opel alman mı amerikan mı ?

ugurdalkiran

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
opel tamamıyla general motors un galiba bu durumda opel tamamen amarikan malı değilmi arkadaşlar biz hep alman malı diye övünürüz almanyada kurulmuş ama sonra amerikan olmuş sizce alman mı amerikan mı ?

ilk almanyada kurulduysa alman malı ama sonradan amerikan olduysa amerikan malı die düşünüyorum bilmem doğrumu düşünüyorum :)

Saf almandir :) Benim vectra BMW motoru tasiyor kardesimin ki ise Japon motor :) Kardesimde 99 model 2.0 Dti 16V 100 Edition var.

amerikaya satildi opel onceden almanyanindi

General Motors yani adi ustunde

aslen Almanyalı dışa bağımsız şekilde GM tarafından yönetiliyor

ii de opel amerikada saturn die satilio dimi :)

opel almandır başka bi forumda daha vardı bu tartışma

Adam_Opel.jpg
Adam Opel
(May 9, 1837 - September 8, 1895) was the founder of the German car-maker Opel.
Born in the town of Rüsselsheim near Frankfurt, he began his career in a locksmith apprenticeship. He traveled across Europe as a teenager, and became fascinated by sewing machines. In 1863 he opened a factory in Rüsselsheim to mass-produce these machines.

büyük bi kısmı amerikan şirketi olan general motors undur ama opel yinede almandır siz Türkiyede doğup başka ülkeye taşınınca hala Türk kalmıyor musunuz? ( ne örnek ama :):):))

ama sen başka ülkeye gidince iskeletinde midende beyninde bir değişiklik yok ama opelin herşeyini motorunu falanını filanını amerikan general motors yapıyor öyle değilmi yani alman teknolojisi ile yapılmıyorki amerikan teknolojisi ile yapılıyor

Geri