niye kendi aracımızı üretmiyoruz!!!

bizim aracımız üretildi fakat sağolsun (gerçi şimdi öldü)başbakanımız arabanın üretimini onaylamadı neden?devrim aracını üreten mühendisler trende araba gelirken herhangi bir olay çıkmasın diye belli miktarda benzin koymuşlar,neyse tren gelmiş başbakanın önüne arabayı indirmişler o sırada heyecandan benzin koymayı unutmuşlar başbakan 100m gittikten sonra araba iteklemeye başlamış ve durmuş ,başbakan orada sadece bir söz "Garp kafasıyla araba yaptık, şark kafasıyla benzin koymayı unuttuk"ne dedilerse kabul etmemiş...çok acıklı bir hikaye
DEVRİMi üreten mühendislerden biri sağ ve iki sene önce ntv ye konuşmuştu adam gözyaşları içinde anlattı benim de içim gitti adamlar chevroletin 6 silindirini 4 silindire indirmişler ,kadranı türkçe yapmışlar yani bunlar anlatılmaz yaşanır çok kötü bir hikaye:(:(:(
devrimotomobilijm8.jpg

Son düzenleme:
Dünyaca ünlü Türk firmaları..
Mavi Jeans.. Reklamları mübalağa değil, NY'da 5th Avenue'da eşşek kadar reklamını görünce insan gururlanıyor.
Beko.. Tüm dünyaya satılan, Arçelik'in ihracat markası.. Hiç mi denk gelmediniz Premiere League maçlarında reklam panolarında.
Aksa.. Jeneratör olan değil.. Akrilik Kimya Sanayii.. Tek çatı altında dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi.. Şu anda dünyanın 3. karbon elyaf (formula 1 arabalarının yapımında kullanılan, aluminyumdan kat kat daha hafif ama kat kat daha dayanıklı bir kompozit malzeme) üreticisi..
Vestel.. Avrupa'nın tek LCD panel üreticisi Manisa'da..
Prag'ın banliyösündeki bir otelin yanındaki ufak markette, her ne kadar sevmesem de, Ülker Negro satıldığını görmek gururunu okşuyor insanın..

Bunlar ilk aklıma gelen markalar.. Hepsi özbeöz Türk markaları, hepsi de dünyaya yayılmış durumdalar.. Yığınla da üretici firma tanıyorum, henüz iç piyasaya fatura kesmemiş, sadece ihracat çalışan..(sac presciler, pneumatikciler vs..)

Yanisi şu, dünyaya açılmış markalarımız yok değil, var, bunları başaracak insan gücüne de, teknolojiye de, zekaya da, mühendisliği de sahibiz.

He peki, her şey var da neden kendi otomobilimiz yok..? Çünkü gerek yok..

Daha önce de yazmıştım, Türkiye tarım devrimini tamamlayamadan sanayi devrimini yapmaya çalıştığından endüstiyelleşmemiz geç oldu. Bugünün kalbur üstü otomobil firmaları 2 yüzyıl önce kuruldu.. Kaldı ki kendi otomobilini üretme lüksüne sahip olmayan tek ülke biz değiliz. Kanada, ki G8 üyesidir, üretmiyor kendi otomobilini. AB'nin 25 üyesi var, bu üyelerden 7 tanesi kendi otomobilini üretiyor; Almanya, Fransa, İngiltere, İsveç, İtalya, İspanya ve Çek cumhuriyeti; ki VW güdümündeki son iki tanesinin ne kadar kendi otomobillerini ürettikleri tartışmalıdır bence.. Geri kalan ve aralarında Danimarka, Hollanda, Finlandiya gibi endüstriyelleşmiş ülkelerin de 18 ülkenin kendi otomobili yok.. Zaten gerek de yok..

TR'nin oturmuş bir üretim potansiyeli var ve bu potansiyeli dünya markalarıyla da kullanıyor (Fiat, Renault, Hyundai, Honda, Ford, Toyota) üstelik bazı modellerin üretim üssü de Türkiye'de.. Bence başlı başına ciddi bir üretim teknolojisine sahip olmaktır bu. İlla kendi markalarımızla dünyaya açılacağız diye birşey yok. Üzerinde Made in Turkey yazan her ürün ülkemin bir onurudur benim için..

:good::good:

benim açıklama yapmama gerek kalmamış , bişey yazmaya gerek yok :)

Birde dünyada üretim tekelini elimizde tutabileceğimiz mallara önem versek tam süper olacak kanımca :D
Bor rezervlerini üretime dönüştürsek, altın madenlerimizi kanadalı Eldorado şirketi yerine türk şirketleri işletse ve çıkarıp istanbul altın borsasında satılsa, dışardan doğalgaz alıp onunla elektrik üreteceğimize, hidroelektrik santrallerimizi tam kapasite çalıştırıp, fazla üretimimizi ihrac etsek. Akarsularımızdan denize dökülen tatlı suyumuzu dünyadaki su fakiri (ancak petrol zengini) ülkelere petrol karşılığı satsak.

Çok şeymi istiyorum sizce ;)

Birde dünyada üretim tekelini elimizde tutabileceğimiz mallara önem versek tam süper olacak kanımca :D
Bor rezervlerini üretime dönüştürsek, altın madenlerimizi kanadalı Eldorado şirketi yerine türk şirketleri işletse ve çıkarıp istanbul altın borsasında satılsa, dışardan doğalgaz alıp onunla elektrik üreteceğimize, hidroelektrik santrallerimizi tam kapasite çalıştırıp, fazla üretimimizi ihrac etsek. Akarsularımızdan denize dökülen tatlı suyumuzu dünyadaki su fakiri (ancak petrol zengini) ülkelere petrol karşılığı satsak.

:alkis::alkis::alkis::good::good::good:

dediklerinize son kelimesine kadar katılıyorum :alkis::alkis::alkis:

bizim aracımız üretildi fakat sağolsun (gerçi şimdi öldü)başbakanımız arabanın üretimini onaylamadı neden?devrim aracını üreten mühendisler trende araba gelirken herhangi bir olay çıkmasın diye belli miktarda benzin koymuşlar,neyse tren gelmiş başbakanın önüne arabayı indirmişler o sırada heyecandan benzin koymayı unutmuşlar başbakan 100m gittikten sonra araba iteklemeye başlamış ve durmuş ,başbakan orada sadece bir söz "Garp kafasıyla araba yaptık, şark kafasıyla benzin koymayı unuttuk"ne dedilerse kabul etmemiş...çok acıklı bir hikaye
DEVRİMi üreten mühendislerden biri sağ ve iki sene önce ntv ye konuşmuştu adam gözyaşları içinde anlattı benim de içim gitti adamlar chevroletin 6 silindirini 4 silindire indirmişler ,kadranı türkçe yapmışlar yani bunlar anlatılmaz yaşanır çok kötü bir hikaye:(:(:(
devrimotomobilijm8.jpg
devrim hala calısıyor bu arada.ntv de göstermişlerdi tek marsta calısmıstı araba

valla helal olsun zamanında o günkü şartlara göre anlayabildiğim kadarıyla baya kaliteli bi otomobil üretilmiş. Sonuç? Hüsran:( Bugün çok farklı yerlerde olabilirdik o gün o kararlar verilmese

kesinlikle haklısın

kimmiş ozaman başbakan.yenilikci değilmiş demekki Cumhuriyete yakışmamış davranışı:(

Eğer duyduklarım doğru ise TOFAŞ, Doğan veya Şahin in yeni modellerini çıkaracakmış....İNşallah...

Geri