Maziiden aklınızda kalanları yazarmısınız?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MadeN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
- Neşe'nin kepek sorununu konu alan o muazzam reklam filmi.
- TRT nin ilk çocuk filmi: Pilli bebek
- Radyoda geceleri yayınlana gece tiyatrosu.
- Gene radyonun gündüz kuşağında yayınlanan arkası yarın adlı proğram.
- 12 volt yerine 6 voltla çalışan arabalar.
- Siyah beyaz televizyonlara bağlanan regülatör cihazları.
- Lambalı radyolar
- Torsan salon radyo pikapları
- Bitmek tükenmek bilmeyen S.Demirel-B.Ecevit hükümetleri
- Okullarda sağ-sol kavgaları

- Ankara'da cebeci-emek ve aydınlıkevler-çankaya arasında çalışan steyşın wagon eski amerikan otoları,
- Siteler ulus hattında çalışan yine steyşın wagon skoda ve varşova marka dolmuşlar,
- Magirusların yerine görev yapan Feka, Commer, Matador marka dolmuşlar,
- EGO otobüslerindeki biletçiler,
- Araçlarda CD çalarlar yerine kartuşlu 4 kanallı teyipler moda idi.
- Arabalarda teyp yerine pikaplar bulunurdu.
- Taksilerin damalı sarı siyah şeritleri vardı
- Taksilerin taksimetreleri arabanın dışında sağ ön çamurluğun üzerinde ön cama yakın bir yerde bulunurdu

Son düzenleme:
Çoooook gerilere gidersek;
- İstanbul'da yaşarken ulaşımda kullanılan tramwaylar (yıl 1964)
- Eskiden migros mağazaları yerine migrosun burunlu kapalı kasa satış kamyonları vardı. Haftanın belirli günleri gelir satış yaparlardı.
- Gazino kültürü vardı. Gazinoya gitmek bir ayrıcalık idi.
- Açık hava sinemaları vardı
- İstanbul'da geceleri ağaçların arasında uçuşan ateş böcekleri vardı
- En büyük şehirlerarası otobüs şirketi gazanfer bilge idi.
- Buharlı kara trenler vardı
- Arabalarda lastik tamir setleri vardı. Şoförlerin çoğu lastik tamirini kendileri yapardı. Lastik tamir seti ve hava pompasının araçlarda bulundurulması zorunlu idi.
- Şehirler arası telefonlar PTT merkezlerinden yazdırılmak süreti ile yapılırdı, telefonun bağlanması saatler alırdı.
- Ev telefonları çok zor ve yıllar sonra bağlanırdı. İnsanlar değişik isimlerle sıraya girip, sırası yaklaşınca fahiş fiyata hakkını satarlardı. Biz İstanbul'daki evimize telefon bağlatmak için 1983 yılında 6 yıl kadar beklemiştik.
- Şimdi beğenmediğimiz Reno, Tofaş lar için aylarca sıra beklerdik. Stepnesi, paspası, radyosu ( o zaman teypler lükstü), bijon anahtarsız sıfır arabalar karaborsada kapışılırdı.

Reno TX ler için 7-8 ay bekleyen adam biliyorum abicim!..

Reno TX ler için 7-8 ay bekleyen adam biliyorum abicim!..
walla çok eskilere gittim ben bebekken sıfır DOĞAN L almıştık aracı kapının önne parkettiğimizde gelen geçen bakardı çocuklar içine düşerdi ve ışıkllarda dururkende araç sahipleri bakardı çok değişik bi duygu :) nereden nerelere:D

yazıldı mı bilmiyorum ama bide alıç vardı sarı veya kızmızı renkte boynumuza asar teker teker yerdik :D sonra topraktan ebem kümesi yapar içinde ateş yakar patates közlerdik :)

yazıldı mı bilmiyorum ama bide alıç vardı sarı veya kızmızı renkte boynumuza asar teker teker yerdik :D sonra topraktan ebem kümesi yapar içinde ateş yakar patates közlerdik :)

alıçların çoğu kurtlu olurdu! protein değeri yüksek!.. :)

silgileri delip boynumuza asardık bide:D

walla çok eskilere gittim ben bebekken sıfır DOĞAN L almıştık aracı kapının önne parkettiğimizde gelen geçen bakardı çocuklar içine düşerdi ve ışıkllarda dururkende araç sahipleri bakardı çok değişik bi duygu :) nereden nerelere:D
Burak senin mazi dediğine ben geçenlerde diyorum :) ne acı değil mi :D

Geri