motor sıcakken marş basıyor ama arabam çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan edım
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ısıyı beyne ileten müşür arabanın neresinde acaba

motor sağ arkada ateşleme bobinin orda mavi soketli parça işaretli olan hararet için bizim bahsettiğimiz mavi olan beyine bilgi veren
sensor2.jpg

çok tşk edrim selim bey.

selim bey arabayı servise götürdüm.fotoğraftaki müşürü gösterdim bu araba 2000 motor senin araban 1.6 motor dedi.1.6 larda yine 2 tane müşür varmı

iki tane var biri üstü tepsi gibi yuvarlak kızaklı tekli kablo geçiyor diğeri soketli üsteki küçük daire değil büyük daire içinde mavi renkte olan motorun önünde kalın hortum altı termostad üzeri
index.php

xsarada vardı bu sorun :) araba hararet göstergesi 60C geçince stop edince bir daha çalışmıyordu. kafayı yemiştim bir kere trafikte stop ettirdım allahtan rampa aşağıydı vurdurdum öyle çalıştırdım. sorun manilfolt kaymış ve marş motorunu ısıtıyor ve marş motoru sıcaktan dolayı çalışmıyordu. soğuyunca sıkıntı yoktu...

hocam bendede aynı sorun olmuştu forumda uzun uzun tartıştık.bujiler benzin filtresi krank dervir sensörü carbon clean benzin pompası ve daha aklıma gelmeyen birçok parça değişti ama nafile çözüm olmadı.Sonra benzin pompasından koltuk altındaki benzin hortumuna benzin gelmesini sağlayan (benzin deposunun içinde 30 cm falan)hortumun çürümüş olduğunu tesadüfen farkettik.değiştirdim sorun düzeldi.çöpe atılmış bir sürü zaman ve paradan sonra 1 liraya alınmış bir hortum ile sorunum haloldu.bence sizde baktırın.

benımde arıza yanmıyor dedıler benzın lpg aynı verıyor boguyor olabılır dırek benzın lpg ıptal edıyorum aynı sensörlerı elden gecırcez bakalım arıza yansa sorunu cözcez yanmıyo adamı delı edıyor

opellerde var mı bilmiyorum ama benim bmw varken krank devir sensörü arızalanmıştı. dediğim sorunu yapıyordu.

arkadaşlar ilginize tşk ederim birde sizin söylediklerinizi deneyeceğim.

Geri