Opel Ağır Bakımları Kaç Km’de Yapılmalıdır?

OKANCAANNN

Başkan
34-İstanbul
Katılım
19 Ağu 2020
Mesajlar
954
Tepkime puanı
1,456
Puanları
93
Siteyi ziyaret et
Merhabalar, araçlarımız garanti kapsamında olduğunda bu süreçleri yakından takip ediyoruz, fakat yıllar geçtikçe yada eski model bir araç sahibi olduğumuzda bu süreci çok sıkı takip edemiyoruz. Bu nedenle bilmemiz gereken genel olarak her 10-12bin km aralığında aracımızın performansına ve yağın duruma göre mutlaka yağ bakımın yapılması gerekiyor. Bazı aracımızın parçaları özellikle diskler düzgün olduğunda fren balatalarının ömrü de daha uzun olabilir ve buna bağlı olarak bulunduğunuz şehirde çok aşırı bir trafik yoksa özellikle durak kak yapmıyorsanız ortalama balataların ömrü 40 bin km den fazladır. İstanbul gibi yoğun trafik içinde aktif olarak araç kullanıyorsanız bu 15-25bn km kadar düşebiliyor, aynı zamanda kullanış stilinize ve otomatik yada manuel olmasıyla bağlantılı olarak ömrü kısalıp uzayabiliyor.

Bunun dışında otomobillerimizin özellikle dizel araçlarda partikül filtre temizliği - LPG li araçlarda tank ve kaçak testi gibi rutin uygulamaları kullandığınız kmye göre mutlaka yaptırmanızda fayda var.

Yağ Bakım aralığı her 10-12 bin km

Otomobillerin ağır bakımlarının günümüzde 40bin - 70 bin km ile 100 bin km aralığında ağır bakımlarının yaptırılması tavsiye edilir. Ağır bakım sürecinin mutlak suretle yapılması günümüzde araçların sürüş performansı verimliliği açısından hayati öneme sahip bir detay unsurudur.

Opel Ağır Bakımında Neler Yapılıyor?​


Opel araçların ağır bakımında günümüzde birçok detaylı işlemin yapıldığı biliniyor. İlk önce araçların bütün mekanik parçalarının kontrolleri sağlanır. Mekanik parçaların kontrolleri sağlandıktan sonra araçlara aşağıdaki işlemler uygulanır. Bunlar;
  • Yağ sızıntılarının kontrol edilerek, onarımının yapılması,
  • Süspansiyon sistemlerinin ve şasilerin kontrol edilmesi,
  • Far ayarları başta olmak üzere rot ayarları, fren sistemlerinin kontrol edilmesi,
  • Triger setinin kontrollerinin yapılarak değiştirilmesi,
  • Şanzıman yağı değişimi işlemlerinin gerçekleştirilmesi,

Bu konuyla sizlerde yaptığınız rutin kontrolleri -bakımları- sıralayabilirsiniz. Araçlarınızın bakım aralıklarını ve maliyetlerini paylaşabiliriz.
 
  • Beğen
Tepkiler: MrRush
Geri
Üst