2000 model astra gl hb classic 1600 opelim var. 75500 km’de. Genelde şehir içi kısa mesafelerde kullanıyorum. Yaklaşık bir aydır motorda bir sorun var. Sorun şu rölantide devir 1000nin altında bazen 500e kadar düşüyor ve araba hıklamaya, silkmeye, huzursunzlanmaya başlıyor. Sanki benzin gelmiyor gibi. Işıklarda ya da ya da frenden sonra aşırı gaz vererek toparlanıyor ancak. 1 kere de ışıklarda stop etti. Ben kış şartlarındandır (jikle vs.) diye düşündüm ve bilgisayar kendisi ayarlar dedim. Ama düzelme olmadı. Sorun arabanın 2. viteste tekliyor gibi (giderekn zıplıyor sanki) yapmasıyla başladı. Bu durum 3. viteste ve gaz verince geçiyordu. Hala da yüksek vites ve hızda (en azından ben) bir şey hissetmiyorum. Ancak rölantide arabada bir huzursuzluk var. Tekliyor, hıklıyor gibi, kalkarken zorlanıyor. Bulunduğum şehirdeki bir özel servise gittim. Önce ateşleme sistemini ve bujileri değiştirdiler. Tech2ye takıldı. Bunlardan sonra (arabayı önünüze alırsanız) sağdan 3. silindirde yakıt yanmadığını söyledi usta. Bu bujinin ucu da gerçekten diğerlerine göre daha siyahtı. Hem orijinal hem delphi ateşleme sistemi ile denendi. Enjektörlere bakıldı, normal, Silindirlerin iç basıncı ölçüldü 3-4 kez, normal. Her şey normal gözüküyor. Usta, bu sorun az kullanılan astralarda sık karşılaşılan bir sorundur ve motoru açmamız (ameliyat
) gerekiyor dedi. Acaba bu sorunun motoru açamaya gerek kalmadan çözümü var mı? Sorun başka bir yerde (kelebek sensörü, rölanti motoru, regülatörü, rölanti rölesine giden boruda çatlak veya EGR’de) olabilir mi? Bir bilen yardımcı olursa çok sevinirim… Çok teşekkür ve selamlar tüm üyelere