Mobil 1 tam sentetik 0w/40

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan berkay1
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben kararımı verdim bu yağdan kullanacağım. Linkteki üründe 4 lt yazıyor fakat resimde ürün ambalajında 5 lt yazıyor. Bu durum netleşirse alacağım. Çünki castrol magnetec kullanıyorum aracım ısınana kadar sert ve sesli çalışıyor.

5lt lik ambalaj Türkiye'de yasal olarak bulunmuyor malesef, büyük ihtimalle bu resmi yurtdışı web sitelerinden bulmuştur.

Castrol EDGE serisinide tavsiye ederim 5w40 0w30 ve 10w60

mobil1 0W-40 zaten bizim araçların orjinal yağı değilmi serviste onu koyuyor. ewet eksiltmeye gelince eksiltiyor 10000 km de 550ml eksiltti bana normal geldii bilmiyorum sizce normal değilmi o kadar km de yağ yakması???

mobil1 0W-40 zaten bizim araçların orjinal yağı değilmi serviste onu koyuyor. ewet eksiltmeye gelince eksiltiyor 10000 km de 550ml eksiltti bana normal geldii bilmiyorum sizce normal değilmi o kadar km de yağ yakması???

Normal şartlarda hangi visikositede yağ olursa olsun illaki yağ eksilecek diyemeyiz, ancak özellikle yeni otomobillerin çoğunda bir miktar yağ tüketimi var.
10w-40 5w-40 yada 0w-40 kullanılsa bile yarım litre yağ tüketimi çok normal karşılanabilir ancak bu otomobile 10w-60 motor yağı kullanırsak yağ tüketimini tamamen sıfıra indirebiliriz fakat bu doğru bir yağ seçimi olmayacaktır ve aracımızda başka sorunlara yol açacaktır.
Bu sebeple yağ tüketimi olsa bile olması gereken visikositesiteye devam etmektir.

ufak bir bilgi : Mobil firması dünyanın en büyük yağ üreticisi ve hammadde tedarikçisi konumundadır Castrol dahil olmak üzere birçok marka Mobil'den hammadde alarak yağ yapabilmektedir.

Mobil 1 vectralarımızda 93 ten beri sarfettiğimiz yağ km 300 bin üstü her ikiside motor yapılmadı

zaten bu kadar çok motor yapılması bizim ülkemize has bir durum aynı motor ile Avrupa'da motor açılmadan 3-4 kat daha uzun km'ler yapılabiliyor.
Bu duruma etki eden en önemli faktör tam sentetik motor yağları.

ben devamlı 5-30 kullanıyorum mobil1

bu söylediklerinize istinaden mobil1 0w-40 yağı kullanacağım. bakalım neler olacak arabada..
bi sorum daha olacak.. mobil1 0w-40 yağ varda neden bu serinin mobil1 10w-40'ı yok.. yani ileride 10-40 üretirlermi acaba :) yoksa imkansızmı... yoksa var da benmi bilmiyorum..
(dikkat: mobil1 seri için söylüyorum bunları)

Mobil1 10w-40 motor yağı var ancak Türkiye'de yok, Mobil 1 High Mileage 10W-40
yüksek km de ki araçlar için İleride Türkiye'ye gelebilir.

aracınızda yağ tketimi yoksa ve 0w-40 kullanırsanız motorun daha iyi korunmasından dolayı ileride oluşacak sorunlarında önüne geçilmiş olur ancak yağ tüketimi varsa bir miktar daha artabilir.

M1HM_10w40_top.gif

ilaveten;
10w-40 10 numaradan 40 numaraya kadar 30 birimlik kabiliyet gösterirken
0w-40 0 numaradan 40 numaraya kadar 40 birimlik hareket kabiliyeti gösterir
ve daha kabiliyetli bir yağdır.
Mobil'de 10w-40 yarı sentetik yerine 5w-40 gibi tam setetik ama mobil1 serisi olmayan
motor yağları da mevcuttur.

işte tam benim aradığım yağ. Mobil 1 High Mileage 10W-40.....
hem tam sentetik hemde 10w-40.. yaşlı arabalar için ideal.. inşallah gelirde bu yağı kullanırız.

Hepsiburada 116 tl olan 4lt mobil 1 0w 40 yağı toptancısında 75 tl ye buldum. Fakat aracım 5 lt yağ aldığı ve bu yağın 1 lt lik ayrı paketi olmadığı için 4 lt likten 2 adet almam gerektiğinden pahalıya gelecekti. Ayrıca satıcı bu yağın aracım için lüks olacağını son model kendi aracında bile kullanmadığını söyleyerek kararı bana bıraktı. Bende tamircim ile görüştükten sonra onunda aynı fikirde olması sebebiyle vazgeçtim. Ama mobilden değil. Kullandığım yağ aşagıda linkte görünendendir. Yağ değişimi 5 lt yağ filtre v.s 65 tl. İnşallah memnun kalırım.

http://www.hipernex.com/Pro.aspx?CID=1661&IID=143008

Geri