Motor Yıkama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _Vectra_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Motor temizleme spreyleri var. Nemli bir bezle kaba kirleri alıp, sonrasında sprey sıkıp tekrar silin. Daha fazlası gereksiz

bende çok düşündüm temizlemeyi ama kime sorduysam bulaşma dedi. görünen pis yerleri nemli bezle sil geç dediler. ammaaa bi motorcu arkadaşım var çok yakın o da 20 tl lik benzin al gel pırıl pırıl yapıyım diyo motoru :D açıkcası çok güvenemiyorum.:(

bende çok düşündüm temizlemeyi ama kime sorduysam bulaşma dedi. görünen pis yerleri nemli bezle sil geç dediler. ammaaa bi motorcu arkadaşım var çok yakın o da 20 tl lik benzin al gel pırıl pırıl yapıyım diyo motoru :D açıkcası çok güvenemiyorum.:(

20 tl lik benzini kendi arabasına koyacaktır :) dünyanın en pahalı benzini israf edilir mi hiç_? :)

20 tl lik benzini kendi arabasına koyacaktır :) dünyanın en pahalı benzini israf edilir mi hiç_? :)

:bir: valla haklısın kerem ne deyim israf edilmez...
tanıdığım birinin arabasını yıkamışlar aynı arkadaş ama yine toz topluyo ya 2-3 haftada bir temizlicen yada boş verecen motor bu yine pislenecek. ah yıkamacılar yapabilseler paraya kıyıp yıkatacam ama bizim burda pek yanaşmıyolar yapmaya. yapsalar bile mesuliyet kabul etmeyiz diyolar. elektrik tesisatına bişey olsa hapu yuttuk 5-6 bin tl den başlıyomuş.:(

:bir: valla haklısın kerem ne deyim israf edilmez...
tanıdığım birinin arabasını yıkamışlar aynı arkadaş ama yine toz topluyo ya 2-3 haftada bir temizlicen yada boş verecen motor bu yine pislenecek. ah yıkamacılar yapabilseler paraya kıyıp yıkatacam ama bizim burda pek yanaşmıyolar yapmaya. yapsalar bile mesuliyet kabul etmeyiz diyolar. elektrik tesisatına bişey olsa hapu yuttuk 5-6 bin tl den başlıyomuş.:(

abi bırak pis kalsın gözünü seviym kim görüyo üstten eline bi bez al sil yeter macera ya gerek yok durup dururken :)

abi bırak pis kalsın gözünü seviym kim görüyo üstten eline bi bez al sil yeter macera ya gerek yok durup dururken :)

aynen öyle maceraya bir kere girdim arabanın motor indi :D bir daha girmem alırım elime bezi birde türkü çığırdımı ALLAAAAH tamam akşam ederim...:D

X20XEV i yıkatmak hiç birşey kazandırmaz, ben daha yağ lekesi olmayan plastikleri solmamış vectra B motoru görmedim, yıkanmışıyla yıkanmamışı arasındaki tek fark tozlu ve tozsuz olması, çok büyük fark yok. Ustanıza götürün kompresörle hava basın tozlu görünen yerlere, bir bezle temizleyin.

x20 olmasada x16xel tertemiz maşallah tek damla yağ yok : )

resim atarım

Silmeye Karar verdim sağ olun yorumlarınız için arkadaşlar. Yıkatan Yıkıyor ama risk göze alamam geçenlerde arabayı yıkayım dedim :) beynine su kaçmış bende anlamadım 500 Tl bayıldık durduk yere meğerse beynin olduğu yer çatlamış su girmiş. Bu seferde motoru yıkarsam başıma kim bilir ne gelcek...

Ben aracımı atas for clean motor temizleme spreyi ve 4 litrelik zirai ilaç pompasıyla yıkadım ve kuruladım. çok detaya inmeden yaptım bunu.2. fotoda kullandığım temizlik ürünleri var.

maşallah çeyiz tamam lastik parlatıcısından jant temizleyicisine :)

Geri