Maziiden aklınızda kalanları yazarmısınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MadeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bi zamanlar küçük küçük arabalarım vardı...dertsiz bi dünyam ve masum düşüncelerim...

Burak senin mazi dediğine ben geçenlerde diyorum :) ne acı değil mi :D
Ooooooo Cengiz bey sen mutlaka, motora sokulan marş kolu ile çevrilerek çalıştırılan arabaları da hatırlarsın. Kim nederse desin boşver. Güzeldi o günler. Şimdi uçak gibi arabalarla üç saatte gidilen yerler, o zaman külüstür arabalarla bir saatte gidilirdi. Trafik denen bir şey yoktu ki. Beyoğlu'nda caddenin herhangi bir yerinde yolun kenarına rahatca araçlar park ederdi. Arkadaşlar en önemlisi radar denen bir şey bilinmezdi.

- Sarı sayfaları olan matematik defterleri olurdu.
- Sarı tokalı naylon ayakkabılar vardı. Eskidiği zaman 4-5 tanesi bir araya getirilip, nayloncuya verilip kırıklı leblebi kuru üzüm alınırdı.
- Haftada bir gelen kalaycılar vardı. Bakır kaplarımızı, tencerelerimizi kalaylatırdık.
- Cumartesi günleri bütün memurlar (torpilliler hariç- torpil maalesef o zaman da vardı) öğlene kadar çalışırdı.

-pikniğe ailece değil mahallece giderdik :)
ben koşarken bi kızın terliğine basmıştım.terliği kopmuştu..ne kavga çıkmıştı ya..

-bir su tankeri geliyordu kadınlar birbirini hırpalıyordu bi bidon su için..Bütün çocuklar toplanıp kadınların kavgalarını izlerdik..Annem hep döverdi :)

ewt abi eskiden su tankerleri gelirdi herkes su alırdı! büyük sarı tankerler!..

mahalledeki herkes birbirini tanırdı! nohut alırdık yaş olanlarından!:D

Ooooooo Cengiz bey sen mutlaka, motora sokulan marş kolu ile çevrilerek çalıştırılan arabaları da hatırlarsın. Kim nederse desin boşver. Güzeldi o günler. Şimdi uçak gibi arabalarla üç saatte gidilen yerler, o zaman külüstür arabalarla bir saatte gidilirdi. Trafik denen bir şey yoktu ki. Beyoğlu'nda caddenin herhangi bir yerinde yolun kenarına rahatca araçlar park ederdi. Arkadaşlar en önemlisi radar denen bir şey bilinmezdi.
Savaş Ağabey bu başlık bizi bozdu mu ne ben de gönlüm genç falan deyip kendimi avutuyordum ama ve lakin şimdi bir ayağım cukurda hissine kapıldım :D
keşke herşey eskisi gibi olsa sana yağ,tüpgaz kuyruklarına bile razıyım nerde o eski günler,eski insanlar,eski medeni toplum herşeyi olduğu gibi toplumumuzu da bozdular,dejenere ettiler...........

Savaş Ağabey bu başlık bizi bozdu mu ne ben de gönlüm genç falan deyip kendimi avutuyordum ama ve lakin şimdi bir ayağım cukurda hissine kapıldım :D
keşke herşey eskisi gibi olsa sana yağ,tüpgaz kuyruklarına bile razıyım nerde o eski günler,eski insanlar,eski medeni toplum herşeyi olduğu gibi toplumumuzu da bozdular,dejenere ettiler...........
Kim ne derse desin, o günler de sahtekarlık, kazık atma, adam satma yoktu. Bence o günler daha temizdi.

KOMŞULUK vardı...

MAHALLE ARKADAŞLIKLARI vardı...

MAHALLEMİZİN BEKÇİSİ vardı...

...

cebimize koyabiliceğimiz boyutta plastik tüplerde bal vardı:D okula beslenme saatinde götürürdüm:D

Geri