadaşlar ben bu konulara biraz yabancıyım hatta tamamen. 2004 astra g 1.4 aracım var. Geçen sene aldım motor yağını falan değiştirdim. Şimdi tüm bu olaylardan sonra bende direksyon yağını ve fren hidrolik yağınıda değiştirmek istiyom sanırım kilometreden bağımsız olarak 12-18 ayda bir değişmesi gerekiyomuş. Tam adlarıyla hangi yağı kaç litre almam gerekir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Arkadaşlar ben bu konulara biraz yabancıyım hatta tamamen. 2004 astra g 1.4 aracım var. Geçen sene aldım motor yağını falan değiştirdim. Şimdi tüm bu olaylardan sonra bende direksyon yağını ve fren hidrolik yağınıda değiştirmek istiyom sanırım kilometreden bağımsız olarak 12-18 ayda bir değişmesi gerekiyomuş. Tam adlarıyla hangi yağı kaç litre almam gerekir. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

fren hidroliği DOT-4 olacak ama direksiyon yağını ATF kullanıyorlar ama en doğrusunu arkadaşlar yazar. merak etmeyin.

Sağolun litre olarak bilginiz varmı acaba ? Bide şanzıman direksyon fren hepsi ayrı ayrı dimi.

Sağolun litre olarak bilginiz varmı acaba ? Bide şanzıman direksyon fren hepsi ayrı ayrı dimi.

her markanın DOD-4 onaylı fren hidrolik yağı var, 400 yada 500 gr.lık kutularda bir kutu yetmezse 2. alırsınız. yeni fren hidrolik yağı konulduktan sonra trenlerin havasını almak için bir kısmı zayi oluyor.
şanzuman yağı GL-4 onaylı SAE EP-80 oplin orjinal şanzuman yağı parça kod nosu 1940182 ben mobil SAE EP-80 yağ kullandım. senişn araba tahminen 1,5-2 kğ şanzuman yağı alır.
direksiyon yağı konusunda net bir bilgim yok ama ATF kullandıklarını duyuyorum. oda tahminen 1 lt. civarında yağ alır.

Çok sağol Ahmet abi teşekkür ederim.

Geri