Mehmet Usta (Elektronik modifikasyon ve Dizel Motor Problemleri)

Mehmet Gazihan' Alıntı:
Astra 1.3 Multijet 90 Hp nin motorunu ayrıntılı bir şekilde inceledim..

Corsa 1.3 Multijet 70 Hp den farkları ;

Pompa farklı(CP1 den CP1/H a geçilmiş(H=Heavy Duty), Enjektör farklı(110 083 den 110 183 e geçilmiş), Beyin Farklı, En önemlisi turbo çok farklı..
Püskürtme sistemi 1600 bardan 1800 bara terfi etmiş..

Ben demiştim mekanik olarak motorlarında fark oldugunu çoğu kişi yazılım diye biliyor ama açıklık getirdin sevindim,peki bunların maliyeti ne tutar ..
Beyin farklı derken motor beyni mi farklı yoksa yazılımdan kaynaklanan bir fark mı ?
Püskürtme işini pompanın yaptığını düşünürsek bar artısını pompanın değişmesiyle elde edebilirmiyiz? Turboya ellemeden. yoksa turbonun değişmesi gereklimi?
Dediğin parçaların tümünü çıkmacılardan bulma ihtimalimiz var corsadakilerle takas yaparak uygun bir fiyata çıkılabilir mi? En önemli bu uygulamadan sonra verim alabilirmiyiz.yoksa direk corsa motoruyla astra motorunu mu takas yapsak..:)

Blow off sesini videosunu alsak güzel olur nerde nekadara ve motorun neresine monte ettiniz..C3 ,getz,octavia bunlarda dinledim gayet hoş ses veriyor..

coRSac' Alıntı:
Ben demiştim mekanik olarak motorlarında fark oldugunu çoğu kişi yazılım diye biliyor ama açıklık getirdin sevindim,peki bunların maliyeti ne tutar ..
Beyin farklı derken motor beyni mi farklı yoksa yazılımdan kaynaklanan bir fark mı ?
Püskürtme işini pompanın yaptığını düşünürsek bar artısını pompanın değişmesiyle elde edebilirmiyiz? Turboya ellemeden. yoksa turbonun değişmesi gereklimi?
Dediğin parçaların tümünü çıkmacılardan bulma ihtimalimiz var corsadakilerle takas yaparak uygun bir fiyata çıkılabilir mi? En önemli bu uygulamadan sonra verim alabilirmiyiz.yoksa direk corsa motoruyla astra motorunu mu takas yapsak..:)

Aynı sorularını cevaplarını bende merak ediyorum

coRSac' Alıntı:

Bu çok meşekkatli bir iş..beyinler farklı sanırım EDC 16 ya geçilmişl 15 den..Bu iş size nerden baksanız 7-8 bin e malolur..Demedi demeyin sonra..Motor takası da çözüm değil..Komple Elektronik Sistemle beraber motoru araca geçirebilirsiniz ki buda bazı işlevlerden feragat etmenizi gerektirir..

yaa video buraya nasıl konuluyoo bilmiyorumkii:( ama isterseniz bi ara canlı canlı dinleyebilirsinizzz!mehmet ustaa bii ara senin oraya uğrarımm hem bloww off u dinleriz hemde benim arabaya neler yapabilirizz konuşalımm!senin araba gibii benim arabayıda 118 hp yapalımm:) hks sesini duymak isteyen merak eden irtibata geçsinn yardımcı olmaya çalışırımm!

hasang' Alıntı:
yaa video buraya nasıl konuluyoo bilmiyorumkii:( ama isterseniz bi ara canlı canlı dinleyebilirsinizzz!mehmet ustaa bii ara senin oraya uğrarımm hem bloww off u dinleriz hemde benim arabaya neler yapabilirizz konuşalımm!senin araba gibii benim arabayıda 118 hp yapalımm:) hks sesini duymak isteyen merak eden irtibata geçsinn yardımcı olmaya çalışırımm!

Oluuur gel çufflatalım biraz (:

hasang' Alıntı:
hasan kardesim sesini duydum valla cok iyi gidio BMW BİLE HEMEN GAZA GELDİ YAW YANİNDAN CUF DİE GECİNCE:) Allah Kaza Bela vermesin

Allah razı olsun kardeş amin!Allah hepimizi kazalardan belalardan korusunn!oo çuflaa ne vtec ler ne gti ler gaza gelmedikii:)

Nekadara mal oldu bir yerde her şey dahil 1000 ytl gibi bi fiyat gördüm bana çok geldi çünkü 400 dolar hks...

Geri