Motor soĞukken fan ÇaliŞmasi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dho22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dho22

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaşlar 2006 opel astra classic benzinli aracım var. Aracımı çalıştırdığımda fan devreye giriyor motor soğuk olduğu halde 15 saniye ara ile 5 saniye çalışıp duruyor seyir halindeyken de aynı şekilde oluyor . gece yolda fan çalıştığında farlarımda anlık düşüklük oluyor . yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler

Motor sıcaklık sensorunda sorun olabilir, Cİhaz ile bakılsın sıcaklık algısı nedir? 30tl civarı parça kolay gelsin

Sorunum halledildi. Bulunduğum yerdeki Bosh Car servide gittim . arızayı belirlemek için cihaza bağladılar. 4 saat uğraştılar termostatı söktülerr yenisini taktılar . bütün parçaları söktüler temizlediler denediler sonuç düzeltemediler. ve bir parçanın değişmesi gerektiğini söylediler parcada 400- 500 tl olduğunu belirttiler. sorunum halledilmeden 50 tl uğraşma parası istediler sesimi çıkarmadım verdim.

Sonraki gün bir abimle muhabbet ederken sorundan bahsettim ve beni sanayide oto elektrikçiye gönderdi ustaya kontağı açtığımda fan çalışıyor dedim başka hiçbir şey sormadı muhafazadaki kabloları açtı sorun halledildi dedi ve şaşırdım.
sorunun ne olduğunu sorduğumda fana giden kabloların soyulduğunu ve birbirine değdiğini söyledi. fanın bundan dolayı çalıştığını ve kabloların çıplak yerlerini bantladığını söyledi. borcum ne kadar dediğimde ufak bişeyler at dedi 10 tl verdim bereket versin dedi. hayırlı işler dileyip sanayiden çıktım. sağlam bir parça için bana 500 tl masraf çıkaran servis ne diyeyim size artık.

Geri