Mercedes a serisi renault motoru mu kullanıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan siezma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

siezma

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Sitede okuduğum bir yazıda mercedes A serisi renault motoru kullanıyormuş sonra raitırdım internetten dizel motorları aynı 1.5 dci ama benzinli motorları farklı sanki bu konuda bilgisi olan var mı?

Opel de dizel motoru fiatın motorunu kullanıyor peki opelin 1.6 benzinli motorları kendi ürettiği motorlar mı?

evet mercedes a serisinin 1.5 dizel motoru renodan.
opelin 1.6 benzinlileri kendinin.

aynen öle renodan...kangosunu bile çaldılar...:D

Evet Mercedes A serisi 1.5 dci kullanıyor , ancak benzinli motoru 1.6 CGI kendi motoru ... 2014 de yine baska bir reno motoru olan 1.6 dci yı alip , 1.5 i birakiyor , bu 1.6 dizele kendi gelistirdigi , ZF tarafından uretilen 7 ileri 7G-DCT sanzimani monte ediyor ve VW tahtından edecek .

Citan yani çakma kangoo ise tam bir yıkım ...

tercih meselesi ama en az 70-80 bin lira veripte renault motoru olan bir mercedes almakta insanı biraz tedirgin eder gibi ( renault motorunu küçümsediğimden değil ama o kadar para veriyorsak kaporta gibi motorun da mercedes olmasını ister )
ben bugün mercedes A serisi alsam biraz fazla yaksın motoruda mercedesin ürettiği bit motor olsun derim ve benzinli alırım

tercih meselesi ama en az 70-80 bin lira veripte renault motoru olan bir mercedes almakta insanı biraz tedirgin eder gibi ( renault motorunu küçümsediğimden değil ama o kadar para veriyorsak kaporta gibi motorun da mercedes olmasını ister )
ben bugün mercedes A serisi alsam biraz fazla yaksın motoruda mercedesin ürettiği bit motor olsun derim ve benzinli alırım

o zaman illa dizel diyen 1.8 dizeli var onu alır, yada sizin dediğiniz gibi bu bir tercih 1.6 benzinli alır... ben olsam direk a45 olsun çamurdan olsun derdim oh mis 4 matic, 360 bg 2.0 motor...:)

Renault un fabrikasına komşu sayılırım...Dacia ticari araçları mercedes citan lardan daha önce hazırlandı ve piyasaya sunuldu..Yani yaptırım psa grubunda bu alan piyasasında..Piyasanın ekmeğini mercedese kaptırmamak adına olsa gerek..

Bir de hani 1.3 cdti motora fiat motoru..Opelin kendi motoru bile değil.. 1.7 dti isuzu motoru..Kendi motoru bile değil vs gibi aşağılayıcı ses tonu ve yazılarla demeçlerde bulunanlar; dünyanın zirvesinde oturan firmanın; ceo lara, doktorlara, hükümet yöneticileri vs yani özetle dünyanın ''en''lerine otomobil yapan tarihi bir firma olarak neden psa motoru kullandıklarını da aynı sebeple cevaplandıracaklar mı bakalım :sopa: şimdi mercedes de dizel motor ortaklığı yaptı diye tü ka ka mı oldu? yerin dibine mi girdi?

Kimsenin yanlış anlamasını istemem
1- ben sadece sordum dizeli renault motoru mu diye
2- mercedesi kötülemiyorum sadece ben olsam o kadar para vermişken mercedesin ürettiği bir motor olsun isterim ce benzinli alırım dedim bu tercih meselesi
parantez içinde de yazdım renaultun motorunuda kötülemiyorum

O zaman ben neden mercedes alayım ki? Sadece donanıma mı onca parayı veriyoruz.? İlginç.!

Mercedes'i mercedes yapan E ve F sınıfı büyük motorlu araçlardır. İlla herşeyi Mercedes üretimi (öyle bişey de pek kalmadı, neredeyse bütün üreticiler benzer, ortak parçalar kullanmaya başladı) olsun isteyen E serisi alır.
Ama artık maliyet ve ciro kaygılarından lüks oto üreticileri de satış adedi fazla olan küçük sınıflara girmeye başladı.
A serisi de bunun bir ürünü. Mercedes'in bu serisinde üstün teknolojisini, kalitesini, prestijini ararsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Bu araç Golf, A3 ile kıyaslanan bir araç, daha fazlası değil. Böyle bir araçta Renault'un küçük hacimli dizel motorunun kullanılması bence gayet mantıklı. Başarılı ve tutmuş bir ünite, tekrar masrafa girip motor geliştirmekle uğraşmadılar. Zaten amacı prestij değil, piyasa aracı (Mercedes kriterlerinde) yapmaktı ve kullandı.
Benzer şeyler BMW 1 serisi de için de söylenebilir. 1.16'dan bmw'nin yüksek kalitesi beklenemez.

(Sonradan aklıma geldi): Mercedes C serisi bile gerçek bir Mercedes değil, kalitesini yansıtmıyor diye eleştiriler alıyorken, A serisi hak getire. Bugün 20 yaşına gelmiş "eski ama halen sağlam taş gibi" dediğimiz Mercedes E200'ler, E190'lar kendi döneminin lüks sınıfındaki araçlarıydı. Yani günümüzün e250'leri, S serileri gibi.

Bu arada araçlarını pek tutmasam da küçük hacim turbo teknolojisinde , Fransızlar en iyilerdendir.

Ayrıca halen, 1.3 motoru Fiat'tan, 1.7 dizeli isuzu'dan alıyor laflarına çok gülüyorum. Aynen öyle, Opel kamyon gönderiyor Fiat fabrikasına "300 tane, 1.3 motor yükler misin kardeş" diyor, motorları alıp geliyorlar :)

Son düzenleme:
Geri