Merceksiz fara xenon takmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _berkay_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merceksiz fara xenon uygulaması yapmak

• doğrudur aracımda kullanırım

Oy: 15 16.0%
  • yanlıştır aracımda kullanmam

Oy: 59 62.8%
  • yanlıştır ama aracımda kullanırım

Oy: 20 21.3%

• Kullanılan toplam oy
    94
setralar mercekli sorun değilde travegolar acayip göz alıyor şöförler maşallah uzun yolda sisler +xenonlar trafik terörü yapıyorlar

Ben yakalaya bilirsem siz aydında bir halk dolmuşunun resmini çekip eklicem ışık sistemi nasıl olurmuş görün :D sonra merceksiz xeonlara laf edecekmisniz bakalım :D

Ben yakalaya bilirsem siz aydında bir halk dolmuşunun resmini çekip eklicem ışık sistemi nasıl olurmuş görün :D sonra merceksiz xeonlara laf edecekmisniz bakalım :D

aotobus23.jpg

alanyada otobüscünün biri bu otobüsün aynısına xenon takmış yakışmış ama:D mercekli mercekli biniyor

aotobus23.jpg

alanyada otobüscünün biri bu otobüsün aynısına xenon takmış yakışmış ama:D mercekli mercekli biniyor

Hah işte bunun aynısı amca bir led ve bir xenon uygulaması yapmış ağzınız acık kalacak :)

Far ayarı denen bir teknoloji var,doğru yapıldığı taktirde merceksiz de olsa göz falan almıyor xenon.Mercekli olması daha iyi aydınlatma sağlamak içindir,karşıdakinin gözünü düşündüklerinden dolayı dğeil.

istediğiniz kadar ayar yaptırın merceksiz xenon göz alır(orjinal merceksiz xenonlu araçlar hariç...mesela corolla ,civic,volvo xc90,w210...)!mahallenizden geçerken apartmanların 2. 3. katlarına bakmanızı tavsiye ederim oraları bile aydınlatıyor!

Merceksiz Xenon far göz almıyor olayı tam bir hikaye.En basitinden halojen farların çanakları Xenon farın güçlü yanan ışığına göre ayarlanmamış.Bunun için far ayarı yaparak durumu düzeltmenin mümkün olduğuna inanmıyorum.Merceksiz olduğu halde Xenon takılmış aracı bir duvar önüne yaklaştırdığınız zaman far ışıklarının üst taraftan kesim noktasını bile göremezsiniz.Böyle bir fara far ayarı nasıl yapacaksınız.

1 kesinlikle yanlış,
2 ve 3 doğru :)

merceksiz zenonlara karşı ben de uzunları yakıyorum..

arkadaşlar ben bi arkadaşın merceksiz xenonlu araca bindim bildiğiniz kör ışık gibi geldi. göz alışkanlığı mı bilmem ama görsel olarak güzel fakat benım arabaya binince önümü gördüm yani. iddia etmiyorum belki bana öyle gelmiştir. ben xenonlara alıştım artık fakat bu arka sis farını yakanlar yüzünden başım belaya girecek 3-5 seferdir ya sabır diyorum bakalım hayırlısı...

2yıl oldu merceksiz xenon kullanıyorum sellektör bile yemedim diyebilirim otomobili olan kaç kişi far ayarı diye bişey olduğunu biliyoda aracına far ayarı yaptırıyo acaba 0km araçlarda bile millet daha fazla görücem diye farlarını sonuna kadar yukarıya kaldırıyo bunlar sizin gözünüzü almıyomu? bence halojen yada xenon pekte bişey fark etmiyo ayarsız far fark ediyo özellikle h4 yani uzun kısa tek ampul tipi kullanılan araçların farları tam felaket fiesta ve hyundai h100 de yaşadım bunu halojen ampul olmasına ragmen önünü göremiyosun farları yukarı kaldırıyosun bu seferde küfür yiyosun!!

ayrıca merceksiz fara xenon takan bazı salakların farın önündeki yansıtıcı şapkayı söktürüpte taktıklarını da çok gördüm sonra merceksiz xenon a laf söyleniyo..

bu konuda gerçekten hassasım gidip 100liraya ithal olan çin malı angelli fara 500tl para veripte aydınlatmasının çok iyi oldugunu düşünen dağı taşı aydınlatan arkadaşları da taktıktan 6 ay sonra görüyoruz mercek modifiyesine giriştiklerinde:)

istediğiniz kadar ayar yaptırın merceksiz xenon göz alır(orjinal merceksiz xenonlu araçlar hariç...mesela corolla ,civic,volvo xc90,w210...)!mahallenizden geçerken apartmanların 2. 3. katlarına bakmanızı tavsiye ederim oraları bile aydınlatıyor!

Yok artık Lebron james diyorum . Arkadaşın biri de duvara tuttugunuzda kesim noktası görülmüyor demiş xenon ampüllerde :D iyi bakın diyorum sadece.

Merceksiz,ancak orjinal xenon olan araçlar uzaydan geldi herhalde. Kesim çizgisi :

Son düzenleme:
Herşey hakkında bilgi sahibi olmak ne kadar güzel.

4 aydır falan 6000K merceksiz kullanıyoruz uzun yolda yaptık far ayarı düzgün olduğu sürece hiçbir uyarı almıyorsun karşı taraftan gelenlerden sen yeterki far ayarını düzgün yap. ayrıca görüş açısı çok iyi..

Geri