Motor hararet artması

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Leiurus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Leiurus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar, aracımın hararet göstergesi 90 derece ile 95 arasına çıkıyor yoğun trafikte ve yokuş çıkarken hararet 95 in üstüne çıkıyor. Düz yolda ve hızlı giderken hiç bir sıkıntı olmuyo, su azaltmıyor.

Aracın fan açtığını duyuyorum ancak zamanında açmıyor ya da yetersiz kalıyor. Termostat dan şüpheleniyorum. Araç hararetine termostata ne ustası bakar yardımcı olursanız sevinirim.

Vectra B aracım varken 103 derecelere kadar görürdüm. Bana normal gibi geldi hocam. Yinede termostat ve müşüre baktırabilirsiniz.

Vectra B aracım varken 103 derecelere kadar görürdüm. Bana normal gibi geldi hocam. Yinede termostat ve müşüre baktırabilirsiniz.

Uzun yokuşlarda hararet tehlikeli boyutlara çıkabiliyor. Kırmızı çizgiye dayanıyor. Bilmiyorum tabii belki normaldir ama gözüm sürekli hararette diken üstünde sürmek zorunda kalıyorum. Havalandırmayı sıcakta çalıştırıyorum motor daha az ısınıyor

normal gibi ama aklınızda kalacaksa termostatı değiştirin ve boruları temizletin. su eksiltmesi yoksa sıkıntı olacağını sanmam..

Fokurdama varmi bi bakin su kabinda hararet yuksekken. termostat acmiyor olabilir, her motor ustasi termostata bakabilir. kayis saglammi kontrol edin, hararet musurunuz arizali olabilir, aracin performansi normale gore dusukse motor contaniz yanik olabilir bunu su eksiltmesinden anlayabilirsiniz

Son düzenleme:
Fokurdama varmi bi bakin su kabinda hararet yuksekken. termostat acmiyor olabilir, her motor ustasi termostata bakabilir. kayis saglammi kontrol edin, hararet musurunuz arizali olabilir, aracin performansi normale gore dusukse motor contaniz yanik olabilir bunu su eksiltmesinden anlayabilirsiniz

Bugün ustaya götürdüm. Opeller sıcak motoru sever hararetli çalışır dedi. Hiç bi sıkıntı yok 100 derecede fan açar dedi. Sıcaklık yüksek olması iyi dedi. Aracımın suyunu full doldurunca yarıya indiriyor ama yarımdan sonra hep öyle kalıyor, sanıyorum fazla koyarsam azaltıyor yani bi problem yok gibi.

Bugün ustaya götürdüm. Opeller sıcak motoru sever hararetli çalışır dedi. Hiç bi sıkıntı yok 100 derecede fan açar dedi. Sıcaklık yüksek olması iyi dedi. Aracımın suyunu full doldurunca yarıya indiriyor ama yarımdan sonra hep öyle kalıyor, sanıyorum fazla koyarsam azaltıyor yani bi problem yok gibi.

Ek olarak soğutma sıvısı olarak sadece su kullanılıyorsa antifriz su karışımı kullanılabilir. Aracın hararetinin yükselmesi bir nebze azaltılabilir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sistemdeki havadan dolayi azaliyordur. Suyu min ile max arasinda olmasina dikkat edin

Arkadaşlar Opel sıcak çalışmayı sever ama bu derece 100 degil 95 te fan açması gerekir Ege en açmıyorsa kesinlikle büyük sıkıntı var haberiniz olsun ya termostar tıkanmıştır yada musurler arızalıdır ama kesinlikle 100 derece degil

Arkadaşlar Opel sıcak çalışmayı sever ama bu derece 100 degil 95 te fan açması gerekir Ege en açmıyorsa kesinlikle büyük sıkıntı var haberiniz olsun ya termostar tıkanmıştır yada musurler arızalıdır ama kesinlikle 100 derece degil

100 değil bugün baktım 95 de açıyor usta söyledi zaten sorun yok diye cidden yokmuş. Ben gereksiz korkmuşum. Sorun kalmadı.

Geri