motoru yıkatmak

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MerifasT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MerifasT

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
merivanın motorunu yıkatmayı dşünüyorum aldığımzıdan beri 1 ker yıkandı oda serviste :) yıkatırken dikkat edilmesi gerekn bişi var mı yada zararları motor çok kirli :)

pek tavsiye edilmez. Elektrikli-elektronik donanıma zarar verebiliyormuş.

evet yağı-kiri çözen sıvılarla ve basınçlı sıcak su ile yıkıyorlar. Bazı yerlerde mazotla yıkadıkları da oluyor.

valla abim 2 arabasınıda yıkaatı benim içim gitti :) bişi olursa die bi sorun olmadı direk tazzikli suyu tuttu sıcakmıydı soğukmuydu bi bilgim yok

Motor temizliğinin teknik olarak araca bir faydası yok. Görsel olarak da şık durduğu tartışılmaz bile. Oto kuaförlerinde özel ilaçlarla ( SU DEĞİL) temizliyorlar. En kolay metod bu.

Arkadaşlar motoru yıkatmak ister istemez belirli bir süre sonra Türkiye de mecburi gibi oluyor. Bir zamanlar opel servisinde bakımdan çıkan araç iç dış ve gerekli görüldüğünde motorunun da yıkandığını gördüm. Bir kaç ay sonra servise gittiğimde artık motor yıkmadıklarını söylediler. Çünkü motor sıcakken sıkılan suyun motor blokunu çatlattığını söylediler. Bu ara benim arabanında motoru yıkanacak halde kirli. Aynı servise gittim oto elektrik ustasına sordum. Bana oto kuaförlerinde motor yıkama ilacı olduğunu ve bu ilaçla suyun motorda önemli parçalarına temasını engellediği için özel ilacıyla yıkatabileceğimi söyledi. Zannediyorum ki bu ilaç dedikleri suyun motorun içine girmemesi için oluşturduğu ince bir filim katmanı gibi. Zeytinyağı ile suyun bir aradaki durumunu düşünecek olursak onun gibi olmalı. Şimdi ben şahsen motoru yıkatmak istersem kesinlikle motorun sıcak olmamasına ve o ilacın kesinlikle kullanılmasını isterim. Keşke zamanımız olsa da her aracı temizlediğimizde motorunu da uygun bezlerle silebilsek.
Kazasız belasız iyi sürüşler

Benim aracın motoru arkadaşlarında bahsettiği gibi yetkili serviste özel bir sıvıyla yıkandı arabanın motoru o gün bugündür kir toz hiç birşey tutmuyor aracı ilk aldığında motor nasıl parlıyorsa şimdide aynen öyle

kesinlikle yıkatmayın arkadaşlar sorun yaşarsınız.yıkatmak yerine parlatıcı temizleyici spreyler var onu alın kullanın benden söylemesi.

1 litre gaz yagı ve birde araba yıkama sungeri al elinle yıka tazdikli su tutma iyice gazla temizledikten sonra hafif ılık suyla sabun yap sonra bir tas veya bidonla yavas yavas suyu dökerek arındır beyne su gelmemesine dikkat et yıkadıktan sonra koputu acık tut kuruyana kadar 1 2 saat sonra calıstır hic birsey olmaz ozaman
kendi arabamın motorunu bu sekilde yıkıyorum kesinlıkle tazdikli su yok gerisinden korkma

Geri