Merceksiz fara xenon takmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _berkay_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merceksiz fara xenon uygulaması yapmak

• doğrudur aracımda kullanırım

Oy: 15 16.0%
  • yanlıştır aracımda kullanmam

Oy: 59 62.8%
  • yanlıştır ama aracımda kullanırım

Oy: 20 21.3%

• Kullanılan toplam oy
    94
Ben geçmem Şavaş abi :)

Geriye kaldı 7 :). Bizimki işin şakası, ama kimsenin üzülmesini de istemem.

Haklısın abi.İzmir de ya işi o kadar sık tutmuyorlar yada ben çok şanslıyım.Bir kaç kere alkol için çevirdiler o kadar :D

genel kural karsıdan araba gelırken kısa surelı farları kısmaktır, öyleleri var ki sehır ıcınde bıle uzunlarla gezıyorlar, ben trafıgın cok oldugu kıdım kıdım gıtıgım yollarda bıle farları park a alıyorum kı adamın aynasından gozunu rahatsız etmesın dıye..
adamım sende cok abrtıyosun parklara almana gerek yok kısa far rahatsız etmez

İzmir'de devlet mi var :)? Aman ha dikkat İzmir polisini emniyet kemeri, alkol, radar konusunda daha duyarlı gördüm, yeter ki yakalasın affetmiyor. Ama kırmızı ışıkmış, ters yönmüş, hatalı parkmış, filmmiş, xenonmuş, egzosmuş gibi konularda biraz daha tavizkar.

Nişan sana yaramadı gibi :).

Doğru diyorsun abi haftanın 3 günü İzmir de 4 günü işte sabahtan akşam kadar çalışıyorum nevrim döndü :D

Bu arada Bende oy kullanmadım :)

Doğru diyorsun abi haftanın 3 günü İzmir de 4 günü işte sabahtan akşam kadar çalışıyorum nevrim döndü :D

Bu arada Bende oy kullanmadım :)
Bundan sonra senin adın Murat Kemal olsun :kop:. Olsun, sıkma canını zaten sonuç da değişmezdi, çünkü arada biraz fark var.

eğer merceksiz xenon iyi bir şey olsaydı mercek yasalarla zorunlu hale getirilmezdi.
almanyadaki tüv yasalarına göre eğer araç xenonlu ise;
98 model ve üzeri mercekli
99 ve üzeri mercekli ve basınçlı su yıkama sistemli
01 2. revizyonda ise mercekli basınçlı su yıkama sistemli ve dinamik yükseklik ayarı yoksa tüvden geçemiyor.
bu bizdeki tüvdede aynı sadece dinamik far ayarı bizde henüz yok ama mercek ve yıkama sistemi şart.
ha aracınınız 98 model altında ama xenonlu ise far ayarı bozuk deyip hafif kusur veriyolar ama 98 üzeri ise statndarta uygun olmayan far deyip ağır kusur yazıyorlar.
ben patronun 99 328i bmw sini tüvden bu sebepten geçiremedim. araba yunanistandan alınmış kendisi orada görevliyken almış görevi bitince buraya getirmiş ama xenonlar türkiyede sonradan takılmış mercek yok diye ağır kusur verdi sonra orjinal halojenleri takıp geçirdik.

birde şu var desenli fara takılan xenonlar hem dağıldığı için hemde insanlar olayı abartıp 10000k 12000k taktıkları için projektör gibi oluyo. oysaki bu işin doğrusu 4300k dır. tüm orjinal xenonlar 4300k dır. bu rakamın üzerine çıktıkca ışık beyazdan maviye ve ondanda mora döner. buda kar ve yağmurlu havada görüşü sıfırlar. bir çoğu sırf mavi yansın şekil olsun diye düşünüyor ama yağmurda görüş mesafesi %50 azalıyor.
hatta autobild'in bir testinde 4300k 6000k 8000k 10000k 12000k testinde 4300 ve 6000 sıkıntı yaratmazken bu rakamın üzerine çıktıkca yağışlı havada yrattığı tehlike resim ve video ile gösterilmişti. 10000k ve üzeri sistemde yağmur yağdığı bile anlaşılmıyordu.

Tüv ilk zamanlar geçirmiyordu ama artık hafif kusurlu geçiriyor diye biliyorum.

Geri