ÇÖZÜLDÜ Motorda sarsinti

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ayurdakok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ayurdakok

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Siteyi ziyaret et
Aracım 1.2 twinport 2014 65 bin km. Aracım vites gecişlerinde debriyajı bıraktıktan sonra önden arkaya bir sarsıntı meydana getiriyor. Yumuşak bir geçiş sağlamıyor. Ayrıca motor bazen düşük devirlerde örneğin 30 km'de 3 viteste iken devamı öne arkaya öne arkaya sarsıntı yapıyor.

Abdullah bey, motor kulaklarından olabilir gibi geldi bana.

Şoförlük durumunuzu bilmediğimden acaba düşük hızlarda yüksek vitestemi hareket ediyorsunuz?30 km de 3 vites biraz bana düşük gibi geldi...Eğer ki bundan değilse;Hasip in dediği gibi motor kulakları,debriyaj balatası vs diye gider...

Merhabalar, motor kulakların durumunu motor sokmeden kontrol edilebilir mi?

Merhabalar, motor kulakların durumunu motor sokmeden kontrol edilebilir mi?
Evet...Önce lifte kaldırıp alttan daha sonra liftten indirip üstten Tornavide benzeri bir alet ile esnetilerek bakılabilir...Yada ustanız kaput açıkken el freni çekili vaziyette birinci vitese takarak ileri kalkış yapar gibi hareket ederekte gözle kontrol edilebilir..

Arkadaşlar sorun bobinlerden birinin yanmış olduğunu bulduk.bobin ve bujiler değiştirildi. sorun giderildi

geçmiş olsun. sarsıntılı ilerlemelerin bir çoğunun ateşleme sistemi arızalarının sebep olmasından kaynaklandığını forumda okuyorum. başkalarına da fikir olması için burada çözümü yazmanıza sevindim.

Geri