motor sesi fazla mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan drfrk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: motor sesi fazla mı?

Tıt tır tır diye çıkan ses klima kompresörü sesidir.

Sessizlik konusunda Honda imrendirici olmuştur benim için. Üst model Honda'lardan birini biraz dinleyin inanılmaz sessizlikte çalıştıklarını fark edeceksiniz...

Önceki aracım da Astra'ydı (H kasa 16XER motor) ve birçok kişi ilk çalıştığında dizel zannediyordu. Kaputun ucu titriyordu araç rolantide çalışırken. Çok dert etmiyordum ama can sıkıcı bir durumdu. Şuanki dizel Astra'm (J) gerçekten diğer dizellere göre çok sessiz. Kışın bile aracın biraz ötesinde (bilhassa arka tarafında) çalıştığını anlayamıyordu insanlar. Ses konusunda Astra dizel başarılı, hele hele Sn Chiv'in de belirttiği gibi Ford'un yanında Charlie Chaplin filmi gibi :)

Arkadaşlar rölantideki "tır tır" ses her zaman gelmiyor, özellikle motor sıcakken bu ses bazen kendiliğinden bir anda tamamen kesiliyor ve o zaman motor içten de dıştan da oldukça sessiz oluyor.

Bir noktaya dikkat; 1.4 motor 40.000 km dir dikkatimi çektiği kadarıyla düzenli karbon temizliği yapıldığında rölantide çok sessiz kalabiliyor, bu temizliğe ve gerçekten kaliteli bir benzin seçimine dikkat etmezseniz rölantideki sesler aşırıya kaçmasa da bir benzinli için biraz yüksek kalabiliyor.

1,4T leri dışardan yanımda geçerken dinlediğim kadarıyla sessizler. Ama bizim dizeller bana göre dışarıdan biraz sesli içeriye  ise makul düzeyde motor sesi geliyor. C4, Golf hele hele Focus içerde biraz daha sessiz gördüğüm kadarıyla hele rolantide ciddi farkediyor bu araçlara göre.

Geri