On kaporta icin seffaf koruma filmi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan albertxx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

albertxx

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Aracin on tarafina koruma filmi kaplatmak istiyorum.Bu tas gelme gibi durumlarda cizilmesin diye.
Taktiran var mi iyi midir kotu mudur bir de taktiran fiyat verebilir mi tesekkurler:-)

Ynt: On kaporta icin seffaf koruma filmi

Hmm ne kadar bir zaman acaba aracta boya koruma var ama yinede nolur nolmaz diye taktirmak istiyorum

ben alttaki boyayı yaktığına şahit oldum çok kötü görüntü  varsın taş vursun  rötuş yaptırırsın

albertxx link' Alıntı:
Aracin on tarafina koruma filmi kaplatmak istiyorum.Bu tas gelme gibi durumlarda cizilmesin diye.
Taktiran var mi iyi midir kotu mudur bir de taktiran fiyat verebilir mi tesekkurler:-)
Valla ben de yaptırcam bu hafta içi hem on kaput camurluk artı ön kapılarada yaptıracağım zaten istenildiğinde çıkartılabiliyor.Çıkarttıktan sonra bi pasta cila tamamdır işte :)

kaput filmleri sararmaya karşı yılda bir yada iki kere normal kaportaya pasta yapar gibi pasta ile temizlenebiliyor ancak sökerken büyük özen ister.
kaput filmi olan araca taş geldiği zaman eger alt tarafta boyada zedelenme olmuşsa filmi sökerken zedelenen kısımdaki boyayı  kaputtan söküp alabliyor. söken kişinin de en az kaplayan kişi kadar tecrübeli olması lazım

ToBeCaReFuLL link' Alıntı:
Belli bir zaman sonra sararma yapıyor diye biliyorum.
+1
Yaptıracaksanız yarım değilde tam boy yani kaputun tamamını kaplatmanızı öneririm.
Yoksa yarım yaptırıp sararıp sökmeniz gerekince bu sefer kaputta boya farklığı oluşuyor.
Ben yaptırmadım ama; kum gri aracına yarım yaptıran bir arkadaşım sözde kalitelisini taktırmasına rağmen  
1-1,5 yıl sonra söktürünce kaputta boya farklığı olmuştu.
Benim aracım siyah taş izi çok belli olmasına rağmen onu görünce vaz geçtim.

Ben aracı bayiden çıkartmadan yaptırdım ve çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim. Kaputta komple ve tamponda yarım var. Şu anda üzerinde 4-5 tane zedelenme noktası var. Eğer film olmasaydı o taşlar boyayı attıracaktı. Aracımı alalı 9 ay oldu. Sanki hafiften bir kararma vardı üzerinde. Sanırım kirler zamanla yapışıyor üzerine. Geçenlerde hafiften bir cila yaptırdım araca ve yepyeni oldu. İlk günkü gibi belli bile olmuyor şu anda.

Arkadaşlar bence bu kaput koruma filmi denen şey tamamen ticari bir ürün, çünkü bir film, koca bir taştan sizin kaputunuzu koruyamaz ayrıca sararma yapması boya ton farkı da cabası... O yüzden son derece de pahalı olan bu tip ürünlerden uzak durmak en yararlısı... Benim tavsiyem sadece uzun yollara çıkarken, şehirler arası yollarda takmak üzere komple ön deri maske yaptırıp, sök tak yapmak en mantıklısı.

Ben deri maske kullanıyorum, 1 yıl oldu 16000km yaptım tek bir taş izi yok ve sadece şehirler arası yollarda takıyorum. Sökmek 30 sn. takmak ise 3 dk' mı alıyor :)

Selamlar herkese...

Geri