motor fanı 2. kademe devreye girmiyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Savarona
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Savarona

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
www.pataraportal.com
Merhaba arkadaşlar öncelikle hepinize hayırlı bayramlar ; benim aracım aldığımdan bu yana 100 üzerinde fan açıyor geçenlerde serviste termostatı değiştirdim fanı müşirini kontrol ettiler müşüre giren sokette 3 tana yuva var bunların ikisini bir kablo ile birbirine bagladığında fan çalışıyor yanlız diger 3. yuvaya bagladığında hiç bir işlem yapmıyor fanının 2 devresi çalışmıyor bir elektrikçiye baktır dedile bayram olduğundan henüz baktırmadım ama az önce kendim söktüm kablonun geldiği yolu izledim ve kablo radyatörün önünde duran bir erkek sokete bağlı ben bu işi anlamadım bu soket nereye takılacak yada benim aracımın fanının 2. devresi varmı varsa nasıl olur bu konu hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim ayrıca o bulduğum soketi bağlayacak bir yer bulamadım radyatörün önünde ona uyan bir dişi soket var ama onunda üzerindeki kablolar çok ince geldi onuda anlayamadım yardımlarını bekliyorum.

araç da klima varmı... 2.devre dediğimiz olay klimalı araçlarda olur klimayı açınca ilk kademe devreye girer motor un sıcaklığı arttığı zamanda normal fan devreye girer yani aracınızda klima varsa motor soğukken klimayı çalıştırın bakin bakalım fan çalışacakmı bide motor çok ısındığı zman normal fan devreye giridği zaman klima varsa açın fanın hızını gözle kontrol edin artış varmı .....eğer yoksa fan kademelerini tanıtmak gerekebilir beyine...

klima yok aracımda fan ise 100-105 arası açıyor, yani benim aracımda 2. devre yok doğrumu anladım tek devre peki bu derecede fan açması normalmi.

benim aracım 2004 astra 1.6 enjoy. alalı 1,5 yıl oldu yazın haziran ayında motor ikaz lambası yandı ve 3 ayrı özel servise gittim ama sorunuma çare bulamadılar tech 2 ye bağladıkları anda motor fanı 2 düşük ikaz tehisi konmasına rağmen hatayı cihaz ile silmeyi başaramadılar. en sonunda beyinde problem var dediler. aracı problemden itibaren 4 aydır kullanıyorum. aracı fazla zorlamayan makul bir sürücüyüm. böyle bir problem olması opelde benim canımı çok sıktı. beyni kontrol edecekler miş. edeceklerde ne yapacaklar en fazla format atacaklar ya da bilemiyorum gerisini ama ücret çok tuzlu herhalde böyle ışık yana yana kullanmaya devam edeceğim.

klima yok aracımda fan ise 100-105 arası açıyor, yani benim aracımda 2. devre yok doğrumu anladım tek devre peki bu derecede fan açması normalmi.

Benim bildiğim kadarıyla klimasız araçta tek devre oluyor .. fanın 100 ila 105 derecede açması normal karşılanabilir termostatınız yazlıkmı kışlıkmı bunlarda önemli ... 100 civarı açması normal olabilirde 105 i bilemem ... götürdüğünüz serviste ki usta normal dediyse sorun yok demektir...

Ben de fan devre3 arızası vardı. tech 2 ile kademeleri açıp kapadılar . Devre 1 ve 2 çalışyor, devre 3 çalışmıyordu. beyinden deyim değiştirdiler ve düzeldi. çıkma beyine de 600 aldılar.

Geri