Önerileriniz

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Vimpire
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vimpire

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
22 Kas 2011
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
48
Siteyi ziyaret et
Arkadaşlar kolay gelsin.
Bir konu üzerinde görüşlerinizi almak istiyorum.
2 opel araç arasında sıkıştım kaldım.
1. si Opel Corsa 2012 model Enjoy 1,3 cdti 95 Beygir
2. si Opel Astra HB3 2012 model 1,3 cdti 90 Beygir.

Bu iki model için fiyat aldım aralarında 1 milyar fark var .
Onceden opel corsa 1.3 cdti 75 beygir aracım vardı.Çok memnundum fakat klima açıkken kalkıslarda sorun yaşıyordum ve yokuşlarda da çok sıkıntı çekiyordum.Şimdi yeni araç almayı planlıyorum.Fakat 95 beygir corsa ve 90 beygir astra arasında kaldım.
Önerilerinizi bekliyorum.Hangisini düşünmeliyim ?
 
90 beygirle 95 beygirin arasında güç olarak hiç bir fark olacağını zannetmem. ama corsa astra ya göre daha hafif kalacağından corsanın performansı daha iyidir diye düşünüyorum.

ha bana sorarsan astra derim çünkü segmenti daha yüksek araç.
 
ben olsaydim hic dusunmeden astra alirdim h kasasi en sevdigim kasa 1.3 cdti 90 ps ve 200 torkla bence tatmin edici eger ucur bir performans beklemiyorsaniz sizde astra tercih edin...
 
Yok yok tabiki de ucuk bi performans beklemiyorum.Ama önceki corsada 1.3 cdti 75 beygirde bayağı sıkıntı yaşamıştım.Özellikle yokuşlarda durup tekrar kalkma pozisyonu yaşıyordum.
 
90 hp astrada 75 hp corsadan daha farkli degildir ayni sorunlari astrada da yasarsin her ne kadar 15 hp lik fark olsada segment farki var 90 hp lik astradan da cok sey bekleme derim ben..
 
bnece de astra çünkü astra daha ustun araba genişlik olsun ağırlık olsun bence fazla beygir farkı olmaz ama astranın 90 lığı uçuyo yine de o kadar kötü değil
 
Uçuyor, yürüyor vs. diyenleri anlayamıyorum, daha önce bisiklete mi biniyorlardı bilmiyorum. Kimse kusuruma bakmasın 2 adet Astra sahibiyim ve 1.3 motor bildiğiniz eşşek. Şahinden inip binince gerçekten uçak, 1.6 Astra dan inip binince, eşşek lafı hafif kalır. Bunu bilerek aldığımdan şikayetçi değilim, o yüzden 1.3 Astra alacak olanları baştan uyarmak istiyorum ki, aldıktan sonra Opeli kötülemesinler.

1.3 motordan, pek bir şey beklemeyin. Klima açıkken, şehir içi kullanımda özellikle dur kalk ve rampada kalkışlarda araç çokça zorlanıyor. Her araç elbet zorlanacaktır, ama 1.3 motor üstüne yük de binince, siz düşünün. Daha önceki tecrübeniz biraz daha iyileşmiş halde devam edecektir.

Astra ve Corsa arasında 1000tl olduğuna göre ben de olsam Astrayı tercih ederdim.
 
Geri
Üst