Muğla-Aydın-Söke ve Dönüş Yakıt Tahmini Hk

babam her zaman derdi cebinde duracağına depon da dursun diye, eğer 3-5 sıkıntı varsa toplu taşıma iyidir :D

Toplu Taşıma Alternatifi :

Muğla-Aydın : 17 TL Bilet
Aydın-Söke : 5 TL Bilet
İş Bittikten Sonra ;
Söke-Aydın : 5 TL
Aydın Muğla : 17 TL

Toplam Masraf : 44-45 TL

Ben Arabaya 60-70 TL Mazot Koysam 2 Kişi Gidip Geleceğim. Toplu Taşıma Pek Karlı gibi durmuyor ama ne dersin ? :)

Toplu Taşıma Alternatifi :

Muğla-Aydın : 17 TL Bilet
Aydın-Söke : 5 TL Bilet
İş Bittikten Sonra ;
Söke-Aydın : 5 TL
Aydın Muğla : 17 TL

Toplam Masraf : 44-45 TL

Ben Arabaya 60-70 TL Mazot Koysam 2 Kişi Gidip Geleceğim. Toplu Taşıma Pek Karlı gibi durmuyor ama ne dersin ? :)

O zaman neymiş 3 ün 5 in hesabı olmazmış :rakir:

babam her zaman derdi cebinde duracağına depon da dursun diye, eğer 3-5 sıkıntı varsa toplu taşıma iyidir :D

Baban son derece haklı. Babam da aynı şeyi savunurdu. Özellikle kışın uzun yolda depo devamlı full olacak derdi. Bir keresinde kara kışta Çankırı-Ankara arasında tipiye yakalandık, yol açılana kadar aracın kaloriferi sayesinde donmaktan kurtulmuştuk. Depoda yeterli yakıt olmasaydı büyük sıkıntı yaşayacaktık.

Arkadaşın sorusuna gelince 60 TL'lik de alsan 100 TL lik de alsan sonuçta artan yakın gene senin aracının deposunda duracak, o nedenle çok ince hesaplara gerek yok, Allah korusun yakıttan sakınırken başka masraflar çıkabilir.

Abicim 4. viteste asılıp kontak kapatmaktansa veya boşa almaktansa hafif eğimde 5. vitese atıp pedaldan ayağı çekerseniz zaten araç yakıt püskürtmeden gidecek biliyorsunuzdur zaten, eğim bitmeye yakın da debriyaja basıp bir süre daha gidersiniz ara sıra 110 dan 70 e düşene kadar ben öyle yapıyorum pintiliğin sonu yok :D 4. viteste uzun yol yapmanın keyfi hiç birinde yok ama para konuşuyor :D

Arkadaşlar Merhaba ;

Nihayet Bugün Yolculuğumuzu Yaptık. 80 TL 4.20 TL Den Shell V-Power Mazot Aldım.

Sabah Saat 06:30 Muğla Hareket. Muğla-Aydın : 110 KM
Aydın-Söke : 64 KM (İlk Mesajda 56 Yazmışım yanlışmış :)
Söke-KuşAdası : 28 KM
Sahili Gezdikten Sonra ;
KuşAdası-Söke : 28 KM
Söke-Aydın : 64 KM
Aydın-Muğla : 110 KM
Ve 20:35 de Muğlaydaydık... :)

Sonuç Olarak ;405-410 KM Yol Yaptık Toplamda.

Mazotu Tamamen Kullandık.Ekran gene " Yakıt Alın " Uyarısı vermeye Başladı. :):)

350 km yol gideceksen garanti olsun 22 kuruş yaksın diyelim,
80 TL lik mazot al kafan ağrımasın...

80/350 = 22 kr...

4.20 şu an mazot yaklaşık...

0,22 /4.20 = 5.4 lt eder 100 km'de ortlama şayet aracınızın bakımları yerinde belirgin bir problemi yoksa...
Zaten aracınızın ortalama yakıt tüketimi 5.1 civarı...

;) :bir:

Geri