Opel 1.6 cdtı Motorlardaki Triger Ses Sorunu

elimde değil sinir ediyor beni:) artık sabahları ilk çalıştırmada kesti hiç yapmıyor havalar ısındıgında beri ama aracı park edeyim 1 saat sonra calıstırayım %90 yapıyor.

Bende ağustosta başladı ses 😀
Evet ben de bir Eylül ayında rekor bir hava sıcaklığında (50c° üzeri) malum sesi duymuştum hem de en şiddetlilerinden biriydi fakat çoğunlukla bu olayı mevsim geçişlerinde yaşadığımdan ve önümüz de inşallah yaz olduğundan havalar ısınınca geçer dedim😊

Ama mobil 1 kullandığımda o sene yaz mevsiminin de geç gelmesiyle haziran sonuna kadar sesi duyduğum zamanı da hatırlıyorum.

Çok takmayın arkadaşlar diyorum ama ben de çok rahatsız oluyorum hem de neredeyse 5 yıldır. Takılmayacak gibi değil gerçekten.
Yine de çok takmamak lazım😊😊

• Beğen
Tepkiler: radef ve b16dth
Evet ben de bir Eylül ayında rekor bir hava sıcaklığında (50c° üzeri) malum sesi duymuştum hem de en şiddetlilerinden biriydi fakat çoğunlukla bu olayı mevsim geçişlerinde yaşadığımdan ve önümüz de inşallah yaz olduğundan havalar ısınınca geçer dedim😊

Ama mobil 1 kullandığımda o sene yaz mevsiminin de geç gelmesiyle haziran sonuna kadar sesi duyduğum zamanı da hatırlıyorum.

Çok takmayın arkadaşlar diyorum ama ben de çok rahatsız oluyorum hem de neredeyse 5 yıldır. Takılmayacak gibi değil gerçekten.
Bugün makina mühendisi arkadaşlarlada baya istişare ettik. bayramdan sonra aracımı tekrar söküp nihai verilerle isteyen arkadaşlar var onlara uygulayacaz bakalım inşanllah sorun çıkartmaz.

Aynen Takılmayacak gibi değil :)

bu bahsedilen gergi contasını taktınız ve ilk marstaki sesi kesmedimi
Zincir setini değiştireli 1 hafta oldu gergi contası takıldı bi haftalık sürecte herhangi bi ses olmadı sesin olmayışı setin yeni değişmesinden mi yoksa gergi contasından mı muamma şuanlık

Gergi contasını takınca ses kesilmedi. Kesmemesi de normal çünkü contanın artısı; pompanın gergiye devamlı yağ basmasını engelleyip basıncı dengelemesini sağlıyor. Buda zincirin hızlı uzamasını engelliyor. Zincir seti değişirken takılması ses yapsa dahi 120bin km den önce paletlerinize zarar vermicek. Sesin kaynağıda ekzantrik mili kendini öne atmak istemesinden kaynaklanıyor. Öyle bir zaman gelioki ekzantrik 2ms kranktan önde hareket ediyo, buda yukardaki ve aşşağıdaki palette boşluk yapıyor krank zinciri çekince zincir palete vuruyor, buda ses ve zarar veriyor. Çoğu kişi kurma dişlisi bozulduğu için diyor fakat benim hesaplamalarım palet zamansızlıktan dolayı zarar gördüğü için kurma dişlisi bozuluyor. Kurma dişlisinin bozulmasıda dişlilerin yaylanmasını engellemediği için tıkıt tıkır ses yapmaktan başka bi zararı olmuyacağı yönünde.

Bugün makina mühendisi arkadaşlarlada baya istişare ettik. bayramdan sonra aracımı tekrar söküp nihai verilerle isteyen arkadaşlar var onlara uygulayacaz bakalım inşanllah sorun çıkartmaz.
Anladığım kadarıyla bu sorunu giderme adına bir çalışma yapıyorsunuz. İnşallah muvaffak olur bizleri de aydınlatır ve bu zincir sesi derdinden kurtarırsınız.

• Beğen
Tepkiler: b16dth
Sesi kesmek çok kolay, sorunu çözmek uğraştırıyo.

Geri