Motor Yıkama

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan _Vectra_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bir adet wd-40 alın küçük boy yeterli elinizede büyükçe bir bez alın ve toz yağ v.s. gördüğünüz yere sıkın silin bunu bütün motora uygulayın sonrasında farklı bir bez alın wd-40 ın yağlayıcı ve temizleyici özelliği olduğu için 2-3 haftada toz tekrar tutacaktır o yüzden temiz ve ıslak veya nemli bir bezle silin.. ben ayda bir kez bu şekilde temizliyorum aracımın motorunu ve çok memnunum ayrıca bu işlemler için balata spreyide kullanabilirsiniz ama ben henüz denemedim gelecek sefere deneme yapacağım...

Silmeylede başım ağrımaz dimi durduk yere :) para harcaması adamın zoruna gidiyor yahu. Risk almak istemiyom artık 500 tl beyine bayıldıktan sonra

silmeyle hiç bir şey olmaz merak etmeyin....dediğim gibi önemli olan yerleri poşetledikten sonra ufak temizlikten zarar gelmez

Arkadaşlar motorun neyini temizleyeceksiniz? Allah aşkına yağmur yağsa batar, su gelse batar toprak yolda gitsen batar... batar oğlu batar... önemli olan aracın motorunun dışına bakmak değil yağına suyuna bakmak sallayın gitsin yaw... tutacaksınız suyu sonra çortlayacak al başına belayı...

Nadir abi haftada 2 kere iç dış yıkanıyor. Aldığımdan beri 2 kere silme 1 kerede motor yıkama yaptım kendim. :) Bu kış nano koruma ürünlerine yönelicem inş.

İlker gerçekten bu iş çok sakat ya işi bilmeyen adam yapması durumunda olmadık iş çıkarması an meselesi benim eski renonun gözünü seveyim valla deyince inan bulaşık deterjanını süpürgeye döker motorunu fırçalardım birde hortumla su tuttum mu yeter de atar idi. Şimdi ise bırak suyu filan kaputu dahi açmak istemiyorum arıza çıkaracak diye hehehehe

İlker gerçekten bu iş çok sakat ya işi bilmeyen adam yapması durumunda olmadık iş çıkarması an meselesi benim eski renonun gözünü seveyim valla deyince inan bulaşık deterjanını süpürgeye döker motorunu fırçalardım birde hortumla su tuttum mu yeter de atar idi. Şimdi ise bırak suyu filan kaputu dahi açmak istemiyorum arıza çıkaracak diye hehehehe

Orası öyle abi... Dediğim gibi ben beni ürküten yerleri poşetliyorum güzelce sonra sprayimi sıkıoyrum 3 dakika bekledikten sonra pompayla hemen bir su geçiyorum üstüne sonra 1. bezle sil 2. bez kurula süper.. gerçekten zarar verecek kadar su falan tutmuyorsun araca. beyinleri poşetledin mi sıkıntı yok.

valla ben cokk yıkadım motoru :) benm kendı makınam var ucunada aparatı var sampuanı var ılk bı bakıyorum kablo kısmına sıgorta kutusuna beynın oraya basıyorum makınayı sonra elektrık aksamına sıgortanın oraya fazla yuklenmeden sonra suyu tutuyorum bı bez gecıyorum bırakıyorum arabayı yarım saat gunesın altında gram su kalmıyo zaten sonra bas marşa :)

Geri